Çok şımarık çook

Kızlarımız destan yazmaya devam ediyor. İlk maçta Polonya'dan rövanşı alamadık, elimizden kaçırdık, üzüldük. İkinci maçta (Brezilya) son set hariç çok iyi sinyaller verdik ve bu turnuvada misafir olmadığımızı gösterdik. Ancak sahadan mağlup ayrıldık.

Küba maçı öncesi kimse galibiyeti düşünmüyordu. Ancak filenin sultanlarının sürprizleri alışkanlığa dönüştürdüğünü hepimiz unuttuk. Bu maçı bir kaç açıdan ele almak lazım.

Dünya şampiyonası, tek devreli lig usulü oynanan yani bütün takımların birbiriyle oynadığı bir sistemle oynanıyor. İlk defa Dünya Kupası'nda olmamızın sorunlarını yaşıyoruz. Ancak önümüzdeki maçlarımızı kazanarak ilk 5'e girmemiz uzak bir hedef değil. Hedef maçlarımızı Mısır, Arjantin, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, ABD, Japonya, Çin olarak zayıftan güçlüye sıralarsak çok fazla yanılmış olmayız.

Neslihan yükseliyor

İkinci açı ise oyuncuların performanslarıyla ilgili. Avrupa Şampiyonası'ndaki hücum yükünü taşıyan oyuncular burada da değişmemiş hatta Neslihan gün geçtikce bu yükteki payını arttırmış.

Natalia hücumdaki görevini fazlasıyla yapıyor ama defansta daha çok şeyler bekliyoruz ondan. Aysun'un bloktaki başarısı çok iyi. Nedense tek ayak hücumlarda Bahar'la zaman zaman sorunlar yaşıyor. Bu da hücumdaki etkinliğini olumsuz etkiliyor. Özlem hücum da biraz daha fileden açık sıçrayarak daha etkili olmalı. Ona top atılmayacak diye ikili bloklar köşe oyuncularının önüne gidiyor bu da zorlanmamıza neden oluyor. Esra hücumda elinden geleni fazlasıyla yapanlardan. Ancak bu turnuvada servis karşılamada toplar Bahar'a değil çoğunlukla üç metre çizgisine geliyor.

Hücumlarımızda nereye atılacağı belli toplarda yüksek bloklarla rakiplerimizin işi kolaylaşıyor. Önceliği kafasında servis karşılamaya vermeli. Ayça defansta muhteşem oynuyor hele son Küba maçının kahramanlarından biri. Ancak onun da servis karşılamada daha dikkatli olması lazım. Zaten bu turnuvada en çok aksayan yönümüz bu oldu. Bahar'a gelince muhteşem oynadığı Ankara'dan sonra belki manşetlerin iyi gelmemesi belki de stres nedendir bilemiyorum ancak çok tutuk oynuyor.

Kızlar bizi nasıl şımarttılar. Son 4 Dünya Kupası Şampiyonu, son Olimpiyat Şampiyonu Küba'yı hem de 2-0 geriden gel ve 3-2 yen biz hala neler yapılmıyor onları konuşalım. Çok şımardık çook.
Yazarın Tüm Yazıları