Diva ile kraliçenin arasına Süper Star Ajda Pekkan girdi

Süper Star bildiğiniz üzere Türk Pop Müziği’nin yaşayan efsanelerinden Ajda Pekkan. Diva ise Türk Sanat Müziği’nin yaşayan bir başka efsanesi Bülent Ersoy.

Haberin Devamı

Kraliçe’ye gelince moda dünyasının ünlü terzilerinden Nur Yerlitaş. Ajda Pekkan, Bülent Ersoy gibi Nur da tırnaklarıyla geldi bu günkü günlere. Nur iyi dost, yumuşak kalpli ve sanatında da bana göre çok başarılı. Bu güne değin de Seda Sayan, Ebru Gündeş, Muazzez Ersoy, Petek Dinçöz, Oya Aydoğan, Deniz Seki olmak üzere pek çok stara kıyafet dikmiştir. Diktiği her kıyafet de olay olmuştur. Ayrıca Nur’u televizyon izleyicileri ekranlardan da jüri üyesi olarak tanıdılar. Son zamanlarda Nur yorulduğunu öne sürerek yalnızca Bülent Ersoy, Sibel Can ve Ajda Pekkan’a dikmeye başladı.

Kıskançlık dozunda olmalı

Nur ayrıca özel yaşamında da bu üç ünlü ile çok samimi. Hatta yedikleri içtikleri ayrı gitmez üçüylede. Fakat dostlarına karşı çok hassas olan ve paylaşmayı pek sevmeyen Diva, Bülent Ersoy bu konuda biraz kıskançtır. Zaten zor dost edinir, edindiklerini de pek paylaşmak istemez. Oya Aydoğan, Arzu Saraçoğlu ve Nur en yakınlarıdır. Fakat Nur’un, son zamanlarda Ajda Pekkan’a daha büyük ilgi göstermesine ve her yere onunla birlikte gitmesine biraz sinir olmuş Diva. Ankara’da ilk galası olan, benim de gittiğim ‘Fasl-ı Şahane’de giydiği gelinlik şeklindeki tuvaletini de bu yüzden Seda Sayan’ın terzisi Şehriban Hanım’a diktirmiş. Amaç Nur’u cezalandırmak. Şimdilerde bu iki dostun arası iyice açılmış. Nur, “Kıskançlık dozajında olursa güzel. Herkes benim dostum. Ayrıca Bülent Hanım’ın sanatına da büyük saygım var” diyor. Bakalım bu küslük ne kadar sürecek? Ha bana sorarsanız, bugün yarın barışırlar…

iyi ki Selçuk Bey var

Haberin Devamı

İş tempom gereği İzmir ile İstanbul arasında mekik dokuyorum. Hayatın sosyal yönlerini yazarken iş dünyasıyla ilgili görüşlerimi de zaman zaman sizlerle paylaşıyorum. Çünkü bu kente İstanbul’dan bakınca gidişat çok daha net görülüyor. İzmir, 1970’li yılların atak ve iş bitirici kent kimliğinden ne yazık ki hayli uzak. Kimse kusura bakmasın. İş dünyası kendisine yol gösterecek lider eksikliği içinde.
Bu duruma hayli üzülüyorum. Oysa mesleğe başladığım 1974 yılında Selçuk YAŞAR, Melih ÖZAKAT, Mazhar ZORLU, Raşit ÖZSARUHAN, Bahattin TATIŞ gibi ülke çapında sembol olmuş patronlar vardı İzmir’de… İşte o nedenle kentin yükseliş yılları ve tarımdan sanayiye geçişin başarılı adımları hep o dönemlerde atıldı…

Hayırsever ve başarılı

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde PINAR, DYO, Yaşar Üniversitesi, Çeşme Altınyunus ve bunun gibi, sektörlerinde başarıyla anılan markaları yaratan ünlü sanayici Selçuk YAŞAR’ın İzmir’e yönelik açıklamalarını dikkatle okudum. Bir süre once de Selçuk Bey’in İletişim Danışmanı meslektaşım Hakan ATİS’le uzun bir sohbet gerçekleştirmiştik. Atis, Selçuk Bey’in imza attığı ilkleri anlattı uzun uzun. Geçtiğimiz günlerde Yaşar Holding Onursal Başkanı’nın İzmir’e dönük açıklamalarını gazetelerde okuyunca ve kendisiyle ilgili yaptığım sohbeti anımsayınca ‘’İyi ki Selçuk Yaşar var’’ dedim içimden. Çünkü Türkiye , ne yazık ki ekonomisi siyasete göbekten bağlı bir ülke. Ve bu coğrafyada sanayici olmak ateşten gömlek giymek demek. 70 yılı bulan sanayicilik yaşamında sadece Türkiye’ye değil Avrupa, Ortadoğu ve Rusya pazarlarına yönelik kaliteli mamüller üretmek , binlerce kişiye iş imkanı sağlamak herkesin harcı değil. Selçuk Bey, bunu başarmış bir İzmirli. Bu nedenle genç işadamlarının Yaşar Topluluğu’nun başarılarını yakından izlemelerini öneriyorum…

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Mim sanatçımız Jerome Murat ilk kez Türkiye’de

Mustafa Kepi İzmir’in gururlarından bir iş adamı. Şöhreti yurt dışına taşan Amerika başta olmak üzere, Kazakistan, Türkmenistan ve Rusya’ya ihracat yapan. Londra’da pek çok ünlü Türk ailelerinin de evlerini döşeyen İzmirli bir mobilyacı.
By Kepi markasıyla büyüyen, yaşamı filmlere konu olabilecek kadar ilginç olan Mustafa, Efor Fuarcılık organizasyon firmasının düzenlediği İzmir’in en önemli fuarlarından biri olan 21. MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nda bu yıl dünyaca ünlü Mim sanatçımız Jerome Murat’ı ağırlayacak. 07 – 11 Nisan 2010 tarihinde izmir kültür parkta gerçekleşecek bu fuarda By Kepiye ait 1.000 m2yi aşkın alanda bilgi ve sanat temeline dayalı özel kreasyonların sunulacak.
Fuarın ilk günün akşamı by Kepi özel ziyaretçileri için Fransa da yaşayan dünyaca ünlü mim sanatçısı Jerome Murat’ın sunacağı çok özel gösteri ile karşılarına çıkacak. By Kepi’nin bu yılki temasıyla ilgili mimarı ve sağ kolu Necip Algul, “iki ruh tek bedende kavramını destekledik ve bu nedenle de Jerome Murat’ı getiriyoruz” dedi.

The Statue of Jerome Murat

Haberin Devamı

Jerome Murat, mim sanatı eğitimini “sessiz sanatın üstadı” olarak bilinen Marcel Mareau’nun okulunda eğitmenlik yapan Ivan Bacciochi’ den almıştır. Amerikalı ünlü mim sanatçısı ve ilizyonist Vito Lupo ve kuklalarıyla Philippe Genty’nin sanatından etkilenmiştir.
Eğitim giderlerini karşılamak için sokaklarda mim sanatından örnekler sunarken, izleyicilerin heykellerin hareketsiz duruşuna olan hayranlığını fark eder.
Bir gün Jerome Murat müzedeki bir heykele aşkla bakarken, onun canlandığını hayal eder. Böylece yaşayan heykel fikri doğmuş olur. “The Living Statue”
Son derece hızlı bir şekilde başarıyla ünlenen “The Statue of Jerome Murat” sayısız televizyon programında performansını sergilemiş, çok özel ve prestijli galalarda, dünyanın sayılı tiyatro ve kabarelerinde sahne almıştır.
2000 yılında Monte Carlo’da düzenlenen sihir dünyasının yıldızlarının katıldığı “Magic Stars”da Altın Sihirli Değnek (Golden Stick) kazanmıştır. Halen Paris’te dünyanın en ünlü kabaresi olan Lido’ da sahne alan Jerome Murat, şu anda büyük ve gelecek vadeden bir kariyere sahiptir.
Bir kez bir heykel canlandı mı, onu kimse durduramaz!

Yazarın Tüm Yazıları