En iyi 4 yağ düşmanı besin

Bu besinlerin aynı zamanda mükemmel birer vücut dostu olduğunu biliyor musunuz? İşte nedenleri...

Kırmızı biber: İçindeki acı madde “capcaicin”, vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ısısını artırmasına neden oluyor. Vücudun forma girmesine yardımcı olan bu etkiye de “termojenes” adı veriliyor. Vücut ısısı ne kadar artarsa yağ yakımı da o derece hızlanıyor.
Hindiba: Hafif sarımsı bu sebze içinde kan damarlarına pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran ‘intybin’ ya da ‘taraxin’ gibi çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev üstleniyor. Bu sayede tatlıya olan iştah azalıyor.
Greyfurt: Bu meyve içeriğindeki ikincil bitkisel maddeler ve C vitaminiyle gerçek bir form dostu olduğunu kanıtlıyor. Vücudun enerjisini artırırken açlık krizlerini önleyici etkisi bulunuyor.
Yoğurt: Kalsiyum olmadan metabolizmamız sadece sınırlı bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Bu yüzden iyi bir beslenme düzenine dikkat etmek sağlıklı ve kusursuz bir vücuda sahip olmakla aynı anlama geliyor. Az yağlı yoğurt içerdiği yoğun mineraller sayesinde vücudun yağ yakımını da belirli bir oranda yükseltiyor.

Vücudunuza bir saatinizi ayırın

Hareket etmek fazla kiloların erimesine yardımcı oluyor. Aşağıdaki tablodan sadece 60 dakikada kaç kalori harcayabileceğinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Bisiket kullanarak; pedalları güçlü bir şekilde çevirdiğinizde 270 kalori.
Yoga yaparak; vücudunuzu iyice rahatlatarak gerdiğinizde 160 kalori.
Step-aerobik; yeterince terlediğinizde 550 kalori.
Masa tenisi; kendinizi tamamıyla konsantre ederek oynadığınızda 290 kalori.
Yüzme; hızlı bir şekilde, nefesinizi kontrol ederek yüzdüğünüzde 380 kalori.
Yürüyüş; hızlı adımlarla ve soluk soluğa kalmadan yürüdüğünüzde 200 kalori.

Kalıcı makyajla keyifli bir yaz
Havalar ısınıyor, sıcaklar bazen makyaja izin vermiyor; bir de tatilde deniz ve havuzla fazla haşır neşirseniz... Son dönemde kadınların fazlaca rağbet ettiği kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde şekilli kaşlar, renkli dudaklar ve belirgin gözlerle denizde ya da havuzda bakımlı görünmeniz mümkün.

12 yıldır profesyonel olarak kalıcı makyaj uygulayan uzman estetisyen Berna Bilir, bu konuda merak ettiklerini yanıtladı:

Kalıcı makyaj nedir?
- Kalıcı makyajı “mikro steril tek kullanımlık iğne yardımıyla doğal mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına aşılanması” olarak tanımlayabiliriz.
Öncesinde herhangi bir test yapılıyor mu?
- Evet öncesinde kişiyi mutlaka alerji testinden geçiriyoruz.
Uygulama ne kadar sürüyor ve kalıcılığı ne kadar?
- Makyaj uygulaması yaklaşık 1,5 saati buluyor. Ancak tek seansta tamamlanıyor. Uyguladığımız makyaj 2-3 yıl kadar da kalıcı oluyor.
Bu makyajın avantajları neler?
- Öncelikle parlak ve homojen olmayan makyaja oranla daha doğal görünüyor. Özellikle çalışan kadınların gözdesi olan kalıcı makyaj “tazeleme” derdini ortadan kaldırıyor. Zamandan ve bütçeden tasarruf edilmesini sağlarken, kozmetik ürünlere alerjisi olan kadınların da vazgeçilmezi.
Kalıcı makyaj uygulamaların sonucunda ne sağlanıyor?
- “Kozmetik dövme” sayılabilecek bu işlem sonucunda kaş, göz çizgisi veya dudaklara, cilt rengine uyumlu makyaj uygulayarak küçük kusurların kapatılması veya anatomik bozuklukların giderilmesi de sağlanıyor.
Uygulamada kullandığınız ürünlerin özelliği nedir?
- Bu alanda dünyada ne uygulanıyorsa Türkiye’de de aynısı yapılıyor çünkü trendleri yakından izliyoruz. Kullandığımız tüm malzemeler yurt dışından geliyor. Anti-alerjik, su bazlı ve bitkisel pigmentler kullanılıyor. Bu boyalar kesinlikle kimyasal katkı ve boya içermiyor.

“Double-Shot” güzellik sohbetleri

Stil ve alışveriş danışmanı Tülin Kermen’in, güzellikten modaya, aşktan sağlıklı yaşama kadar hem kadınları hem de erkekleri ilgilendiren konularla ilgili keyifli sohbetler gerçekleştireceği “Double-Shot”, Cafe Nero’larda her Perşembe gerçekleşmeye başlıyor.
Hayata dair konuların neşeli ve sıcak bir sohbet etrafında yeniden yorumlanacağı toplantılarda, misafirler ister sessiz birer dinleyici, isterlerse de program boyunca paylaştıkları düşünceleriyle aktif birer katılımcı olabilecekler. Kermen; “Çünkü fikirler kimsenin tekelinde değil” diyor. 11 Haziran perşembe saat 10:30’daki Nişantaşı buluşmasında tartışılacak konu “İşe Yarayan Kozmetik” olacak. Şimdiden keyifli sohbetler...

Tatilde saçlarınızı koruyun

Tatile çıkmadan önce mutlaka kuaförünüze saçlarınızın yıpranmış uçlarını kestirin.
- Yaz için kolay şekle giren, pratik saç kesimleri ideal.
- Sıcak fön, yaz aşlarında özellikle uzak durulması gereken bir uygulama.
- Saç boyamayı erteleyin. Sıcak, rüzgar ve klor renk pigmentlerini olumuz etkiliyor. Mümkünse boyama işlemini tatil sonrasına erteleyin.
- Yaz tatiline çıkmadan bir ay öncesinde saçlarınza özel bakım kürleri uygulamaya başlayın. Nemlendirici bakım maskesi saçlarınızı sıcaklara hazırlayacaktır. E vitamini, selenyum ve yağ asiti zengini beslenme saçlardaki olumsuz etkileri azaltıyor.
- Boyalı saçlar güneş ışınlarına aşırı reaksiyon gösterir. Saçlarınızı korumak için suya dayanıklı koruma filtreleri içeren yağlar, güneş jelleri kullanın. Bu tarz ürünler UV ışınlarını filtreliyor ve saçın nemini korumasını sağlıyor.
- Bakım şampuanları güneşlenme sonrasında mutlaka kullanılması gereken ürünler arasında.
- Güneş sonrası onarım saç kremleri ya da maskeler şeklinde uygulandığında saçları dış etkilerden koruyor.
Yazarın Tüm Yazıları