Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Dokunmanın büyüsünü keşfedin!

İçine girdiğim anda kendimi iyi hissettiğim mağazalaran biri Chakra. Duru renk seçimi, aydınlık atmosferi ve doğaya yakın tasarımları pozitif enerji yüklüyor bana.

Tarif edemeyeceğim rahatlatıcı bir kokusu bile var. Raflardaki her havluya, her bornoza, her peştemale dokunma isteği doğuyor içimde. Evcimen’de bu hafta sizi bu özel mekanla buluşturmak istedim.

Son yıllarda yapılan tüm fuarlarda, duyulara seslenen marka, koleksiyon ve tasarımların giderek daha çok ilgi çektiğine tanık oluyoruz. İnsan bedeniyle ilişkide olan, ruhu şımartan ve "wellness" konseptine hizmet eden ürünler de çoğalmakta. Yüzde yüz Türk markası olan Chakra, özellikle dokunma duyumuzu harekete geçiren ve arınma, rahatlama, sarınma ihtiyaçlarımızı cevaplayan ürünleriyle son zamanlarda en sevdiğim markalardan biri oldu. Pek çok alışveriş merkezinde bulabileceğiniz mağazalarının konseptleri de aynı amacın bir parçası: Şık ve özgün tasarımlı ürünlerle evlerde sıcak yaşam alanları yaratmak.

Neler bulabilirsiniz?

Chakra’nın doğal bambu ipliğinden üretilen nevresim takımları, yatak örtüleri ve yastıkları benzersiz yumuşaklıktaki dokularıyla sarıyor bedenleri. 2009 kışı için hazırlanan nevresim koleksiyonu; ekru, toprak, yeşil ve mürdüm tonlarıyla tasarlanan şık desenlere sahip. Koleksiyonda yer alan tüm ürünler sık yıkanmada dahi yıpranmayarak uzun ömürlerini koruyor ve daha çok yumuşaklık kazanıyor. Kolay ütülenme özelliğiyle de büyük avantaj.

Chakra havlu ve bornozlar, hafif dokuları ve ipeksi yumuşaklıklarıyla banyo keyfinizi eşsiz kılmak üzere tasarlanmış. Tümü doğal pamuk ve bambu liflerinden üretiliyor. Kullanılan bambu lifleri, çok sık yıkanan havlu, bornoz gibi malzemelerin de yıkandıkça yumuşayarak, uzun ömürlü olmalarını sağlıyor. Yeni sezonda yer alan havlu ve bornozlarda Chakra’nın genel temasına uygun olarak natürel tonlar yine ön planda. Ayrıca yeşilin tonları ve mürdüm renkleri de kullanılmış.

Vücudunu şımartmaktan hoşlananlar içinse Kızıldeniz’in tuzları ile üretilmiş, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş Chakra Spa Koleksiyonu, cilt bakımına yönelik sunduğu özelliklerin yanı sıra, uzun süre kalıcı etkili esansları ile dikkat çekiyor. Ürünlerde yeşil çay, tatlı badem ve süt&bal kokuları kullanılmış. Spa koleksiyonunda el ve vücut kremi, sıvı sabun, vücut peeling’i, duş jeli ve banyo tuzu gibi pek çok ürün mevcut. Özellikle doğal sabunlar mutlaka denenmeli. Isırgan otlu, karanfilli, yulaflı, ballı sabun seçenekleri her tür cildin farklı ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte. Sabunlar cildin kozmetik ihtiyaçları kadar kuruma, cilt çatlakları, selülit gibi cilt rahatsızlıkları için de bakım önerisi sunuyor.

Gündelik hayatın stresinden uzaklaştığınız, sakin ve huzurlu bir ev ortamı için aradığınız tüm günlük yaşam ürünleri ve aksesuvarlarını Chakra mağazalarında bulabilirsiniz, üstelik şu anda da yüzde 50’ye varan indirimler var; şiddetle öneriyorum!

Bambunun hikayesi

Çok uzaklarda, Uzakdoğu ormanlarında yetişen görkemli bambu ağaçları, Chakra'nın çok özel dokumalarıyla yumuşacık havlulara ve kumaşlara dönüşüyor. Kimileri şans getirdiğine inanıyor bambunun, kimileriyse uzun ömür, dostluk ve temizlik sembolü olduğuna. Her kültürde pozitif anlamları olan ve insana pozitif yaşam enerjisi veren bambu, doğanın sunduğu bu mucizeyle Chakra'nın sahip olduğu teknolojilerin yardımıyla yepyeni formlara dönüşüyor. İnce ince dilimler halinde kesilen bambu ağaçları önce elyaf haline getiriliyor. Liflerinden ayrıştırılarak, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra ipliğe dönüştürülüyor. Ve bu işlemler sırasında ipliklerin tamamen doğal ve saf kalmasına büyük özen gösteriliyor. Teninizdeki serin ve tatlı dokunuşu, bambunun kendine has bir özelliği. Hava geçirgenlik özelliğiyle bedeniniz rahatça nefes alıyor. Pamuktan bile daha hızlı bir emiciliğe sahip olan bambu, içeriğindeki bambu kun maddesi sayesinde deride alerji yapmıyor ve antibakteriyel özelliğe sahip. Bambu ipliği, çok ince olmasına karşın yıpranmaya karşı da dayanıklı ve sağlam.

Hediye Chakra havlular

Elle Decor dergisinin aralık sayısında Chakra’dan bir hediye var: Renk renk ikili el havlusu setleri. Yeni yılı evinde karşılamak isteyenler için pek çok süsleme ve ışıklandırma fikrinin sunulduğu derginin bu ayki özel dosyası ise yılbaşı sofraları. Farklı isimlerin kurduğu sofralara ilave olarak, pek çok sofra koleksiyonundan da seçimler sunulmuş.

Bebekler için organik tekstiller

Chakra’da 0-3 yaş grubu bebek ve 4-12 yaş grubu çocuklar için çok özel bir havlu-bornoz ve nevresim koleksiyonu var: Chakra Çocuk Koleksiyonu. Markanın üstün kalitesi, bambu lifinin hava geçirgenlik ve antibakteriyel özellikleri ile birleşerek huzurlu ve sağlıklı bir uyku ve banyo keyfi sağlıyor. Arkadaşınızın yeni doğan bebeğine bir çift organik patik götürmek istemez misiniz?
Yazarın Tüm Yazıları