Ege hanımefendisi

Sıradışı’nın bu hafta çok özel bir konuğu var. Ceyla Borovalı...

Haberin Devamı

 

Söke Un Yönetim Kurulu Üyesi ve Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Hanım, iş dışı yaşamıyla bugüne kadar hiçbir mecrada yer almayan, daha çok işiyle ön plana çıkan bir isim. Bir Ege hanımefendisi... Hayatının merkezinde eşi, çocukları ve üstlendiği sorumluluklar var. Aldığı aile kültürü itibariyle giyimi, oturuşu, konuşması, duruşu, hayata bakışıyla dikkat çekiyor. Düzenli, titiz, uzlaşmacı, net, sivri noktaları olmayan ve hayatta en çok huzur isteyen Borovalı ilk kez kendisini anlattı, biz de dinledik...

OTOMOBİL
Aile arabasından hoşlanırım

* İlk arabam üniversitede öğrenciyken Viyana’da aldığım ikinci el beyaz bir Volkswagen’di.
* Şu anda dizel Toyota Land Cruiser’im var. Ailece kullanıyoruz.
* Trafikte diğer araçlar için iyi bir sürücüyüm. Kurallara çok dikkat ederim. Hakkımın çiğnenmesinden hoşlanmam ama karşıma kimin çıkacağı belli olmadığı için geri bildirim yapmaktan kaçınmayı öğrendim.
* Bir araba tercih ederken güvenli, sağlam olmasına dikkat ederim. Mümkün olduğunca ailenin kullanımına uygunluk ararım. Zira, eşimin ve iki çocuğumun farklı hobileri var. Onları kaldırabilecek ve taşıyabilecek özellikte olmalı. Bir de ekonomik ve çevreci olmasına özen gösteririm.

Haberin Devamı

Ege hanımefendisi

BESLENME
Ekmek benim vazgeçilmezim

* Sökeli bir aileden geliyorum. Bizim için sofra bereket demektir ve çok kıymetlidir. Dolayısıyla ben hep özenle kurulmuş, üç öğünün ve akşamüstü çaylarının atlanmadığı, keyifli, itinalı ve kalabalık sofralara alışkın bir insanım. Bu alışkanlığı evimde de sürdürüyorum.
* Kahvaltı benim için olmazsa olmaz öğünlerden. Belki de en çok beslendiğim öğün. İşimiz un olduğu için kahvaltıda ekmek mutlaka olsun isterim. Kendim de yaparım. Beyaz, esmer fark etmez. Kefiri de eksik etmem. Ya içerim ya da yulafa karıştırırım. Ceviz ve badem de yerim.
* Öğlenleri daha çok makarna, salata yerim.
* Akşamları sebze, baklagil, ara sıra kırmızı et tüketirim. Salatam eksik olmaz. Kışın bunlara çorba da eklenir.
* Tatlıyı çok severim. Bir restorana gittiğimde ilk önce tatlı mönüsüne bakarım. Yemeğimi tatlı tercihime göre seçerim.
* Ara öğün olarak ağırlıklı simit, bazen meyve, kuruyemiş, ayran alırım.
* Mutfağa girmeyi severim. Ancak kızım da çok meraklı. Öyle ki, siparişle pasta yapıp satıyor. Bir blogu dahi var. Ondan fırsat bulabilirsem ben de bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

MEKAN
Güleryüz ve servise bakarım

* İzmir’de; Mezzaluna, Key Otel, La Cigale Levent Marina, Yengeç (Urla), Kidonya (Alaçatı).
* İstanbul’da; Suna’nın Yeri, Sunset, Balıkçı Kahraman, Dragon.
* Yurtdışında; ilk kez gittiğim bir yer ise daha önceden burayı görmüş arkadaşlarımın tecrübelerinden yararlanırım.
* Bir mekanda iyi servis, güleryüz ararım. Çeşit, lezzet, kalite ve hijyen zaten olmalı.

SPOR
Bir yıl kadar ata bindim

* Eşimle tanışıncaya kadar sporla hiç ilgim olmadı. Sonra ona ayak uydurmaya çalıştım. 4-5 sene öncesi ata binmeye başladım. 1 yıl kadar yaptım, çok da keyif aldım.
* Yine eşim sayesinde yelkenle tanıştım. Çocuklarımız daha küçücükken hep birlikte açılırdık. Şimdi yelkenlimiz yok ama kulübümüz var. Çeşme’de, Büyük Liman Yelken ve Rüzgar Sörfü Kulübü’nde optimist ve sörf kursu veriyoruz.
* Bisiklete binmeyi severim.
* Okuldayken voleybol takımındaydım.
* Takım tutmam.

Haberin Devamı

TATİL
Yelken tatilinden vazgeçmem

* Ailecek senede üç kez tatil yapmaya çalışıyoruz. Çocukların okul tatillerine göre bu bazen kayak bazen de tekne seyahati olabiliyor. Tatil benim için yelken demek. Eşim ve çocuklarla birlikte olmak demek. 5-6 günlük tura çıkarız.

HOBİ
Osmanlı gümüşü biriktiriyorum

* En büyük hobim ailem. Eşimle, çocuklarımla olmak büyük keyif.
* Polonya Fahri Konsolosluğu da bir diğer hobim.
* Ayrıca antikaya merakım var. Osmanlı gümüşlerini, dokumalarını toplamaya çalışırım.
* Müziği çok severim. Sabah kalkar kalkmaz radyoyu açarım.
10 yıl piyano çaldım.
* Klasik müzik konserlerini, bale gösterilerini ve sergileri kaçırmam.
* Samim Kocagöz, Halil Kocagöz, Ferzan Gürel gibi yazarların bulunduğu bir aiuleden gelmekteyim. Dolayısıyla biz hep edebiyatla büyüdük. Onlardan etkilendik. Başucumda her zaman bir kitap olur.
* Nadiren de olsa televizyon seyrederim. Sadece dizileri takip ederim. Şu an gözdelerim Yalan Dünya ile Muhteşem Yüzyıl.
* Fotoğraf çekmeyi de seviyorum. En çok ailemi ve çiçek-böcek çekmekten hoşlanıyorum.
* Sofra kurmak da keyif veriyor. Masamda ufak da olsa bir çiçek olmasına özen gösteririm.
* Bahçemde kendi sebzemi yetiştiriyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
Sanat tarihi okumak isterdim

* Viyana’da Webster University’de pazarlama ve uluslararası ilişkiler eğitimi aldım.
* Üniversite biter bitmez evlendim. İki yıl Turyağ’da çalıştım. Çocuklarım olunca ara verdim. Ardından da aile işimiz olan Söke Un’da görev aldım. Yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum.
* Güzel sanatlara hep ilgi duydum. Şimdiki aklım olsa sanat tarihi okumak isterdim. Onun dışında hayatımdan, bana sunulanlardan ve beni ben yapan aileme çok minnettarım.

TOPLANTI
İşimizi layıkıyla yapıyoruz

* Söke Un’da günlük işleyişte yokum. Aile adına bizi ortanca ablam temsil ediyor. Dolayısıyla ben ayda bir olan yönetim kurulu toplantısına katılıyorum. Genelde üç saat sürer.
* Seneye kuruluşumuzun 50’nci yılını kutlayacağız. Oturmuş bir sistemimiz, profesyonelleşmiş bir kadromuz var. Güçlü bir markayız, pazar lideriyiz.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Erken yatmaya çalışırım

* Mümkünse 22.00’de yatayım, ama yarım saat sarkabiliyor. 07.00’de kalkarım. Söke’ye gideceksem 07.30’da, İzmir’deysem 09.30 gibi evden çıkarım. Aradaki zamanda evi organize ederim. Eksikleri yoluna koyarım. Sporu da daha çok bu zaman dilimine sıkıştırmaya çalışırım.

MODA
Gösterişli kıyafet sevmem

* Kızlar annesine çeker misali klasik giyinmekten hoşlanırım.
* Çok gösterişli, göze batan, hareketli parçalar sevmem. İyi bir şeyler alayım, yıllarca kullanayım isterim. Derli, düzenli olmaktan hoşlanırım.
* Kışın daha çok gri, siyah lacivert; yazın ise renkli giyinmeyi severim. Şu aralar en gözde renklerim mercan ve pembe tonları.
* 11 yaşında yaz tatillerinde aile işlerimizde çalışmaya başladım. Toplum içinde nasıl hareket edilmesini öğrenmek ve insan psikolojisini anlamak açısından iyi bir deneyim oldu.
* Ne istediğini bilen, ihtiyacına göre alışveriş yapan biriyim. Dolayısıyla kolay bir müşteriyim. Klasik giyindiğim için beni yıllarca götürür, dolayısıyla çok alışveriş yapmam.
* Yaz ortasında kışlık alanlardan değilim. Ama her kadın gibi ben de ayakkabıya düşkünüm. İhtiyacım var mı yok mu bakmam, beğenirsem alırım.

SOSYAL MEDYA
Twitter yeni kapılar açtı

* Facebook’ta varım ve eski arkadaşlarımı bana kazandırdığı için çok memnunum. Twitter’a yeni girdim. Yanlış biliyormuşum. Oysa, insanı son derece gündemde tutan bir şeymiş. Haber yağıyor. Takip ettikleriniz size yeni kapılar açıyor. Benim için yeni bir dünya. Çok da hoşlanıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Altı köpek, 40 tavuk var

* Küçükken hayvanlardan çok korkardım. Köpekli evlere gidemezdim. Şimdi biri evde altı köpeğimiz var. Bizimle yaşayan altı aylık bir Amerikan cocker. Adı da Mambo. Diğerlerinin üçü Labrador, biri av köpeği, biri de Türkmenistan’dan geldi. Ayrıca, 40 tavuğum var.

ASTROLOJİ
Evime ve aileme düşkünüm

* Fala, astrolojiye merakım yok. Başak burcuyum. Annem ve bir ablam da başak. Üçümüz de çok farklıyız. Düzenliyim, titizim. Evime ve aileme düşkünüm. Çıkıntılarım, sivri noktalarım yok. Uzlaşmacı yapım var. Net bir insanım.

HAYAT FELSEFESİ
Huzur

Yazarın Tüm Yazıları