Cinsel obje olarak görülmekten nefret ediyorum

Rumuz: Sorunum Sevgisizlik / Merhaba Güzin Abla, ben 19 yaşında bir genç kızım. Benim sorunum sevgisizlik. Erkek arkadaşlarımın hiçbiri beni sevmedi.

Onlara verdiklerimle yetinmeyip ‘‘sevgi gibi’’ bana cinsel ilişki teklif ettiler. Yaşımın küçük olduğunun farkındayım ve bu yüzden onların bu tekliflerini kabul etmedim. Bütün erkeklerin böyle olmadığını düşünerek benimle arkadaşlık kurmak isteyen herkesle çıktım. Ama yıkıldım, çünkü hepsinin isteği aynıydı. Oysa benim istediğim tek şey sevgiydi. Elbette ikili ilişkilerde cinsellik de olacaktı ama sevginin önünde değil. Erkeklere sesleniyorum: Lütfen kadınları cinsel obje olarak görmekten vazgeçip bütün kadınlara sevgiyle yaklaşın. Çünkü onlar ana, eş, bacıdırlar. Dünyanın en güzel varlıklarıdırlar. İnşallah karşıma beni gerçekten sevecek biri çıkar diyor ve ellerinden öpüyorum ablacığım.

CEVAP

Canım kızım, ben de duana bütün kalbimle katılıyorum. Ne yazık ki böyle bir gerçeği çok genç bir yaşta anlamışsın. Bütün erkekleri suçlamak istemem burada. (Sonra bana fena halde kızıyor ve haksızlık ettiğimi söylüyorlar.) Ama erkekle kadın arasındaki en önemli farklılığın bu düşünce tarzı olduğu ve erkekler için cinselliğin ön planda olduğu gerçeğini hiç kimse inkar edemez. Duygusallık, romantizm, aşk, sevgi, şefkat özellikle de bizim erkeklerimiz için bir anlamda erkeğe yakışmayan duygulardır. Sevse bile sevgisini göstermek istememesi, şefkatli ve sıcak davranmaktan kaçınması... Özür dilemeyi bilmemesi, hele hele gözyaşı dökmekten nefret etmesi hep bu yanlış koşullandırılmanın sonucudur. Ünlü ‘‘Light Erkek’’ sözcüğü bu gerçeği yansıtmıyor mu? Erkek kadını önce cinsel çekiciliği nedeniyle beğenir, onu arzular. Belki zamanla onu sevmeye ve ona bağlanmaya başlar ama, doğası gereği onu karşı cinse çeken, karşı cinsin peşinde koşturan cinsel içgüdüleridir. Eğitimi, aile yapısı, kültürü, bağlı olduğu ortam ve alışkanlıkları nedeniyle zaman zaman daha uygarca davranmayı, iradesine hakim olmayı, cinsel ihtiyaçlarını sevgiyle bütünleştirmeyi öğrenmiştir. Gençler günümüzde yalnızca cinsel çekilmeyi, sevgiden ve aşktan ayırt etmeyi biraz öğrendiler. Ama sanırım senin çevrendekiler hálá o ilkel dürtüleriyle hareket etmişler. Senin gibi bir kızı sevmeyi bilemeyenler utansın. Ne demeli?
Yazarın Tüm Yazıları