Duygusal dalgalanmalar sevgi ihtiyacını artırıyor

Güneş burç değiştiriyor ve bugün öğleden sonra Kova burcuna giriyor.

Böylece Kovaların dönemi başlamış oluyor. Evrensel konuların gündeme geleceği bu devre içinde uluslararası ilişkiler önem kazanacak. Meydana gelen olaylar bazı değerleri değiştirmek için zorlayabilir. Bugün Terazi burcunda dolaşan Ay keyifli organizasyonların yapılabileceğini işaret ederken, uyum, ahenk ve dengeye ihtiyacın artacağını gösteriyor. Özellikle duygusal dalgalanmalar dengeyi bozabilir ve sevgi ihtiyacının artmasına neden olabilir.

KİTAP

İçimizdeki Tanrıça

Ecce deus fortior me, qui venient dominabitur mihi. "İşte size benden daha güçlü, bana hükmedecek bir tanrıça."

Floransalı şair Dante, Beatrice’i gördüğü an büyülenip duygularını böyle dile getiriyor. Müthiş, çarpıcı, çok etkileyici...

Yani bir kadın olarak, bir erkekten bu sözleri duymak, hangi kadını etkilemez...

İşte bu derece çarpıcı, etkileyici duyguların sebebi olan "Kadın" olgusunun tarih boyunca düşünsel yolculuğunun bir hikayesi olan "İçimizdeki Tanrıça" adlı kitap; kadınlara kendi davranışlarının sebep ve ortak bilinçaltı oluşumlarını anlatırken, erkeklere de kadınlar hakkında fikir veriyor. Ayrıca kadınların ortaya koydukları davranışlarını anlayabilme şansını yakalamaları için hoş bir fırsat sunuyor.

Manuella Dunn Mascetti kitabın yazarı ve çok hoş bir kadın. Sanırım kendi hoşluğunun bilinci içinde çok keyifli bir eser ortaya çıkarmış.

Yazar son derece renkli, süslü ve ihtişamlı bir görsellik içeren kitabın içinde hem düşünen beyinlere, hem de diğer duyulara hitap ederek, kadının gücünü çok yönlü bir anlatımla ifade etmiş; hem de mükemmel yapmış.

Çağlar boyu bütün kültürlerde kadını tarif eden kitap, mitler, resimler ve erkeklerin kadınları nasıl gördüklerini anlatan tariflerle dolu...

İsis, Kibele, Meryem, Demeter, Persephone, Vesta, Afrodit, Hera, Salome, Havva, Artemis ve kendi dönemini güzelliği, bilgeliği veya saflığı ile etkileyen pek çok kadın anlatıldığı gibi Kirke, Kali, Medea gibi zalim, kan içici ve korkulan kadınlardan, büyücü kadınlardan da söz ediliyor.

Kitabın önsözünde geçen şu tarif, sanırım kitabı daha iyi anlatıyor;

"Hayatını kaybedip de ana rahmine dönmedikçe, hiçbir erkeğin çözmeyi umamayacağı bir bulmacadır Tanrıça. O hem anadır, hem de el değmemiş bakire. Barış ve uyum dönemlerinde tüm iyilikleri ve güzellikleri veren odur. Ama dünya karışıklıklar ve savaşlarla sarsılıp insanlar medet umduğunda, dünyayı yok olup gitmekten de kurtaran yine odur."

"Belkıs Çorakçı"nın tercüme ettiği, "Doğan Yayıncılık"tan çıkmış olan kitap hem bilgilendiriyor, hem de keyiflendiriyor. Antropolog ve dil bilimci olan yazar, iki yıl boyunca tanrıça mitlerini inceleyip kadınlıkla ilgili en eski dinsel tören ve ayinlerin kaynağını araştırmış. Bilgi birikimini, kendisinin de bir kadın, hem de kendine güvenen ve belli ki beğenen bir kadın olarak birleştirince ortaya keyifli bir eser çıkarmış. Tarih, mitoloji ve kültürleri merak ediyorsanız, kütüphanenizde bulunmalı diyorum.
Yazarın Tüm Yazıları