Cilt ürünü satın alırken

Cilt yaşlanması ve problemlerini azaltan ürünlerin satışında tam bir patlama yaşanıyor.

Bu ürünleri satın alanların beklentileri çok yüksek, yanlış bilgilenmeler bir hayli fazla. Sonuç bu nedenle bazen "tam bir hüsran" olabiliyor. Tüketici "ÅŸipÅŸak sonuçlar" bekliyor. Bu ürünleri kuruyan, kırışan, pörsüyen yani yaÅŸlanan cildi için bir "itfaiye" gibi görüyor. Ãœreticiler inanılması güç sonuçları korkusuzca vaat ediyor. EÄŸer bu ürünlere ödediÄŸiniz önemli paraların karşılığını tam olarak almak istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun.Â

DERMATOLOGLAR NE DÄ°YOR

Dermatologlara göre sorun yalnızca cilt kırışıklıklarını gidermekle çözülmüyor. İyi planlanmış bir "anti-aging cilt programı"nın cildi nemlendirmek, elastikiyet kazandırmak, kırışıklıkları azaltmak, sıkılaştırmak, canlandırmak gibi birbirinden oldukça farklı yönlerinin olması gerekiyor. İşte bu noktada daha dikkatli olmanızda fayda var. Kliniğimiz Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Günel tam bir "kozmetik dermatoloji" tutkunu. Bu konuda ciddi bir bilgi birikimine, deneyimine sahip. Dr. Günel’e göre sorun sadece krem sürmekle çözülmüyor. Cildiniz yaşlanmaktan korunmak ve "eski günlerine yeniden kavuşmak" için sizden yalnızca kremler, nemlendiriciler değil ilgi ve zaman da istiyor.

CİLDİNİZ HEM İÇTEN HEM DIŞTAN DESTEK İSTİYOR

Eğer daha iyi bir sonuç almak istiyorsanız bizim altın standardımıza yani "cildi ağızdan beslemek ve dışarıdan desteklemek kuralı"na uymanız gerekiyor. Kullandığınız kremleri antioksidan güçlerle dolu besin desteği tabletleri ile desteklemeniz şart. Bu tabletlerin içeriği de, içerisinde bulunan maddelerin miktarı da çok önemli. Cildiniz ihtiyaç duyduğu antioksidanları en kolay besinlerle veya bu tür besin destekleri ile kazanır. Bu antioksidanların miktarları da çok önemlidir. Faydalı olabilmeleri için uygun dozlarda alınmaları gerekir.

Beklentiler neler

Cilt yaşlanması ve problemlerini azaltan ürünleri kullananların ürün alırken odaklandıkları başlıca hedefler araştırılmış. En önemli beklentilerin şunlar olduğu belirlenmiş:

- Ciltteki kızarıklıkları, sivilceleri ve renk bozukluklarını azaltmak.

- Cilde canlılık, parlaklık kazandırıp, solgun ve cansız görüntüyü ortadan kaldırmak.

- Cilde tazelik ve nem kazandırmak.

- Yüzdeki çizgi ve kırışıklıkları azaltıp, ortadan kaldırmak.

- Sarkma ve buruşma, elastikiyet kaybı gibi sorunları yavaşlatmak, cilde yeniden sıkılık kazandırmak.

- Göz çevresindeki şişlikleri, çizgi ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak ve gözün etrafını çevreleyebilen koyu halkaları azaltmak.

Ä°ÅŸte o maddeler

Cilt desteği tabletlerinde olmasını arzu ettiğimiz maddelerin en önemlileri alfa lipoik asit, koenzim Q-10, L-carnitine ve gamma linoleik asit (GLA: Omega 6 yağ asiti)’tir. Bu formüllerin içerisinde omega-3 yağları, likopen, E ve C vitaminleri gibi antioksidanların bulunmasının başarı şansını daha da artıracağını düşünüyoruz. Antioksidan savunma zırhı giymemiş bir cildin çevresel yaşlanmaya karşı yeteri kadar güçlü bir mücadeleyi yürütemeyeceğini düşünüyoruz. Bu amaçla içinde yeşil çay özütleri, üzüm çekirdeği ekstreleri bulunan ürünleri özellikle tavsiye ediyoruz. Bazı üreticiler bu ürünlere NAC (N-Acetil Cysteine), DMAE, PABA, glukozamin sülfat gibi maddeleri de ilave ediyorlar. Bu kombinasyonların sadece cilt gençliği değil, genelde bütün hücresel gençleşme süreçlerini desteklediğini belirtiyorlar.

Yeni üretilen bazı cilt desteklerinde yukarıda sayılan antioksidanların bir çoğu sadece tek tablette bulunuyor. Bu ürünlerin içinde vitamin ve mineraller de mevcut. Böyle bir ürün yapılanmasını içeren tabletler Amerika ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılıyor. Yakında Türkiye’de de satışa sunulacak. Sizin yapmanız gereken, cilt desteği olarak yukarıda belirtilen antioksidanları not almak ve satın alacağınız ürünün bu maddeleri içerip içermediğini araştırmaktır.

Kırışıklıklarla mücadele şimdi daha kolay

Söz konusu "kırışıklıklarla mücadele" olduğunda kremlerden de faydalanmak gerekiyor. Cilt desteği olarak kullanılan kremlerde de özellikle öne çıkan bazı maddeler var: Pepditler (özellikle argirelin), carnitin, alfa lipoik asit, koenzim Q10, GLA, E vitamini askorbil palmitat (C vitamini) bunların en önemlileri.

Pepdit yapısındaki maddelerin kolajen ve elastini uyararak çalışmaları, cildi yaşlandıran iltihaplanma süreçlerini azaltmaları, cilt hücrelerinin üretim ve onarma süreçlerini hızlandırmaları onlara haklı bir ün kazandırdı. Özellikle pepdit karışımları farklı yollarla kırışıklıkların iyileşmesini ve düzelmesini hızlandırıyor. Alfa lipoik asit’e gelince, bu muhteşem antioksidanın yeteneklerini pek çok kez yazdık. Bu madde hem ağızdan alındığında, hem de cilde dışarıdan uygulandığında tam bir anti-aging ustası gibi çalışıyor. Koenzim Q10 yağ bariyerini güçlendirerek etkili olan bir antioksidan. Askorbil palmitat’ın gücü ise artık hiç tartışılmıyor.

Cilt yaşlanmasıyla mücadele etmek, cildinizin genç, sağlıklı canlı görünümünü korumak istiyorsanız, satın alacağınız ürünlerin etiketlerini dikkatle inceleyin, fiyatlarını mukayese edin. Ürünün içerdiği aktif maddelerin neler olduğunu ve ne miktarlarda kullanıldığını öğrenin. Kafanız karıştığında ise bir dermatoloji uzmanından yardım isteyin.

DİYET GÜNLÜĞÜ

Altı diyet hatası ve telafileri(2)

3) "Büyük boy hamburger menü yedim" Hızlı Çözüm: Fastfood tüketiminizi artıran nedenleri gözden geçirin (zamansızlık, arkadaş ortamı gibi). Bir daha ki sefere hamburgerinizi "küçük boy" seçimden yana yapın ve yanına sosunu kendiniz ilave ettiğiniz bir salata tercih edin.

4) "Gün içinde ağzıma minik lokmalar atıyorum, kalori alıyor muyum?": Pişirdiğiniz yemeğin tadına bakarken, çocuğunuzun son lokması kalmasın derken ağız dolusu 25’şer kalori aldığınızı biliyor musunuz?

Hızlı Çözüm: Bu minik kalorilerin hesabını tutacağınız küçük bir defteri yanınızdan ayırmayın. Göz kararı kalori almak yerine mutfak tartısı kullanmaya başlayın.

5) "Az yağlı -kalorisi azaltılmış- bir sürü yiyecek yedim" Hızlı Çözüm: Kullandığınız her paketli ürünün etiket bilgisini kontrol edin. Yağsız kavramı kaç kalorilik fark yaratmış mutlaka öğrenin. Ve bu tür ürünlerle aldığınız kalorinin günlük 100 kaloriyi aşmamasına dikkat edin.

6) "Bütün hafta egzersiz yapamadım": "Hava çok sıcak veya çok soğuktu" Buna benzer düşünceler arttıkça egzersiz için gerekli olan motivasyonunuz da azalacaktır.

Hızlı Çözüm: Tek başına yürüyüşü müzikle keyifli hale getirebilirsiniz. Sevdiğiniz egzersizleri not edin, haftada bir gün bunlardan birini yapın.
Yazarın Tüm Yazıları