"De Souza" sendromu!!!

ALEX "De Souza", Deivid "De Souza", Edu "De Souza".

Evet bu futbolcular ne bu maçın, ne bundan önceki maçların ne de bundan sonraki maçların günah keçileri değiller.

Amca oğulları ya da kardeş de değiller. Ne büyük tesadüf ki bu aynı soyadı taşıyan futbolcular, aynı takım da biraz da Alex’in oluruyla forma giyiyorlar.

Taraftar sabrediyor, yönetim sabrediyor, Zico da sabrediyor. Karizmatik soyadlı futbolcularımız, aynı karizmayı bir türlü sahalara yansıtamıyor. Bana göre dün akşamki maçta De Souza’lar geçidi vardı. Al birini vur ötekisine desek yeridir. Alex, daha önce de yazdığım gibi miadını doldurmuş durumda. Koşmuyor, mücadele etmiyor, vurmuyor, vuramıyor. Oynamıyor ya da oynayamıyor ! Diğer De Souza’lardan Edu’yu hala anlamış değilim ve bir başkasının da anladığını sanmıyorum Alex ve Zico’dan başka. Deivid ise dünyanın en iyi golcüsü olsa Fenerbahçe’de oynayamaz, oynasa da bir şey yapamaz. Hep birlikte gördük, görüyoruz.

Aklıyla Oynayan (!) Alex,

Tuncay’dan Hiç Utanmıyor mu ?

BASINA demeçler veren Alex, "Ben aklımla oynuyorum, koşmama gerek yok" diyor. Yani bütün koşanlar "Akılsız" öyle mi ? Her maç aynı terane. Ancak, özellikle dünkü maçta Tuncay’ın kendisini paralama pahasına 90 dakika boyunca koşması, mücadele etmesi Alex’i hiç mi utandırmadı merak ediyorum doğrusu. Nitekim Fenerbahçe taraftarı bile artık sabırları tükenmiş olacak ki top Alex’e geldiğinde ıslıklamaya ve yuhalamaya başladılar.

Zico’nun İnadı

FENERBAHÇE
’ye gelen bütün hocalarda aynı hastalık mı var, yoksa bunlar özel olarak mı seçiliyor? Anlamadım ama hemen hemen hepsi yanlış konusunda ısrar ve inat içinde oldular. Zico da bunlardan biri. Semih ısrarla oynatılmıyor, Alex’e inatla sabrediliyor, Ümit Özat oynatılmıyor, oynatılınca da ya sağ ya da sol bek oynatılıyor. Takım 9 kişi oynuyor Zico da buna göz yumuyor. Durum böyle net. Bu duruma bir önlem alınmazsa değil 100. yıl, 200. yıl olsa Fenerbahçe başarılı olamaz.

Bravo Tümer Metin

ASIK suratlıymış, sinirliymiş, geçimsizmiş. Ama beyler, böyle düşünenler, bu adam futbolcuymuş. Hırsıyla, mücadelesiyle, sevinciyle ve siniriyle tam bir Fenerbahçeli gibi oynadı dün ve utanması gerekenleri de utandırdı. Fenerbahçeli futbolcular, daha doğrusu bazı futbolcular muhtaç oldukları hırsın, azmin ve kazanma isteğinin sırtlarındaki sarı lacivert formalarında olduğunun farkına varabilirlerse başarı gelir. Ama birinin bunu anlatması lazım.

MAÇIN 3 ADAMI

* Tuncay

* Tümer

* Olcan
Yazarın Tüm Yazıları