En güzel sofrayı siz kurun

Hepimiz ne kadar özeniriz değil mi, sevdiklerimize güzel bir sofra hazırlarken... Özellikle de ramazan ayında değer verdiğimiz kişileri iftara çağırdıysak, daha bir başka olur sofra kurmanın heyecanı.

Haberin Devamı

Maya Halkla İlişkiler ve Cevahir Alışveriş Merkezi bu yıl bir yarışma organize etti.
Yarışmaya katılmak çok kolay. Hazırladığınız ramazan sofrasının fotoğrafını çekiyor ve gönderiyorsunuz.
1-21 Ağustos günleri arasında yapılacak yarışmaya siz de katılabilir ve güzel sofralar kurma konusunda ne kadar iddialı olduğunuzu gösterebilirsiniz.
Kuracağınız ramazan sofrasının, sofra düzeni, şıklığı, yaratıcılığı ve uyumu dikkate alınacak, en güzel üç sofra belirlenerek ödüllendirilecek.
Yarışmanın ikinci bir amacı daha var. Ek olarak göndereceğiniz tavuklu ramazan yemekleri de ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacak.
Jumbo, Şeker Piliç ve IRobot sponsorluğunda düzenlenecek yarışmaya katılmak için 0212 226 48 63 numaralı telefondan bilgi alabilir, yesim@mayahalklailiskiler.com’a sofralarınızın fotoğrafını gönderebilir veya 15-21 Ağustos günleri arasında Cevahir AVM 1. katta kurulacak yarışma alanını ziyaret edebilirsiniz.
Haydi hanımlar ve beyler, bambaşka bir yarışma heyecanı sizi bekliyor!

Haberin Devamı

DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

Süt ve toz şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak orta ısılı ateşin üzerine oturtun. İçine dövülmüş damla sakızlarını ilave edin. Sürekli karıştırarak şeker eriyip süt ılıyıncaya kadar ısıtın.
Ilık hale gelen sütü geniş ve kenarları yüksek bir kaba aktarın.
Güllaç yapraklarının her birini dört eşit parçaya bölün. Parçaların her birini ılık sütün içine daldırın.
10 saniye kadar beklettikten hemen sonra çıkarın.
Diğer taraftan 20-25 santim çapında kenarları yüksek servis tabağını alın. Islatılmış güllaç yapraklarını bu tabağa üst üste yerleştirin. Aralarına ceviz serpiştirerek bu dizim işini tamamlayın.
Üzerine kalan sütü gezdirin. Yaklaşık 30 dakika güllaç yapraklarının sütü çekmesi için bekleyin.
Servise sunmadan önce, yarım su bardağı kadar daha soğuk sütü güllacın üzerinde gezdirin.
Nar tanesi, fındık, ceviz ya da fıstık içiyle süsleyin.
Servise sunmadan hemen önce üzerine aktardığınız soğuk sütle rengi iyice beyazlaşan güllacı servise sunun.

Malzeme listesi

- 5-6 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt (Yaklaşık 5,5 su bardağı)
- Nohut büyüklüğünde 2-3 adet damla sakızı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi (Fındık içi de kullanabilirsiniz.)
Üzeri için;
- 1-2 adet orta boy nar
- 2 çay bardağı ceviz ya da fındık içi

Yazarın Tüm Yazıları