Değişik tatlara baksınlar

Çocukların çoğu hamur işlerini ve cips gibi yağlı yiyecekleri çok sever.

Haberin Devamı

Çocukların sevdiği besinler arasında, onlara has beslenme kültüründe önemli yer tutan şeker, çikolata ve dondurmayı saymazsak haksızlık etmiş oluruz.
Bir de çocukların sofrada görmekten hiç hoşlanmadıkları yiyecekler vardır. Bol salçalı, bulanık yiyecekler, sebzeli yemekler, her şeyin katıp karıştırıldığı salatalar, ağır soslu etler bu yemeklerin başında gelir. Çünkü çocuklar ve gençler sade görünümlü, içinde ne olduğu ilk bakışta belli olan ve lezzetli yemeklerden hoşlanır.
Makarna, pilav, köfte, patates kızartması, sosis, domates salatası, mantı, börek, domates çorbası, onların en gözde besinleri arasındadır.
Biz anne babalara düşen görevse, sevdikleri bu yemeklerin yanında değişik yemekleri de tattırarak damak zevklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Daha önce hiç denemedikleri tatları pişirip “bunu hiç sevmez” ya da “bundan nefret eder” diyerek önyargılı davranmadan mümkün olduğu kadar çok çeşidin tadına bakmalarını sağlayın.
İstikrarlı davranır ve onları pişirdiğiniz yemeklerin tatlarının cazip olduğuna zorlamadan ikna ederseniz, damak zevklerinin sosisten balığa doğru kaydığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

ZERDEÇALLI KREMALI HELVA

Yağı orta boy teflon bir tencerede ya da geniş bir tavada (wok tavası kullanmanızı öneririm) ve orta ısılı ateşte eritin. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 7-8 dakika kadar kavurun.
Unun rengi kahverengi olunca kokusu da gitmiş demektir.
Bademi ve Hint safranını hemen ekleyip karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha kavurun.
Üzerine toz şeker ve sütü ilave edip 10 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Helvayı isterseniz bu şekilde servise sunun, isterseniz fırına verin.
Hafifçe ılık hale gelmesini bekleyip kremayı da ekleyerek karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyo ya da fırın kağıdı serin.
Helvadan Türk kahvesi fincanıyla alıp tepsiye ters çevirin ve aralıklı olarak yerleştirin. (Bu işlemi yemek kaşığı yardımıyla da yapabilirsiniz.)
Helvayı 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 10 dakika kadar pişirip hemen servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 100 gr iç badem
- 2 çay kaşığı Hint  safranı (zerdeçal)
- 125 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 100 gr hazır süt kreması
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ince kıyılmış badem (file badem)

Yazarın Tüm Yazıları