Dunya Neleri Konusuyor

Gila BENMAYOR
Haberin Devamı

Milenyum magdurlari

MILENYUM heyecanina kapildigimiz su gunlerde herkesin nesesi yerinde degil.

Milenyum magdurlarinin listesi hayli uzun.

Listenin basinda Fransiz hukumeti var.

Parislilerin sokaklarda gule oynaya 2000 yilina girdikleri saatlerde Basbakan Lionel Jospin basta olmak uzere Fransiz bakanlarin cogu gorev basinda olacaklar. Basbakanliktan sizan haberlere bakilirsa, Jospin o gece basbakanlik konutundan bir saniye olsun ayrilmayacak. ‘‘Dijital Kiyametin’’ tum sorumlulugu onun uzerinde. Gorunen o ki, Jospin, Maliye Bakani Christian Sautter, Icisleri Bakani Jean-Pierre Chevenement ve Ulastirma Bakani Jean-Claude Gayssot'nun basini yakmis. Her uc bakanlik milenyum gecesi alarm durumuna gecirilmis.

Amerikali ‘‘milenyum magdurlari’’nin listesi Fransizlara gore daha kabarik. Basta ABD Disisleri Bakanligi olmak uzere yonetimin pek cok birimi diken uzerinde. Mesele teror saldirilari olabilecegi endisesi. Benim e-postama dahi dusmus olan bir Disisleri Bakanligi’nin, 9 Mart 2000 tarihine kadar gecerli olan bildirisinde, dunyadaki tum ABD vatandaslari terorist saldirilara karsi uyariliyor.

ABD'de bomba lafi edenler dahi tutuklaniyormus.

Milenyumda Roma bir cehennem. Romalilar kan agliyor. Cunku kent Papaligin, Noel'den baslamak uzere 2000'i kutsal yil olarak ilan etmesi uzerine 26 milyon haci bekliyor. Inanilmaz paralar harcanmis, binalar yenilenmis, anitlar elden gecirilmis. Roma guzel gorunmesine guzel gorunuyor ancak altyapisinin bu kadar misafiri agirlamaya yeterli olmadigi soyleniyor. 2 milyon arabayla nefes alamayan kente gunde 2 bin araba eklenecekmis. 24 saat hizmet verseler dahi umumi tuvaletleri kullanim suresi 3 dakika olarak hesaplanmis. Hacilar bu sureyi gectikleri takdirde ne olacagi belirsiz.

Neticede, 26 milyon haci Romalilarin uykularini kacirmis durumda.

Milenyumun en ciddi magdurlari bana kalirsa Cin Hava Yollari yetkilileri. Dijital Kiyamet endiselerini dagitmak icin kendilerini ortaya attilar. 1999 yilinin son dakikalarini havada gecirecekler. Amac Cin halkina ‘‘korkacak birsey yok’’ mesajini vermek. Cinlerin bu ozverisini duyunca aklima Cernobil faciasinin ardindan cay bardaklarini pespese kafasina diken eski Sanayi ve Ticaret Bakani Cahit Aral geldi nedense...

Milenyum icin

internet adresleri

Y ilbasi gecesini ekranlari basinda gecirmeye kararli olanlar icin birkac yararli adres soyle:

http://www.earthcam.com

http://www. everything2000.com

http://www. greenwich2000.com

Yeni yilin ilk isiklarinda sanal parti gezmekten bikip uzaya dogru uzanmak isterseniz ziyaret edeceginiz site http://www.thestarlite.com. Buradan 9.95 dolardan 44,95 dolara kadar degisen fiyatlarda yildizlara yeni yil mesajlari gonderebiliyorsunuz.

Fatih’i on gunde

11 bin kisi gordu

Bellini'nin Fatih Sultan Mehmet portresini gormek icin Beyoglu'ndaki Kazim Taskent Galerisine uc kez gittim. Birincisinde, fazla aceleci davranmisim. Sergi henuz baslamamisti. Ikincisinde cok kalabalikti, yazilari okumak mumkun degildi. Vazgectim. Ucuncusunde basarili oldum. Bu arada serginin kac kisi tarafindan ziyaret edildigini merak ettim. 10 gunde 11 bin 158 kisi gezmis. Portreyi odunc veren gercek sahip National Gallery'nin basin sorumlusu Rosita Ram, Bellini'nin Fatih'ine bu kadar ilgi gosterilmesine sasti. Telefonla gorustugum Rosita Ram, Fatih'in Londra'da kac kisi tarafindan ziyaret edildiginin belirlenemeyecegini soyledi. National Gallery'de 2 bin 500 resim varmis. Bizim icin son derece degerli olan bu tablonun orada kalmasi yazik degil mi?

Keops’a altin kulah yok

Uzgunum. Milenyum gecesi Kahire collerinde Jean Michel Jarre'in konseri gerceklesecek ancak unlu piramit Keops'a altin kulah projesinden son dakikada vazgecildi. Projenin suya dusmesi yetmiyormus gibi Kultur Bakani Faruk Husnu Mason-Siyonist bir komplonun isbirlikcisi olmakla suclandi. Suclayan kisi dinci Isci Partisi'nin Genel Sekreteri Adel Huseyin. Kultur Bakanina karsi actigi kampanyayi kazanan Huseyin bakin ne diyor: ‘‘Altin kuláh masonik bir sembol. Bu yuzden bu projeye izin veremeyiz.’’

Yazarın Tüm Yazıları