Deniz tuzu katkılı banyo sefası

Sevgili Suna Hanım, benim sorunum ellerim, ayaklarım ve koltuk altımın terlemesi...

Terlemeyi önlemek için ne gibi bir yöntem uygulayabilirim? Bana yardımcı olursanız sevinirim. á C. Bozkurt

Öncelikle bol su içmelisiniz. Yemeklerinizde de pek baharat kullanmayın. Sentetik yerine pamuklu giysileri tercih edin ve her gün yıkanmayı ihmal etmeyin. Haftada bir gün su doldurduğunuz küvetinize iki kase deniz tuzu, iki limon suyu ekleyip, 20 dakika bu suda kalın. El ve ayaklarınız içinse, bir çorba kaşığı papatya adaçayını un haline getirip, iki çorba kaşığı pudra ile karıştırın. Bunu temiz el ve ayaklarınıza sürün.

Saçlarınız canlansın

Merhaba, ben size İzmir’den yazıyorum. 28 yaşındayım. Benim sorunum saçlarımla ilgili. Saçlarımda çok fazla dökülme söz konusu (bölgesel olarak). Bana saç çıkaran ve saçı daha çabuk uzatan formüller yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. á Filiz

75 gram sığır iliğini suda pişirin, susuz bir şekilde havana koyun. Üzerine çıkacak kadar alkol ve bir çay kaşığı cam terebentin ekleyip, merhem kıvamına gelecek kadar dövün. Sonra bunu saç diplerinize boya sürer gibi sürüp masaj yapın. Ardından streç film, üzerine de sıcak havlu sarıp bir saat bekletin. Ardından saçınıza uygun bitkisel bir şampuanla yıkayın.


Ciltteki lekelere karşı keten tohumu

Ben 30 yaşında ve 6 aylık hamileyim. Cildimde T bölgesi yağlı. Ayrıca çillerim hamilelikle birlikte arttı, kırmızı renkte lekelenmeler olmaya başladı. Bunları azaltmak ve gözenekleri sıkılaştırmak için önerinizi bekliyorum. á Filiz Altuntaş

Öncelikle güneşten koruyucu krem (40 faktörlü) kullanmalısınız. Önereceğim formül ise şöyle: İki çorba kaşığı keten tohumunu kaynatıp süzün. Bu suya bir çorba kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı badem yağı ekleyip karıştırın. Cildinizi bu karışımla silin.
Yazarın Tüm Yazıları