Ellere ve tırnaklara kış bakımı

Kış kapımızda... Tıpkı cildimiz gibi ellerimiz ve ayaklarımız da bu soğuk kış günlerinde özel bir bakıma ihtiyaç duyuyor.

Soğuk hava ve rüzgara karşı alacağınız önlemlerle, el ve ayaklarınızın bakımlı görünmelerini sağlayabilirsiniz.

ELLER

Kışın elleriniz ve ayaklarınız rüzgara, soğuğa ve hatta güneşe maruz kalır.

Ellerinizi sürekli olarak uygun nemlendiriciler ile nemlendirin.

Dışarıda iken daima eldivenlerinizi giyin.

Güneş koruma faktörü içeren el kremleri kullanın.

Eğer parmak veya ellerinizde çatlaklar varsa, bu bölgelere hidrokortizon uygulayın.

Ev işlerinde lastik eldiven giyerek, ellerinizin su ve deterjan ile temasını minimize edin.

TIRNAKLAR

Cilt gibi tırnaklar da soğuktan ve kaloriferlerin sebep olduğu nem kaybından dolayı kurur. Tırnaklar nemsizlikten daha kırılgan hale gelir.

Tırnaklarınız, nemini etrafındaki tırnak etinden alır, tırnak etlerinizi nemlendirin.

Tırnak etlerinizi mümkün olduğu kadar kendi haline bırakın; itin ama kesmeyin.

Kurumuş tırnak etleriniz ve şeytan tırnaklarınız kışın artar ve yünlü giysilerinize takılırlar. Haftalık düzenli manikür bu sorunu ortadan kaldırır.

Protein ve kalsiyum açısından zenginleştirilmiş tırnak kuvvetlendiriciler kullanın. Bu tip ürünler, nemlendiriciler ile güçlendirilmiştir ve tırnak üzerinde bir koruyucu katman oluşturur.

Kışın meyve ve sebze tüketimi azalır, daha çok nişasta içeren besinler alınır. Bu da vitamin eksikliğine ve dolayısıyla tırnaklarınızın kalitesinin düşmesine neden olur. Kışın dengeli beslenmeye dikkat edin.

Sıcak çay ve kahve çekici olsa da bol su içmeyi unutmayın.

AYAKLAR

Kış aylarında açıkta olmasalar da ayaklarınız gerektiğinden daha fazla bakım ve özen ister. Kapalı ayakkabılar içinde olduklarından, sürekli çorap giyildiğinden daha çok terlerler ki bu da koku problemini ve mantar enfeksiyonu riskini artırır. Çatlayan topuklar da cabasıdır.

Sıcak su yerine ılık su ile banyo ya da duş yapın.

Ayaklarınızı günde iki kere uygun kremler ile nemlendirin.

Ayak tırnaklarınızı, parmak aralarınızı mantar riskine karşı çok fazla nemlendirmekten kaçının.

Ayağınızdaki ölü derileri haftada bir kez ponzalayarak uzaklaştırın.

Topuk çatlaklarına, yoğun nemlendiriciler, antibiyotik kremler ve ayaklarınızı nemli tutan özel gece çorapları ile bakım yapın.

Mantar riskiniz varsa çoraplarınızı ve ayakkabılarınızı giymeden önce ayak pudrası kullanın.

Tırnak bakımında "California" trendi

Yaklaşık 20 yıl önce Kaliforniya’da başlayan "nail bar" konseptini aynen alan California Nail Bar, Nişantaşı’nda müşterilerine rahatlatıcı ve yenileyici doğal tırnak bakımına odaklanan hizmetler sunuyor. Kaliforniya’lı iki iş ortağının yarattığı bu konsept, şimdilerde yeni bir trend olarak kadınların dikkatini çekiyor.

Artık hiç beklemeden günün herhangi bir saatinde ya da hafta sonları hızlı manikür ve pedikür yaptırmanın rahatlığını yaşayacaksınız. Amerika’da ve Avrupa’da uzun yıllar önce yaratılmış olan tırnak bar konsepti, geçtiğimiz günlerde Nişantaşı’nda alışan "California Nail Bar"la Türk kadınlarıyla buluşuyor. Kapıdan içeri girdiğiniz andan itiraben sizi karşılayan konsept, öncelikle tüm bilgileri alarak başlıyor. Sevdiğiniz manikür uygulamasından tutun, kullandığınız ojenin rengine ya da arzuladığınız kişisel peeling’e kadar farklı istekleriniz not ediliyor. Ardından görevliler sizi hızlı manikürün uygulandığı bölüme yönlendiriliyor. Buradaki 8 durakta manikürünüz 25 dakikalık bir süre içinde gerçekleşiyor.

Eğer aynı zamanda pedikür de istiyorsanız, o zaman sizi spa bölümüne alıyorlar. Burası rahatladığınız ve kendinize biraz zaman ayırdığınız bir bölüm. Aynı manikür ve pedikür uygulamasının yanı sıra ellerinize, ayaklarınıza ve boyun bölgenize masaj yapılıyor. Tabii, burada da fazla zaman kaybetmek istemiyorsanız o zaman aynı anda üç personel size yardımcı olabiliyor. California Nail Bar, doğal tırnak bakımının uygulandığı, rahatlama ve yenilenme hissi vermek üzere kurulan bir mekan. Tüm bunlar dışında ağda için iki özel oda, kaşlara şekil verilen bir kaş barı, ojeniz sürüldükten sonra tırnaklarınızın kurumasını beklerken, aynı zamanda hafif atıştıracağınız bir kafe bulunuyor.

ÜRÜN MARKET

Şeker gibi bir parfüm

Adı Angie... Rebul’un egzotik meyveler gibi içi ferahlatan, keyif veren, canlandıran meyveli parfüm serisi, iştahları kabartacak cinsten. Çilek, vanilya, çiçek, egzotik meyveler tadındaki farklı kokuları özellikle genç kızların aklını başlarından alacak gibi görünüyor.
Yazarın Tüm Yazıları