EMILY’DEN SOSYAL TANITIM

Ankara Alışveriş Festivali’nin açılış gongunu vurmak için Başkent’e gelen Amerikalı model Emily Didonato, sosyal medyayı her an kullanıyor. DiDonato’nun paylaşımları “gong vuruşu”nun ötesinde Ankara’ya yaradı.

Haberin Devamı

EMILY’DEN SOSYAL TANITIM
#AnkaradaYaşamasaydım
Bu hafta 141. Karakter, Ankaralıların alternatif yaşam bölgelerini konuşuyor. Eğer Başkent’te yaşamasaydınız, sizin şehriniz neresi olurdu. Başkent’e alternatif olarak ömrünüzü geçirmek istediğiniz yeri #AnkaradaYaşamasaydım etiketiyle Twitter’da yazın, 8 Haziran’da Hürriyet Ankara’da isminizle yayınlansın.
Detayı için tıklayınız

Son dakika değişikliğiyle Ankara Alışveriş Festivali’nin yüzü olan Amerikalı model Emily DiDonato, belki de farkında olmadan Başkent için eşsiz bir tanıtım kampanyasına imza attı. Twitter’da “Ankara” araması yapıldığında en az yarısı olumsuz görüşler içeren tweetlere rastlamaya alışkınız. Bu tweetlerin büyük bölümü Türkçe olduğu için kol kırılıp, yen içinde kalıyor. Uluslararası anlamda pek sorun yok. Fakat dünyanın tanıdığı bir ünlünün Başkent hakkında yapacağı sosyal medya paylaşımları büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

SAHNEDEN GELEN TWEETLER

DiDonato da Ankara için sosyal medya üzerinden önemli bir tanıtım kampanyası yürüttü. Ünlü modelin Twitter, Instagram ve Vine gibi sosyal ağlar üzerindeki 100 bine yakın takipçisi, DiDonato’nun Ankara seyahatini dünyanın dört bir yanından takip etti. Başkent, seyahate başladığı andan itibaren tüm görüp, yiyip, içtiklerini takipçilerine aktaran DiDonato’ya bir teşekkür borçlu. Festivali başlatacağı gong töreni için çıktığı sahnede dahi tweet göndermeye devam etti. vurduğu “Benim” diyen bir reklam ajansı dahi dünyanın dört bir yanına dağılmış böyle homojen bir kitleye Başkent’i tanıtamazdı.

EMILY’DEN SOSYAL TANITIM
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

 

BANA BİR “HI” BİLE DEMEDİ

Bir gece vakti Başkent’e ulaşan DiDonato’nun Twitter’daki ilk iletisi, “İyi akşamlar Ankara!” oldu. Bu tweetin ardından Türkiye’den takipçiler de ünlü model ile iletişim kurmak için Twitter’da sıraya girdi. Fakat atladıkları bir şey vardı. DiDonato’nun anlayabilmesi için İngilizce yazmaları gerekiyordu. Onlar ise ısrarla Türkçe diyalog arayışlarını sürdürdü.

Haberin Devamı

- @Turgutcanyalcin Açılışta Emily DiDonato’yla resim çekilmezsem ölürüm.
- @berke_ayata Emily DiDonato Ankarada’ymış!
- @desarjnoktasi “Goodnight Ankara!” Ankara diyen dillerini yerim gız senin.
- @MrtOzdn7 İstanbul’a gelirsen haber ver canım.
- @SercanCakiroglu Emily DiDonato Türkiye’de oğluuum.
- @Kalebozan_ Oha sen Ankara’ya geldin ve ben seni görmedim mi? İdolümü kaçırmışım ya...
- @fruzun Emily DiDonato bana bir “Hi” bile demedi.
- @Lucanan_ Oha Emily DiDonato Ankara’ya gelmiş. Gitmeden İstanbul’a da uğra yolunun üstünde hemen.
- @yavzahmet Bence evlenmeliyiz hem de bu sene...
- @nutaBell_a Sara’dan sonra sana mı kaptırdık Kıvanç’ı acaba?
- @RamonahmeT Yanarım yanarım Emily DiDonato’yu dünya gözüyle o hala gençken göremediğime yanarım.

Haberin Devamı

ATA’NIN HUZURUNDA

Emily DiDonato’nun Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Kaldığı otelden ayrılıp Anıtkabir’e giden model, Başkent’te gördüklerini anlık olarak sosyal medyada paylaştı. DiDonato’nun bağlı bulunduğu model şirketinden Steven Bermood’da Anıtkabir gezisine, çektiği fotoğraflarla eşlik etti. Ünlü modelin gong töreninden önce Ata’nın huzuruna çıkması, Twitter’daki takipçileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Emily’nin gong töreninden sonraki adresi de Ankara’da bir balıkçı restoranı oldu.

- @kaulitzinho Anam Emily DiDonato Anıtkabir’deymiş.
- @fruzun Emily DiDonato adamsın!..
- @AybergDurag Sen Anıtkabir’e de mi gidermişsin? Kedi canını yerim senin.
- @ecembayndr Emily DiDonato Türkiye’ye gelmiş. Üstüne Anıtkabir’den fotoğraf koymuş. Geldiğini neden demiyorsunuz, karşılamaya giderdik.
- @chocolatwoman Emily DiDonato Anıtkabir’e gelmiş. Ben Ankara’ya gidiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları