En son neler oldu

UZUNER’LE BİRLİKTE “SU” AYİNİ

Haberin Devamı

Tuhaf. Yıllar önce ilk Buket Uzuner kitabım “Balık İzlerinin Sesi”ni de Kadıköy’deki bir kitapçıdan almıştım.
Ve şimdi yine Kadıköy’de, bu kez Uzuner’in dört ciltlik roman serisi “Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları”nın ilk kitabı “Su”yun akşamüstü partisindeyim.
Kadıköy İskelesi’nin üstündeki Denizyıldızı adlı kafe restoranda.
Buket Uzuner’in gar restoranlarını andıran bu tarihi mekâna herkesi davet etmesinin sırrı şu: Denizyıldızı romanda geçen önemli mekânlardan biri.
Sırlar bu kadarla bitmiyor elbet. Davet sırasında ay çöreği ikram edilmesinin nedeni de yine romanda ay çöreğinin sıkça geçmesiyle bağlantılı...
Bunca sır arasında çok farklı insanlarla da tanıştım davette:  Bir Greenpeace çalışanı, bir hayvan hakları aktivisti, seyahat ve yemek keyfinden ödün vermeyen bir mühendis...
Bir ara, “Tüm bu farklı özellikteki insanları Buket Uzuner özellikle mi bir araya getirdi?” diye düşünmedim değil.
Ve Ahmet Ümit... O da davetteydi.
Önümüzdeki günlerde yeni kitabı “Sultanı Öldürmek” için benzer bir organizasyona imza atacakmış.
Romanın geçtiği Şişli’deki Hanımefendi Sokak, Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde 8 Mayıs günü “İçinden roman geçen sokak” etkinliğine şahit olacakmış.
Merakla bekliyoruz nitekim...

Haberin Devamı

- MİNİ’CİLERİN MOLA PARTİSİ
Dakika bir yazı iki, ama elde değil yine bir yıllar önce girizgâhım var.
Evet, yıllar önce Münih’ten Amsterdam’a Mini Cooper’la tıngır mıngır gitmişliğim ve son durak olan Amsterdam’da Avrupa’nın dört bir yanından gelmiş çılgın Mini’cilerin festivaline iştirak etmişliğim var.
Önceki gece Lucca’nın önüne park etmiş en eskilerden üç adet klasik Mini Cooper görünce o seyahat aklıma geldi.
Meğer bu Mini’ler Allgäu Orient Rallisi’ne katılıyormuş.
Dünyanın en düşük bütçeli klasik araba rallisi Allgäu Orient, Almanya’nın Allgäu şehrinden başlıyor. Ve normalde her yıl Ürdün’ün başkenti Amman’da sona eriyor.
Ama bu yıl bölgenin karışık olmasından ötürü Azerbaycan’da final yapılıyor.
İşte Mini ekibi de rallinin İstanbul molasını mini bir partiyle taçlandırmayı uygun görmüştü perşembe gecesi.
Gerçi parti pek minik değildi. En kalabalık ve en çok yabancı misafiri ağırladığı gecelerinden birini yaşadı popüler dalganın tepe kafesi Lucca. Yabancı misafir demişken: Lucca’ya Kuveytliler’in talip olduğunu, yani mekânı satın almak istediklerini biliyor muydunuz?
Lakin telaşa mahal yok, Cem Mirap mekânı (zinhar) kimselere satmıyormuş.

Haberin Devamı

Kral’a yeni kategori önerisi

Kral TV Ödülleri müzik sektöründe hâlâ konuşuluyor.
En çok da Ebru Gündeş ve Sibel Can’ın kategori dışı bırakılıp onlara özel ödül verilmesi tartışılıyor ve deniliyor ki: “Her yıl iki şarkıcıya özel ödül mü verecekler? Çünkü mutlaka her yıl albüm yapacaklar.”
Bir yanıyla haklı bir tespit.
Çünkü Sibel Can ve Ebru Gündeş emekli olmuş, bir kenara çekilmiş değil. “Özel ödül” biraz da böyle bir mana içeriyor çünkü.
Başka bir yanıyla da haksız bir tespit.
Sibel Can ve Ebru Gündeş’i pop şarkıcıları arasında yarıştırmak da abes. Ya onlara ayrı kategori açılacak ya da böyle devam edecek bu iş.
Bu “özel ödül” meselesi bir yana Kral TV’ye asıl yeni kategori önerim, “En İyi Dijital Medya Artisti” kategorisi.
Bakınız Billboard Müzik Ödülleri’nde böyle bir kategori var. Adayları arasında ise Adele, Justin Bieber, Lady GaGa, Lil Wayne ve Rihanna.
Kral da pekâlâ önümüzdeki sene dijital medyayı en iyi kullanan artiste ödül verebilir. Herhalde o alanda Demet Akalın ve Gülben Ergen kapışır.

Haberin Devamı

Mağaza Atlası

- Yer, İstinye Park’taki Hermes...
Ece Erken neşe içinde bir beyefendiyle mağazaya girer. Satış temsilcisine gülerek, “Bu bey bana bir çanta hediye edecek. Çünkü maç için bahse girdik ve ben kazandım” der.
Adam gülümseyerek kapı önüne sigara içmeye gittiğinde ise Erken satıcıya şöyle fısıldar; “Beş bin liralık bir şey verin.”
- Yer, Akaretler’de yeni açılan Riviera Maison... Hollanda’nın bu ünlü mobilya markasını Vakko getirmiş. Henüz ürün yelpazesi o kadar geniş değil, ama çok yakında ikinci bir mağaza daha açıyorlarmış. O zamana kadar bu küçük mağazayla idare etmek gerekiyor.
Ama hemen söyleyeyim; şu an sergilenen yazlık ürünler hayli iştah açıcı, göz alıcı.

Yazarın Tüm Yazıları