Doktorların tepkisi büyüyor

GÜNEY İllleri Tabip Odaları (GİTO); Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep-Kilis, K.Maraş, Ş. Urfa ve Adıyaman Tabip Odaları adına bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, “Sağlıkta dönüşüm/yıkım programı durduruluncaya kadar hekimlerin mücadeleye devam edeceğini” açıkladı.

Haberin Devamı

Atıcı şunları söyledi:
“Üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” tamamlanmış olup Meclis’te görüşülmeyi beklemektedir. Tasarının tehlikeli yanları büyük bir ustalıkla gizlenerek, hekimlere birden fazla yerde ve uzun süre çalışmaya ihtiyaç duymadan iyi bir ücret verileceği ve halkın sağlığa ulaşımının kolaylaşacağı vaat edilmiştir. Tasarının satır aralarını okuyan ve tehlikenin farkına vararak sesini yükselten hekimler ise bizzat Sağlık Bakanı tarafından ‘yaygaracı’ olarak nitelendirmiştir. Halkın ve hekimlerin gözlerinin içine baka baka yalan söylenmiş ve bu yasanın hekimlerin büyük bir çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılandığı söylenerek kamuoyu ve hekimler yanıltılmıştır.
Bölgemizdeki (Adana hariç) altı Oda’dan toplam 1556 hekimin katıldığı bir anket yapılmış ve sonuç toplam olarak şöyle ortaya çıkmıştır:
Destekliyorum %8.1
Karamsar %15.9
Desteklemiyorum %76
Böylece bu yasa tasarısının bir fiyasko olduğu, bu oyuna daha fazla devam edilmemesi gerektiği net olarak ortaya çıkmıştır.
Bu tasarı aslında sağlıkta oynanan ve adına ‘Sağlıkta Dönüşüm/Yıkım Programı’ denen oyunun sadece bir parçasıdır. Programın gereği olarak sağlık özelleştirilecek, hekim ve diğer sağlık çalışanlarının köleleştirilmesi pahasına ulus ötesi emperyalist güçlerin kazanç elde etmesi sağlanacaktır.
REDDEDİYORUZ
Aile Hekimliği uygulaması ile başlayan süreci sözde Tam Gün Yasa Tasarısı takip etmiş olup ardından Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın uygulamaya konması planlanmaktadır. Bu süreçte başta TTB olmak üzere birçok uzmanlık derneği tarafından yapılan uyarılar hiçe sayılmış ve kör bir inatla program uygulanmaya devam edilmiştir.
Adına sözde ‘Tam Gün Çalışma Yasası’ denilen fakat halkımızın ve hekimlerin yararına olmayan bu tasarıyı kesin olarak reddediyoruz.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Bakanlığı, milletvekilliğini bıraktım; sizin aranızdayım bugün. Meclis’teki 550 milletvekilinin dokunulmazlıkları var. Polis karışamaz, hakimler savcılar dokunamaz. Kimse onlardan hesap soramaz. Bakanlar var, Başbakan var, onların da dokunulmazlığı var. Meclis’te 500 tane dokunulmazlık dosyası var. Raflarda tozlanıyor açan yok. Hepsi koruma altında. Benim bugün aranızdan biri olduğumu görmeniz lazım, dokunulmazlığım yok ve aranızdayım.”
(Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener)

Yazarın Tüm Yazıları