En iyi 10 yeni nesil oyun

Sony ve Microsoft’un yeni süper konsollarıyla hayat bulan en yenilikçi oyunlar huzurlarınızda.

Haberin Devamı

Play Station 3 veya Xbox 360 sahiplerinin en sevdiği bu oyunlarla uykusuz geceler sizler bekliyor. Fakat baştan uyarayım; anne-babanız veya sevgilinizle yaşayacağınız olası sorunlardan ben sorumlu değilim. :)

1- Forza Motorsport 5

En iyi 10 yeni nesil oyun


İnsan vücuduna göre daha düz çizgilere sahip olan araç geometrisi, göz alıcı sahneleme ve ışık şöleni için adeta biçilmiş bir kaftan niteliğinde. Microsoft’un Forza serisinin son sürümü, yakın çekim sürücü eldivenleri ve karbon fiber kaplamalı dalgalı Ferrari iç tasarımını sergileyen fragmanıyla harika görünüyor. Oyunun en ilginç tarafı, sizi izleyen ve taklit etmeye çalışan “Drivatar” isimli dijital kişiliğiniz. Bu yapay zekâ siz okulda veya işteyken gerçek insanlara karşı çevrimiçi yarışlara katılabilecek ve siz uzaktayken hanenize yazılacak ödüller kazanmanıza olanak sağlayacak.

Haberin Devamı


2- Battlefild 4

En iyi 10 yeni nesil oyun


Savaş oyunu tutkunlarının endişelenmesine gerek yok, Battlefield’ın dolambaçsız kademe anlayışı ve çok-oyunculu karşılaşmaları bir yere gitmiyor; aksine daha iyi ve engin bir hâl alıyorlar. Xbox One ve PS4 sürümleri, 64 kişilik çok-oyunculu müsabakalar ve belirgin yıkım fiziği (ki çevrimiçi müsabakalarda bundan hep uzak durulmuştu) gibi PC tarzı imkânlar sunacak. 2005’te çıkan Battlefield 2’nin “Commander Mode” özelliği geri dönüyor. Bu stratejik özellik sayesinde takımın bir üyesi haritayı tepe aşağı, taktiksel bir açıdan görebiliyor ve takım arkadaşlarına direktifler verebiliyor. İşin en leziz kısmı ise bunu mobil bir aygıtla, her yerden yapabilecek olmanız.

Haberin Devamı


3- Watch Dogs

En iyi 10 yeni nesil oyun


Watch Dogs dünyası yeterince ilginç. Set olarak sıkı denetim altındaki geleceğin Chicago şehrini alan oyunda, bilgisayar kontrolü altındaki her aygıtı hack edebilen isyankâr bir karakteri oynuyorsunuz. Bu yetenek sayesinde, örneğin polislerden kaçarken bir köprüyü kaldırarak yakayı ele vermekten kurtarabiliyorsunuz. Watch Dogs’ın en ilginç yönünü ise asimetrik oynanış biçimi oluşturuyor. Yani ikinci bir çevrimiçi oyuncu, oyun dünyasını manipüle edebiliyor, bu sayede başkarakterin haberi olmadan ona yardım edebiliyor veya isterse engel olabiliyor. Oyunun bu yeteneği, Büyük Birader tarzı oynanış koşulları söz konusu olduğundan dolayı çok eğlenceli bir deneyim olabilir.

Haberin Devamı


4- Kinect Sports Rivals

En iyi 10 yeni nesil oyun


Kinect Sports Rivals, aile dostu şirin bir oyun. Rejim devirmekten veya insanları başından vurmaktan daha farklı bir deneyim arayan oyuncular, bu oyun sayesinde keçileri kaçırmışçasına oturma odasında dans ederek vakit geçirebiliyorlar. Adından da anlaşılacağı gibi bu bir Kinect oyunu ve Kinect’in tüm potansiyelinden faydalanılıyor. Oyun, dijital kopyanızı çıkarmak için yüzünüzü, ellerinizi ve hatta parmaklarınızı tarayabiliyor. Paket içinde bulunan oyunlar arasında tırmanma, yarış ve futbol gibi oyunlar yer alırken, Forza 5 gibi oyun tarzınızı taklit ederek sizden bağımsız bir şekilde diğer oyunculara karşı mücadele edebiliyor.

Haberin Devamı


5- Infamous: Second Son

En iyi 10 yeni nesil oyun


Sucker Punch’ın Infamous serisinin devamında PS4’ün engin 8GB’lık RAM’den iyice faydalanılıyor. Kaotik çevresel yıkım bu seriyi sattıran faktörlerin her zaman başında gelse de, önceki sürümlerde yok ettiğiniz bir nesnenin bulunduğu bölgeye geri döndüğünüzde yenilenmiş olarak buluyordunuz. Second Son’da bir muhafız kulesini devre dışı bıraktığınızda oyunun geri kalanında da o şekilde kalıyor. Pek çok oyunun vaat ettiği fakat hiçbir zaman tam olarak hayata geçiremediği kaotik yıkımı sonunda televizyon sehpamızın üzerinde bulacak olmamız son derece muhteşem.


6- Sunset Overdrive

En iyi 10 yeni nesil oyun


Klasik Dreamcast oyunu Jet Set Radio’nun ruhu, Sunset Overdrive ile yaşamaya devam ediyor. Her ne kadar sprey boyaların yerini canavar kanı alsa da… Sahneler, mutantlarla dolup taşan yakın gelecekteki bir şehirde geçiyor. Oyuncu bu şehirde elektrik tellerinin üzerinde hareket edebiliyor, çatıların üstünde koşturabiliyor ve duvarlara tırmanabiliyor. Sunset Overdrive’ın geliştiricisi Insomniac Games, Microsoft’un bulut bilişiminin hakkını vererek oyunculara kapılarını sonuna kadar aralıyor ve oyun dünyasını değiştirmelerine imkân sağlıyor.

Haberin Devamı


7- Killzone: Shadow Fall

En iyi 10 yeni nesil oyun


Sony’nin en büyük FPS serisinin yeni nesil ayağı mükemmel görünüyor. Killzone 3 ile Killzone Shadow Fall modellerini yan yana karşılaştırdığınızda çok daha fazla ayrıntı ve keskin dokular hemen kendini belli ediyor. Şu ana kadar gördüklerimiz arasındaki devasa şehir manzaraları, etkileyici 3D ve ışıklandırma efektleri birer harika. Helghast avlamaktan vakit bulduğunuzda, parmak ucunuzdaki Share düğmesi sayesinde göz kamaştırıcı ekran görüntüleri ve videolar kaydedebilecek, bunları PS4’ü olmayan arkadaşlarınızla bile paylaşabileceksiniz.


8- The Order: 1886

En iyi 10 yeni nesil oyun


Anladığımız kadarıyla The Order: 1886 uzun bir süredir geliştirilmekte olan bir oyun ve bunun nedeni hiç de bir sürpriz niteliği taşımıyor; çalıştırabilecek donanımın olmaması. Neyse ki kaslı bileşenleriyle PS4 imdada yetişiyor ve bu etkileyici steampunk aksiyon oyununa hayat veriyor. Daha önce birkaç God of War oyununda çalışmış olan Ready at Dawn tarafından geliştirilen bu oyun hakkında fazla ayrıntıya sahip olmasak da son derece ümitlendirici gözüktüğünü belirtmemiz lazım. Endüstriyel devrimin fantastik bir bakış açısıyla realize edildiği bu gizemli dünyada, insanlar asırlar öncesine dayanan bir husumetle başa çıkmaktadır. Şimdiden siparişi verdik!


9- Project Spark

En iyi 10 yeni nesil oyun


PS3’te çıkan LittleBigPlanet oldukça ses getiren bir oyun oldu ve anlaşılan o ki, Project Spark ile Microsoft da bu kervana katılmak istiyor. Kademe üretilebilen ve oyun yaptıran bu oyun, Kinect’ten faydalanmakla beraber SmartGlass desteği de vererek bir fiskeyle dağlar, nehirler ve kasabalar oluşturabilmenizi sağlayacak. Oyun sesli komut desteği de sunacak. Ayrıca oyundaki neredeyse her şey yeniden düzenlenebilecek, bu sayede örneğin sizi sürekli takip eden bir çiçek oluşturabilecek veya yaklaştığınızda zıplamaya başlayan taşlar üretebileceksiniz. Hepsi kulağa harika geliyor.


10- Dead Rising 3

En iyi 10 yeni nesil oyun


Zombi katliamı simülatörü Dead Rising 2 gibi bir oyunu oynamanın en iyi (veya tek) nedeni, bir kovaya kablosuz matkap monte edip bir zombinin kafasına geçirmekti. Dead Rising 3’ü oynamak için daha fazla neden bulabiliriz: kendine has silah yapıma mekaniğinin yanı sıra, oyunda aynı anda yüzlerce zombi aktif olarak çevrenizde bulunabilecek. Oyun ayrıca bulut bilişimden de faydalanacak ve hava saldırıları için SmartGlass desteği sunacak.

E-posta: ekaplanseren@hurriyet.com.tr
Twitter: https://twitter.com/kaplanseren


Yazarın son yazıları


#14 Eylül 2013 Microsoft'un Nokia'yı satın alması neleri değiştirecek?
#25 Ağustos 2013 Google Harita'larla keşfe çıkın
#14 Ağustos 2013 Yeni başlayanlar için Twitter
#07 Ağustos 2013 Doğu Cephesi’nde yeni bir şey yok!
#29 Temmuz 2013 Parolalarınızı güvenle saklayın
#24 Temmuz 2013 Ücretsiz yazılımla kendi e-kitabınızı yayımlayın
#18 Temmuz 2013 Samsung, SSD’de hız ve kapasite yükseltti



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları