Cinsel güçsüzlük sorunu

Cinsel güçsüzlük sorunu her yaştaki erkeğin yüz yüze gelmekten korktuğu önemli bir sağlık problemidir.

Ne yazık ki bu sorun yaygınlaşmakta ve daha erken yaşlara doğru kaymaya eğilimi göstermektedir. Özellikle aşırı gürültülü, hızlı, kirli ve stresli bir şehir yaşamı, erkek iktidarsızlığındaki bu yaygınlaşmanın önemli bir etkenidir.

"Metroseksüel" veya "Überseksüel" tanımlamalarına bakmayın! Bu sorunu şehir erkekleri, köy ve kasabada yaşayan erkeklerden daha çok çekmektedir. Kilo fazlalığı ve kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, stres, ağır bedensel ve ruhsal yorgunluk, aşırı hiddet ve sinirlilik, yoğun iş yükü, şehir yaşamının başlıca cinsel toksinleridir. Yaşlanmanın, cinsel güçte azalmaya yol açan faktörlerin en önemsizi olduğunu unutmamalısınız.

Teorik olarak yaşlandıkça cinsel gücünüzün de azalması gerekmez. Yaşı 80’lere ulaşmış pek çok erkek haftada birkaç kez cinsel ilişki kurabilmekte, cinsel yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektedir. Bu erkeklerin yaptığı tek şey başkalarına göre kendilerine daha iyi bakmalarıdır. Eğer siz de cinsel yaşamınızı ileri yaşlarda bile sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek istiyorsanız, aşağıdaki önerileri dikkatle okumalısınız.

* Kullandığınız ilaçlara dikkat edin: Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve depresyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar iktidarsızlık yaratabilmektedir. Yeni başladığınız bir ilaçtan sonra cinsel güçsüzlük oluştuysa doktorunuzla görüşmelisiniz.

* Beslenmenize özen gösterin: Tükettiğiniz besinlerdeki kolesterol ve doymuş yağ miktarını azaltın. Daha az kalori tüketin, sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

* Kilo verin: Cinsel güçsüzlük ile ilgili pek çok hastalıkta, özellikle şeker hastalığında, hipertansiyon ve damar sertliğinde kilo fazlalığı ve şişmanlık en önemli faktördür. Düzenli bir kilo verme programı, damarlardaki kan akımını iyileştirip, cinsel yaşamınıza olumlu katkılar sağlar.

* Düzenli egzersiz yapın: Düzenli egzersiz alışkanlığı sizi seksüel güç azalmasının en önemli faktörleri olan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve damar sertliğinden koruyacak, damarlarınızı hep genç tutacaktır.

* Strese dikkat: Depresyonun ve depresyon tedavisinde kullanılan pek çok ilacın cinsel yaşamı baskıladığı bilinmektedir. Ayrıca gerilimli, stres düzeyi yüksek, sinirli erkeklerde cinsel güç kaybı daha erken yaşlarda ortaya çıkmakta ve daha yoğun seyretmektedir.

* Alkol ve sigaradan uzaklaşın: Alkol ve sigara da cinsel sağlığın en etkin toksinleridir.

* Düzenli seks yapın: Cinsel güç azalmasından korunmanın etkin bir yolu da düzenli seks hayatıdır.

* Yeterince uyumaya dikkat edin: Uykusuzluk ve yorgunluk düzenli seks yaşamının en önemli toksinleridir.

* Paniğe kapılmayın: Herkes zaman zaman cinsel güçsüzlük sorunu yaşayabilir. Hemen paniğe kapılmayın. Bu dönemlerde düzenli dinlenme, kısa tatiller, kaçışlar size iyi gelecektir.

* Doktorunuzla konuşun: Cinsel güç kaybı sorununuzu doktorunuza bildirmekten çekinmeyin. Bu sorun bazen çok basit bir hatadan kaynaklanabilir. Seyrek de olsa önemli bir sağlık sorununun ilk belirtisi olabilir. Sebebin belirlenmesinde ve en uygun çözümün bulunmasında doktorunuzdan yardım istemenizde fayda var.

Penis estetiğine ilgi artıyor

Penis, uzunlamasına süngerimsi dokular ile idrar ve meninin geçtiği kanalı içeren erkeklik organıdır. Cinsel heyecan ile beyin, bu organın içindeki süngerimsi dokulara kan pompalar ve penis sertleşerek birleşmeye hazır hale gelir. Penis sertleşme halindeyken, boyuna ve enine büyür.

PENİS BOYUTU NASIL ÖLÇÜLÜR?

Erişkinlerde penis boyutu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Penis boyu, gerdirilmek suretiyle, penis kökü ile ucu arasındaki mesafe ölçülerek değerlendirilir. Doğuştan veya sonradan olan bazı nedenlerle peniste, bu büyüme esnasında eğrilikler oluşabilir ya da penisin anatomik yapısı normal bir cinsel ilişkiyi başlatıp sürdürmeye yeterli bulunmayabilir. Bu gibi durumlarda, penis estetik operasyonları uygulanmaktadır.

PENİS ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Bu operasyonlar, penis eğriliğini düzeltmeye yönelik olabilir. Penis hacim yetersizliklerinde ise doktorun gerekli gördüğü şekilde, gerekli klinik, radyolojik ve psikolojik değerlendirme yapıldıktan sonra, klinik olarak gerekli görüldüğü takdirde penis kalınlaştırma, boy uzatma yapılabilmektedir.

Penis büyütmeyle ilgili operasyonlarda, penis gömülü olduğu çevre dokusundan serbestleştirilirken, vücudun uygun bir bölgesinden alınan yağ dokusu ile penis çapı kalınlaştırılabilir. Her operasyondan sonra yaklaşık dört hafta süre ile ilişki yasağı konulmaktadır.

40 yaş dönüm noktasıdır

l Günde 81-325 mg Aspirin kullanmaya başlayın.

l Günde 2-3 kez 500 mg’lık C vitamini tabletlerinden alın.

l E vitaminini günde 200 veya 400 İU kullanmaya başlayın.

l Her sabah 400 mcg’lık folat tabletlerinden bir adet alın.

l Her gün 1000 mg kadar kalsiyum desteği kullanmaya başlayın.

l Selenyumu unutmayın: Günde 100-200 mcg kullanılabilir.

Hipogliseminin tedavisi: Sağlıklı beslenme

30 yaşında bir kadınım, geçen yıl reaktif hipoglisemi teşhisi kondu. O dönemden bu yana 4-5 kilo aldım. Hipoglisemi nedeni ile diyet yapmaya korkuyorum. Bu durumda diyet yapılabilir mi? Önerileriniz nelerdir?

Reaktif hipoglisemi genellikle her 10 kadından 2-3’ünde görülen bir durumdur. Endişe, huzursuzluk, yorgunluk, sinirlilik, halsizlik, çarpıntı, terleme gibi belirtiler açlık halinde olan çoğu kişinin yaşadığı durumlardır. Belirtiler şiddetlenirse veya düzenli olarak sürekli tekrarlanıyorsa, o zaman beslenmenizin bir diyetisyen tarafından gözden geçirilmesini öneririm.

Bunun yanı sıra hipoglisemi nedeni ile fazla kilolarınızdan kurtulmaktan çekinmeyin. Kalorisi kısıtlanmış bir beslenme planı ile az az ve sık beslenmenin muhteşem zenginliğinden faydalanarak hipoglisemi ataklarınızın da tedavi edildiğini göreceksiniz. Önemli olan öğün içeriğinin doğru şekilde ayarlanmasıdır. Karbonhidrat ve protein içerikli besinlerin uygun şekilde oluşturulmuş kombinasyonları, kan şekerinizde oluşabilecek ani dalgalanmaları ortadan kaldıracaktır. İşte birkaç ana ve ara öğün seçeneği:

n Peynirli, domatesli, kepek ekmekten yapılmış sandviç

n Yoğurt ve meyve

n Peynir ve kepekli bisküvi

n Hindi eti, salata, kepekli ekmek

n Kurubaklagil yemeği, salata, yoğurt

DİYET GÜNLÜĞÜ

Sorularınız için:

Tel: (0212) 236 73 00
Yazarın Tüm Yazıları