Dayanmayan göz makyajı için estetik dokunuşlar

Göz ve kaşın estetik uyumunu olumsuz etkileyen bazı deformasyonlar, kadınların istediği gibi göz makyajı yapmasını engelleyebiliyor. Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan’a her türlü göz makyajını mümkün kılan göz çevresi estetiği işlemlerini sorduk.

Haberin Devamı

Kadınların göz makyajı keyfine engel oluşturan estetik sorunlar neler?
- Gözlerin etkili bir güzelliğe ve canlılığa ulaşması için makyajla belirginleştirilmesi gerekir. Ancak genç yaşlarda görülen yapısal kaş ve göz kenarları düşüklüğü, orta yaş grubunda kaşların dış kısmının gözün üstüne yığılması gibi sorunlar, makyajda istenilen etkinin oluşmasını engeller. İleri yaşlarda üst göz kapağında oluşan fazlalıklar ve deri kalitesinin bozulması da makyaj kalitesini düşürür.
Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için hangi estetik işlemler uygulanıyor?
- Göz makyajını etkileyici kılmak için, oluşan deformasyon bölgelerine göre badem göz estetiği, kaş kaldırma veya üst göz kapağı estetiği işlemlerinden birini uyguluyoruz. Bazen de kombine operasyonu tercih ediyoruz. Bunların hepsi de kolay cerrahi uygulamalar.

Haberin Devamı

Hangi uygulamalar etkili?

1- BADEM GÖZ ESTETİĞİ: Düşük göz kenarlarını kalıcı olarak çekik gözlere dönüştürüyor. İşlem 30 dakika sürüyor.
2- KAŞ KALDIRMA ESTETİĞİ: Ameliyat seçeneğinde askılama, germe, endoskopik kaş kaldırma yöntemlerinden biri seçiliyor. Bu cerrahi işlemde, ameliyat izleri kaşın ve saçlı derinin içine gizlendiği için belirsiz. Botoks ise kaş bölgesine enjeksiyon şeklinde yapılıyor.
3- ÜST GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ: En çok 40’lı yaşlardan sonra ihtiyaç duyulur. Gözün üzerine yığılan ve yüze yaşlı, yorgun bir ifade katan sarkık, derisi gevşemiş ve katlar oluşmuş üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında 40 dakikada tamamlanıyor.

Makyajı bozan estetik sorunlar

- Kaşların ve gözün dış kısmının düşük olması
- Yaşlanmayla birlikte üst göz kapağının sarkması ve katlanması
- Alkol ve sigara kullanımı, stres, düzensiz uyku, madde bağımlılığı gibi çevresel faktörler 
- Duygusal kişilik, yoğun mimik kullanımı ve sıkça ağlamak

Çılgınca özgür ol!

“Hayaller kuran, hayat dolu ve mutlu bir kadın için bir koku yaratmak istedim”... Bu sözler Kenzo’nun yeni kokusu Madly Kenzo’nun yaratıcısı, parfümcü Aurelien Guichard’a ait. Parfümün yüzü ise İngiliz oyuncu, şarkıcı ve piyanist Amber Anderson...

Haberin Devamı

O, dünyanın en önemli burunlarından biri... Kendini “parfümcü” olarak tanımlıyor. Etrafındaki kadınların sahip oldukları özgür ruha hayranlık duyduğunu her fırsatta söylemekten çekinmiyor. Aurelien Guichard, Kenzo için ilk anda aşık olunacak ve benzersiz bir iz bırakacak parfümü tasarlarken, tam da o kadınları hayal ettiğini söylüyor.

Ron Arad, Madly Kenzo’nun hareket eden kelebek kanadı şeklindeki şişesini yaratırken özgürlüğün heyecanına kapıldığını söylüyor.

Zarif, şehvetli oryantal bir çiçek

Madly Kenzo’nun armut ve liçi kullanılan üst notaları, güneş çiçeği ve yaseminle güçlendiriliyor. Sedir ağacı ve misk de kokunun temelini oluşturuyor.

Pratik  Kırmızı Halı topuzları

Haberin Devamı

Hollywood yıldızları basit balerin topuzunu keşfetti. Uygulaması kolay ve bir o kadar ihtişamlı bu modelin en çok kime yakıştığına gelince; karar sizin...

Nicole Richie: Gündüzden geceye...

Saçınızı başınızın olabildiğince tepesinden atkuyruğu yapın. Kalan kısımları kendi içinde döndürerek bir saç lastiğiyle dipten sabitleyin. Topuzun dışında kalan saç uçlarını ince tokalarla tutturarak gizleyin. Modelin dayanıklılığı için saç spreyi kullanmayı unutmayın.

Katie Holmes: Kolay ama Şık

Eğer saçlarınız kıvırcık değilse, kendi doğal dalgalarınızı yaratmaya ne dersiniz? Saçın üst kısmını hafifçe kabartın, topuz için atkuyruğu yaptığınız saçınızı bükerek tepede toplayın ve lastik bir toka yardımıyla sabitleyin.

Haberin Devamı

Elizabeth Olsen: Gelişigüzel toplanmış

Stil ikonu Olsen’ların küçük kız kardeşi Elizabeth, bu topuzu kendi stiline uyarlamayı başarmış görünüyor. Her ne kadar saçlar düzgün bir şekilde toplansa da sanki gelişigüzel tutturulmuş havasına sahip.

Fergie:  Pratik model

Şarkıcı topuzun düğüm şeklindeki formunu kullanmayı yeğliyor. Bu pratik topuz için saçları sıkı bir şekilde geriye doğru tarayarak yukarıda toplayın. İkinci bir saç bandıyla tepede sabitleyin. Dışarıda kalan saç uçlarını spreyle gizleyebilirsiniz.

Gwen Stefani: Dağınık ama derli toplu

Şarkıcı yapılmamış görünümlü gelişigüzel toplanmış topuzuyla oldukça sevimli görünüyor.
Bu modeli yapmak için, saçlarınızı gevşek bir şekilde tepede toplayın. Hatta birkaç tutam perçemi özellikle topuzunuza dahil etmeyin, dağınık bırakın.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Mükemmel bir cilt

Transvital’in yüz kontürünü yeniden şekillendirip belirginleştiren ürünü Oxy Lift Perfecting Complex, cildi gerginleştirici ve toparlayıcı içeriklere sahip. Taşıyıcı sistem Ceramose, moleküler enerjiyi cildin alt katmanlarına kadar iletiyor ve cildin sıkılığını, dolgunluğunu yeniden kazanmasını sağlıyor. Fiyatı 319 TL...

Saçlar kontrol altında!

Philip B.’nin saçın doğal hacmini ve yumuşaklığını gün boyu koruyan saç spreyi Jet Set Precision Control Hair Spray, içeriğindeki panthenol ve phytantriol ile saça parlaklık ve ışıltı kazandırıyor. Hem kuru hem de ıslak saçlarda kullanılabilen ürün her türlü hava şartında kuaförden yeni çıkmış duygusu yaşatıyor. Fiyatı ise 62 TL.

Zamanın çizgilerini doldurun

La Colline’in yeniden yapılandırma, doldurma ve onarma etkili bakım serisi Line Relief, özel formülüyle hücrelerin oksijen tüketimini artırmaya yardımcı oluyor. Kırışıklıklara karşı geliştirilmiş serum Cellular Matrix Serum ve kırışıklıklar üzerinde etkili krem Cellular Matrix Cream, dermisin yapısını koruyan matriks üzerinde etki ediyor.

Canlı ve ışıltılı bakışlar

Göz çevresi yüzün geri kalan kısmına göre 5 kez daha ince bir yapıya sahiptir. Bu yüzden özel bakım ve temizleme ürünlerine ihtiyaç duyar. Christian Breton’un göz çevresi güzelliği için özel bir teknoloji kullanarak yarattığı Eye Priority serisi, aktif içerikleri soğuk terapisiyle birleştirerek gözaltı morluklarını, göz çevresi şişkinliklerini ve çizgilerini tedavi ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları