Dilerim Gökçek, İzmir’i örnek alır

SAYIN Mahmut Eskiyörük... Bir başkentli olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 2005 yılından beri, tam 7 yıldır yaptığınız anlaşma çerçevesinde hergün 207 bin öğrenciye 200 ml. süt sağlamanızdaki üstün başarınızdan dolayı sizi yürekten selamlıyorum.

Haberin Devamı

Ayrıca, rakamlar çok çarpıcı biçimde ortada: Tire Süt Kooperatifi’nin sunduğu 200 ml. sütün ederi (İzmir’de) 35 kuruş, hükümetin dağıttığı ise (aynı İzmir’de) 53 kuruş!
BM tarafından Dünyanın En İyi Kalkınma Modeli olarak seçildiğinizi de yeni öğrendim. Bu üstün başarı nedeniyle sizi bir kez daha kutluyorum.
Dilerim aynı işleri Melih Gökçek yapar.
L.G.

Ankaralılar Dinazorlar’ı çok sevdi

İSTANBUL Exhibitions tarafından Türkiye’ye getirilen ‘Natural History Museum-Dinozorlara Yolculuk Sergisi’ 20 Mayıs tarihine kadar AnkaMall’da özel olarak kurulan 600 metrekare büyüklüğündeki galeride sergilenmeye devam ediyor.
Ankara’da açıldığı ilk haftada yaklaşık 16 bin kişi ziyaret ettiği sergiye Türkiye’de gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten İstanbul Exhibitions Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı ‘Dinozorlara Yolculuk Sergisi’nin çocuklar ve ailelerine eğlencenin yanısıra, eğitim ve kültür etkinliği olarak da farklı bir alternatif sunduğunu söylüyor.
65 milyon yıl önce nesilleri yok olan dinozorların yaşamına ışık tutan çok sayıda dinozor çeşidinin bulunduğu sergide; dev dinozor iskeletleri, çeşitli fosil replikaları ve çocukları bilimsel araştırmalara yönlendiren interaktif oyun bölümleri de bulunuyor.
Dünyanın en gelişmiş robotlarını üreten Japon ‘Kokoro’ firması tarafından müze için geliştirilen hareketli ve ses çıkaran dinozorlar serginin ilgi çekici bölümlerinden.

Haberin Devamı

3 Fidan anılıyor

“Darağacında üç fidan” Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bugün Karşıyaka Mezarlığında çeşitli gruplar ve halkın katılımıyla anılacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları