Dünya kazan o kepçe

HAYAT FELSEFESİHer konuda değişime açık olmak. İşini en iyi şekilde yapmak. Bilgi ve emeğe saygı göstermek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük kulak burun bağaz hastanesi olarak gösterilen İzmir Çiğli’deki Ekol’ün kurucusu Opr. Dr. Mehmet Baz, Evliya Çelebi’den farksız... İşine aşık Baz, sağlık sektöründeki yeniliklerin peşinde yıllardır dünyayı adeta karış karış geziyor. En büyük hobilerinden olan fotoğraf makinesini yanından eksik etmeyen Opr. Dr. Baz, hem o anları ölümsüzleştiriyor hem de objektifine takılan ilginç kareleri yakınlarına hediye ediyor. Sağlık yatırımlarında hız kesmeyen Baz, önümüzdeki ay göz, 1.5 yıl içinde de genel hastane açmanın planlarını yapıyor. Zengin kitap, film, müzik arşivine sahip Opr. Dr. Baz, iş dışı yaşamını anlattı...

İki üniversitede birden eğitimime devam ediyorum

· Çocukken hukukçu olmak isterdim. Lisede tıpta karar kıldım. Ancak üniversite sınavımda puanım Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Bölümü’ne yetti. 1 sene gittim. Sonra yeniden sınava girdim. Bu kez ilk tercihim olan Cerrahpaşa Tıp’ı kazandım.
· 1984’te mezun olduktan sonra iki yıl Artvin Yusufeli’ne bağlı Narlık’ta mecburi hizmette bulundum. Ardından Ankara Numune Hastanesi’nde kulak burun boğaz üzerine ihtisas yaptım.
· Askerlik dönüşü önce Salihli Devlet Hastanesi’nde, sonra Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde çalıştım.
· Daha sonra kamudan ayrılıp İzmir Çiğli’de Ekol KBB Dal Merkezi’ni kurdum. Birkaç ay önce de yine Çiğli’de Türkiye’nin tek, Avrupa’nın en büyük KBB hastanesi olan Ekol’ü sağlığın hizmetine sundum. Sırada, aynı bölgede önce göz, sonra genel hastane var. Ekol Göz Hastanesi, önümüzdeki ay açılacak. 15 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak genel hastanenin ise ekim gibi inşaatına başlayıp 1.5 yılda açmayı hedefliyoruz.
· Ayrıca, Türkiye genelinde 20 şube 60 bayisi olan Duymer İşitme Cihazları’nın ve Karşıyaka’daki Artı KBB Dal Merkezi’nin de kurucusuyum.
· Bir yandan sağlık yatırımlarına devam ederken, bir yandan da okumayı sürdürüyorum. Gediz Üniversitesi’nde işletme ve yönetim mastırı yapıyorum. Açık Öğretim Fakültesi’nde de felsefe okuyorum. Daha önce de İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği’ni bitirdim.

Haberin Devamı

Dünya kazan o kepçe

Haberin Devamı

Güne başlangıç

Biraz kitap biraz film

 23.30-24.00 gibi yatırım, 05.00’te kalkarım. 09.00’da da evden çıkarım. Aradaki sürede ya film seyreder ya da kitap okurum.

Beslenme

25 senedir pişireceğim
· Şu aralar kilo problemim var. Rejimdeyim. Dolayısıyla yediklerime ve porsiyonlarıma dikkat ediyorum.
· Kahvaltıda yarım simit, biraz peynir, kayısı kıvamında köy yumurtası yerim. Öğlenleri, tüm çalışanlarım gibi ben de tabldottan tüketirim. Ekmeği kestim. Çok sevmeme rağmen pilav ve makarnadan da uzak duruyorum. Akşamları genelde ızgara ve salata ağırlıklı besleniyorum.
· Yemek seçmem. Ancak; taskebabı, börülce, taze fasulye ve tulumba tatlısı favorimdir. Pırasadan çok keyif almam, olmazsa aramam.
· Üniversite yıllarında yemeğimi kendim yapardım. Kurufasulyem meşhurdu. Eşim çok tatmak istedi ama 25 yıldır pişirmek kısmet olmadı.

Otomobil

Haberin Devamı

İyi bir şoförüm diyemem
· İlk arabam, 10 yaşında kırmızı Renault’tu. Şu an Mercedes 200 E kullanıyorum. 2005 model, 22 bin kilometrede. Anlaşılacağı üzere daha çok şirkete ait otomobilleri tercih ediyorum. İki nedeni var. Hem direksiyon başına geçmeye zamanım yok hem de doğrusu çok iyi bir sürücü değilim.
· Araba benim için zevk. Nadir kullanırım. Yavaş sürerim. Otobanda 120, şehir içinde 70 km’nin üzerine çıkmam.
· Bir otomobilde servis yaygınlığı, konfor, emniyet ararım.

Mekan

Servis çok hızlı olmalı
· İzmir’de Boğaziçi, Kent Deniz, Tavacı Recep, Kitchenette, Çeşme Port, Ferdi Baba, Dalyan Körfez. İstanbul’da Balıkçı Kahraman, Masa, Hamburabi. Ankara’da, Çiçek Lokantası. Yurtdışında genelde Türk lokantalarını tercih ederim. Şanslıyım ki dünyanın her köşesinde bizden bir mekan bulmak mümkün. Bulunduğum ülkenin yerel mutfaklarından örnekler sunan yerlere de mutlaka uğrarım.
· Bir mekanda hızlı servis, hijyen, ulaşım kolaylığı ararım.

Haberin Devamı

Dünya kazan o kepçe

Sevimli doslar

Köpeklerin yeri başka
· Biri İspanyol Cocker (Naz, 7 yaşında), diğeri Kaniş (Cipsi, 1 yaşında) iki köpeğim var. Bir dönem kuş besledim, ölünce bir daha almaya yüreğim yetmedi. Akvaryumda ise başarılı olamadım.

Teknoloji

Kendi internet sitem var
· Teknolojiyle yakından ilgiliyim. Blackberry kullanıyorum. Hastanedeki tüm veriler her yarım saatte bir gelir, oradan takip ederim. Iphone, Ipad’im de var. Yeni modelleri çıktıkça yenilerim.
· Facebook’ta, Twitter’da yokum. www.mehmetbaz.com adlı internet sitem var. Kolay ulaşılabilen bir insanım. Cep telefonum hastanenin her köşesinde yazar. 24 saat açıktır. Her arayana cevap veririm.

Spor

Yürüyüşlerimi aksattım
· Lise yıllarında voleybol oynadım. Ondan sonra sporla ilgim yürüyüşle sınırlı kaldı. 1-2 ay öncesine kadar eşimle her gün 30-45 dakika arasında yürüyüşlerimiz olurdu. Ancak hastanenin açılış sürecinde bu biraz aksadı. İyi bir futbol izleyicisiyim. Galatasaray ve Karşıyaka’yı destekliyorum.

Moda

Haberin Devamı

Terzimi buldum
· Kilolu olduğum için üzerime oturan kıyafet bulmakta hep zorlandım. Diktirdiklerimden de memnun kalmadım. Bu nedenle yıllarca Frankfurt’ta keşfettiğim büyük beden satan mağazadan alışveriş yaptım. Açık renk olmadığı için de çok sevmememe rağmen hep koyu giyindim.
· Şimdi bu sorun ortadan kalktı. Hikmet Alcan’la çalışmaya başladım. Diktikleri kalıp gibi üzerime oturdu, gömlek ve kravatlarım da dahil gardırobumu baştan aşağı yeniledim.

Sıkılınca kitap okurum

· Genelde haftada iki kez toplanırız. Konuya göre bazen 30 dakika, bazen 2-3 saat sürer. Rekorumuz 7.5 saat. Uzadığında arkadaşlar kendi aralarında tartışırken ben kafamı dağıtmak için bir kitap alıp 3-5 sayfa okurum.
· Gündemli toplanırız. Herkes düşüncesini özgürce paylaşır. Sonra ortak akılla sonuca ulaşırız. Ama genelde yöneten olarak son sözü ben söylerim.
· Eşimin sorumluluğundaki muhasebe, satın alma toplantılarına da katılırım ama genelde pasif dururum.

Kanun çalmak içimde ukdedir

· Çocukluğumdan beri en büyük hobim kitap okumak. Marks’ın Kapital’inden Hitler’in Kavgam’a kadar çok zengin bir kütüphanem var. Daha çok tarih, ekonomi, yönetim, işletme ve felsefeye meraklıyım. Çalışma masamda her zaman 1-2 kitap olur. Şu anda Kemal Anadol’un Büyük Ayrılık ve NTV Yayınları’ndan çıkan Kapitalizm’i okuyorum.
· Sinemaya çok meraklıyım. Çoğunluğu Oscar ödüllü bin 500 filmlik arşivim var. Yılmaz Güney, Yılmaz Erdoğan ve Nuri Bilge Ceylan’ın tüm filmleri mevcut.
· Aynı zamanda iyi bir müzik dinleyicisiyim. 500 CD’lik koleksiyonum var. Kaliteli arabeskten klasik müziğe kadar hepsini severim. Hayatta en çok yapmak istediğim şeylerden biri kanun çalmaktı, olmadı. Şimdi Iphonum’a bir program yükledim oradan bu merakımı gidermeye çalışıyorum.
· Fotoğrafa da meraklıyım. Genelde insanın olduğu kareler çekiyorum. Objektifime takılanlardan ilginç bulduklarımı dostlara hediye ediyorum.

Dünya kazan o kepçe

Tatil

Üç günden fazlası sıkar
· Yılda bir kez 1 hafta süreyle tatil yaparım. Fazlası beni sıkar. Zaten üçüncü günden itibaren işi özlerim.
· Genelde iş amaçlı gezilerimi önüne veya arkasına 1-2 gün ekleyerek tatile dönüştürürüm. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesini bu şekilde görme fırsatım oldu. En çok Barselona, Hong Kong ve Londra’yı beğendim.
· Yurtiçinde görmediğim hemen hemen yer kalmadı. Bu sene bir kez daha Karadeniz’e gitmeyi planlıyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları