Çocukla Seyahat: Urla Enginar Festivali

Enginar'ın festivalini yapmışlar, kaçırmadık.

Haberin Devamı

Çocukla seyahat bizim nesil ebeveynlerin önem verdiği konulardan birisi... Çocuklarla yurt içi ve yurt dışı seyahat etmeye önem veriyoruz. Ben de oğlumla birlikte gezmeyi, eğlenmeyi çok seviyorum. İzmir' de yaşadığımız için İzmir' in ve Ege' nin güzel atmosferinden olabildiğince faydalanmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz haftasonu 1. Uluslararası Enginar Festivali vardı. Ağzına enginar koymayan çocuğu enginar festivaline götürmek benim açımdan biraz garip olsa da, akşam eve dönerken "iyi ki gitmişsiz" dedim. Çünkü hoşuna gitti.

Haberin Devamı

Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi' nin işbirliği ile bu festival düzenlenmiş. Özellikle gastronomi bölümü öğrencilerinin sunumları gerçekten ışıl ışıldı. Yeni nesil gençliği çok beğendiğimi bir kez daha anladığım. Açılış seramonisi ve yanı sıra süren kermesi kısaca izledikten sonra soluğu Malgaca Pazarı' nda aldık. Bebek enginarından sakız enginarına çeşit çeşit enginarlar ve yemekleri oradaydı. Urla sanat sokağının sonuna değin harika bir şenlik vardı.

Hemen canlı müziklerden bahsedeyim; bence nefisti. Müzik konusnda seçimi kim yaptıysa tebirk ederim, kulağımın pası gitti doğrusu. FestivaOğlumun da ilgisini çektiğin hatta bir ara dans ettiğini eklemeliyim. Bu arada Urla Sanat Sokağı enginar yastıkları, enginar tabakları, enginar tişörtleri, enginar şeklinde örülmüş örgü çaydanlık kılıfları, enginar tablolarıyla çok hoştu. Sokağın bitiminde çocuklar için seramik atölyeleri ve enginar boyama çalışmaları vardı. Bir ara enginar motiflerini duvarlara çizen genç bir ekip gördüm sanki...

Haberin Devamı

Ara sokaklara daldık. Yeni açılan butük oteller, minik pastanelerle Urla tam bir şenlik havasına bürünmüştü. Oğlum Ata ile birlikte tarihi evlerin fotoğraf çektik. Kah poz verdi, kah "ben de çekeceğim" dedi. İzmir' in ve Ege' nin kendine özgü hayat dolu bir havası var ve bence bu hayat enerjisi evlerin kapılarında, pencerelerinde bol bol kendini belli ediyor. Kiminle bu konuyu konuşsam benzer şeyleri duyuyorum. Hayatı kapıda nasıl kaşıladığımız bence çok önemli ve kapılar hayat felsefemizi ele veren önemli referanslar bana kalırsa. İşte bu nedenle hayat dolu İzmir' in, Ege' nin kapılarını fotoğraflamayı çok seviyorum.

Festivalde yine çocuklar için yüz boyama etkinlikleri, çeşitli animasyon etkinlikleri vardı. Pamuk şekerini yapanları inceledikten sonra tadına bakmak istedi tabi... Hava festival havası olunca "şeker yeme evladım" diyemedim haliyle. Amacım enginarın çorbasını, dolmasını, pilavını ve mücverini afiyetle yedirmekti ama ilgisini çekmediği için festival gibi keskin tatların peşinde koştu haliyle...

Haberin Devamı

Yıldızca Seramik Atölyesi bence festivalin çocuklara yönelik en güzel etkinliklerini tasarlamıştı. Çocuklar içeride kendi seramik tasarımlarını yaptılar, atölyenin duvarlarını boyadılar. İsteyen enginar şeklinde kesilmiş kağıtları boyadı. Çocuklu aileler için harika bir fırsat yaratmış oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Akşam saatlerine doğru yorulduğu için festivali tadında bırakıp eve döndük ama çantamızda çeşit çeşit enginarlar ve tadı damağımızda harika bir festival vardı. Bence önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettirecek gibi gözüküyor.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yazarın Tüm Yazıları