Değişim modanın ta kendisidir!

Küresel ısınmanın etkileri gardıroplarımıza da yön veriyor.

Artık yazlık ve kışlık gardırop yapmayı bir kenara bırakıyor, stilimizi zamansız ve mevsimsiz parçalarla tamamlıyoruz.

Kışın bir türlü gelmemesi, bizleri yeni sezona geçişte bir hayli zorlayacak gibi görünüyor. İndirimlerin neredeyse son haftalarına geldiğimiz şu günlerde, mağazaların yarısı raflarını yeni sezon koleksiyonlarıyla donatmış durumda. Her ne kadar baharı hissetmeden sezonluk alışveriş yapmak çok kolay olmayacaksa da yeni gardıroplarımızı düzenlemenin vakti geldi.

Küresel ısınmanın etkileri hiç şüphesiz modanın takvimini de şaşırtıyor! Bu sayfalarda sizlere, bundan sonraki haftalarda yenilikler ve sezonla ilgili ipuçları vermeye devam edeceğim. Ancak şu bir gerçek ki, ben de yaz modasını anlatırken, daha gerçek soğukların gelmesini beklediğim için biraz zorlanıyorum. Tüm dünyada da markalar, mevsimlerin yer değiştirmesi nedeniyle, koleksiyonlarına farklı bir yön verdiklerini, kışın yazlık, yazın da yağmurlu ve serin havalarda giyeceğiniz ara mevsimlik parçaların artırıldığını belirtiyorlar.

Trendlere gelince; mevsim tanımıyor... Bu hafta gündemimizde yeni sezonda da çok moda olacak, bahardan kalma günlerde de kullanabileceğiniz her tarza uyum sağlayabilecek stil önerileri var.

Gümüş ve platform

Sezonun en moda parçaları; platformlu ayakkabılar, büyük boy çantalar ve şortlar... Bu üç trendin hemen hemen her koleksiyonda farklı yorumlarını bulabilmeniz mümkün. Giydiğimiz ruganlar kadar keten-gümüş deri kombinasyonları, valiz tipi, renkli deri çantalar, altın ve gümüş renkte kısa şortlar, farklı kumaş ve desenlerle her mevsimde gardıropların baş tacı olacak.

Moda feminen ve romantik olduğu kadar maskülen detaylarla da kendini gösteriyor. Kışın olduğu gibi yazın da dökümlü pantolonlar, uzun ceket ve tunikler bedenlerinize özgürlük taşıyacak.

Sezon trendleri arasında, renk olarak beyaz ve sarı önemli bir yere sahip. Gardırobunuza ekleyeceğiniz sarı bir elbiseyi, siyah opak bir çorap ve platformlu, siyah rugan bir ayakkabı ile giyme şansınız var. Yaz aylarında ise sarı, beyaz ipekli etekler ve kısa şortlarla buluşacak.

60’lardan günümüze taşınan mini elbiselerin trikoları, üzeri grafik ve çiçek desenlileri, kat kat ve fırfırlı ipek yorumları, şu sıralar oldukça moda. Şortların da gardıroplarımızdan eksik olmayacağı ara sezonda kombinasyonlarınızı uzun hırkalar ve Ugg’larla tamamlayabilirsiniz.

MODA HABER

Tommy Hilfiger ve Hilfiger Denim ürünlerini tercih edenleri, bu hafta sürpriz hediyeler bekliyor. Metro FM’den mağazalara yapılan canlı bağlantılarla kazanılacak bu hediyelerin yanı sıra sevdiklerinize yeni sezondan giysi ve aksesuvar seçebilirsiniz.

Hiçbir şey kaybetmediniz!

Yeni İnci, protez meme ve ona uygun cepli sutyeniyle meme kanseri sonucu göğsü alınan kadınlara yepyeni bir çözüm sunuyor. Bu özel sutyen içine protez memenin rahatlıkla girebileceği bir de penye cep yapılmış. Yeni İnci’nin dış yüzeyi sünger dokudan yapılan protez memesi, gerçek memeye çok yakın bir ağırlığa sahip ve her beden için ayrı hacimlerde ve ağırlıklarda üretiliyor. Protezlerin satış fiyatı ise sadece 45 YTL.

Acquaverde Outlet açıldı

Şubat ayının ilk günlerinde kapılarını açan Acquaverde Outlet, Nolita, Raer, Don Ed Hardy, American Vintage markalarını çok uygun fiyatlarla sizlerle buluşturuyor. Mağazada, İtalyan Nolita’nın iç giyim koleksiyonu Nolita Race’den de parçalar bulabileceksiniz. Outlet, haftanın yedi günü, 10:00-22:00 saatleri arasında açık. Adres: Göztepe Cad. Anadolu Hisarı (MMM Migros altı) Beykoz.

BENİM olmalı

Converse’in Sevgililer Günü için sizlere romantik bir önerisi var: Klasik beyaz bir Converse üzerine aşkınızı yazmak! Ayrıca, Chuck Taylor serisinden bir model seçebilir, çanta, cüzdan gibi aksesuvarlara bir göz atabilirsiniz. Chuck Taylor True Love ayakkabı: 109 YTL. Çanta: 89 YTL. Cüzdan: 29 YTL.

Masal tadında bir mevsim geliyor

Yeni sezonda yollarımız ayrılıyor! Moda, sizleri karnaval tadında, rengarenk bir dünyaya davet ediyor.

Moda dünyası, yazı, ilhamını tropikal iklimlerden alan göz alıcı renklerle karşılıyor. Özellikle denim koleksiyonlarıyla gündeme gelen markalar, bu yaz öne çıkan modellerini sarı, turuncu, kırmızı ve yeşilin en canlı tonlarıyla tamamlayarak, sokaklarda bir karnaval havası estirecek.

Gündüzleri renkli tişört, spor tunikler ve aksesuvarlar, geceleri parlak bluzlar, dar jean’ler, şırtlar ve ipek elbiseler ön plana çıkıyor.

Renk cümbüşü

Yazı sıcacık bir koleksiyonla karşılayan Replay, jarse ve ipek ağırlıklı kumaşları çarpıcı renklerle buluştururken, yıkamalı jean’leri, mini etek ve elbiseleri ile yazın enerjisini bedenlerinize taşıyor.

O da modaya uydu!

Lacoste, yeni ayakkabı koleksiyonunda modanın izinden giden teknolojik modelleriyle "klasik" imajından uzaklaşıyor. Trend takipçilerinin ilgisini çeken koleksiyonlarda öne çıkan güçlü renkler ve farklı dokular, konforu adımlarınıza taşıyor.

Zaman tüneline giriyoruz

Çocukluğumuzun "Ayşegül" hikayeleri, Park Bravo’nun genç ruhlu Fizz koleksiyonuyla yeniden hayat buluyor. Bu çocuksu ve muzip tasarımlar, renkleri ve desenleriyle sizlere kendinizi küçük bir hanımefendi gibi hissettirecek. Volümlü etekler, mini şortlar, bebe yaka bluzlar, elbiseler, korsajlar, bedenlere baharın pozitif enerjisini taşıyacak.
Yazarın Tüm Yazıları