Cildiniz bahara uyansın

Bahar yaklaşıyor... Artık soğuk kış günlerini geride bırakıyoruz. Baharı karşılamanın en iyi yolu, cildimizi kış uykusundan uyandırmak. İşte o zaman ilkbaharın ılık günlerine güzel ve sağlıklı bir “merhaba” demek mümkün...

Haberin Devamı

Kış mevsimi boyunca cildimizi zengin içerikli bakımlarla şımarttık. Ama baharla birlikte tüm bu yoğun bakımlarla vedalaşabiliriz. Şimdi yapmamız gereken, kış boyunca kuruyan cilt yüzeyinde birikmiş ölü deri hücrelerini arındırmak... Bu da ancak etkili bir peeling uygulamasıyla mümkün.
Hemen ardından arındırıcı bir maske uygulamak da hiç fena olmaz. Çünkü gözenekler peeling uygulamasının etkisiyle bakım ürünlerinin içeriklerini rahatlıkla alt katmanlara taşıyacak ve orada birikmiş kalıntıların dışarı atılması sağlanacaktır. Yeni geliştirilen ve uygulamayla birlikte cilt yüzeyini ısıtan “thermo” ürünler, bu konuda oldukça etkili. Sonrasında cildinizin kazandığı yeni renk tonuna ve tazeliğine şaşıracaksınız.
1- TEMİZLEME: Kış mevsimi boyunca soğuk, kuru kalorifer havası ve yoğun içerikli kremlerden “kafası karışan” cildimiz, yeni mevsime adapte olmaya çalışıyor. Dengeli bir cilt tonu yakalamak için işe cilt temizliğiyle başlayabilirsiniz. Yıkama jelleri, benim favorim. Özellikle baharı anımsatan meyveli içerikler kokularıyla çok cazip.
2- PEELING UYGULAMASI: Konu derinlemesine cilt temizliği ve cilt bakımı olduğunda, peeling ürünleri bakım listesinde ilk sırada geliyor. Buna karşın haftada iki kez peeling uygulamak ya da cildi çok sıcak suyla yıkamak, hassas ciltlere uygun olmayabiliyor. Cildin kurumasına yol açabiliyor. Bu durumda iri partiküllü peeling ürünlerini tercih edebilirsiniz.
3- HASSAS BAKIM: Peeling uygulaması sonrasında gözenekler yeterince açıktır. İşte şimdi ekstra temizlik için doğru zaman... Pek çok markada bulabileceğiniz ısı maskesi, sürdüğünüz andan itibaren yaydığı ısıyla cildi siyah noktalardan ve fazla yağdan arındırıyor.
4- UYANMA VAKTİ: Cildiniz hâlâ yorgun ve solgun mu görünüyor? O zaman bir enerji desteğine ihtiyacı var demektir. Yorgunluk giderici cilt maskeleri, içeriğindeki etkin üzüm çekirdeği, portakal, nar ve domates ektreleriyle anında canlılık kazandırıyor. Ama dikkat, cildinize bir gün içinde iki farklı maske uygulamayın.
5- BAKIM: Bu mevsimde kremlerden fazla bir şey beklemiyoruz. Baharda daha hafif içerikli ürünler yeterli olduğundan, tenlerin bakımını yapmak, yaparken de renklendirmek için BB’ler cazip görünüyor.

Haberin Devamı

Cilt bakım festivali başlıyor

Haberin Devamı

Tekin Acar Cosmetics’in Beauty Fest Cilt Bakım Günleri başlıyor. 9–31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Beauty Fest’e özel cilt bakım ürünlerinde yüzde 15 indirim fırsatı sizleri bekliyor. Bu fırsatı kaçırmamak için randevunuzu almayı unutmayın.
Ayrıntılı bilgiye Tekin Acar Cosmetics mağazalarından ve www.tekinacar.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

Dudaklarda ‘fuşya’ canlılığı

Ünlü aktrist Salma Hayek’in fuşya renkli ruju ve kusursuz teniyle yarattığı “fresh” görünümü siz de kolayca yakalayabilirsiniz.

Kırmızının asaleti vazgeçilmez ama sezonun yeni rengi fuşya... Bu renk, önümüzdeki yaz özellikle dudaklarda öne çıkacak. Hollywood yıldızı Salma Hayek de fuşya trendinin öncülerinden. İşte makyajın basit ama etkili püf noktaları...
Bu makyajın en vurucu detayı, şüphesiz Salma Hayek’in fuşya rengindeki ruju... Sade bir kontur ve dayanıklılık için dudaklarınızı öncelikle aynı tonlarda bir dudak kalemiyle çerçeveleyin.
Oyuncununki gibi bir makyaj için mavisi ağır basan bir fuşya renkte ruja ihtiyacınız var, (görevlilerden bu konuda size yardımcı olmalarını isteyin). Pembe renkte bulunan yüksek orandaki mavi tonu, dişlerin sarı görünmesini önleyecektir.
Sıvı eye-liner’lardan korkmayın. Pek çok markanın geliştirdiği yeni ergonomik formlar, ürünün kolay kullanımına olanak tanıyor.
Öne çıkmayan ama etkili bir göz makyajı için Salma Hayek gibi dolgun görünüm sağlayan maskara uygulamanız yerinde olacaktır. Yeni nesil maskaralar, kirpiklere aynı zamanda nem de kazandırıyor.

Haberin Devamı

Yürümeye başlayın

Yaz mevsiminin resmi başlangıç tarihi 21 Haziran... Yani vücudumuzu bikini mevsimine hazırlamak için üç ay kadar zamanımız var. Peki, etkili ve hızlı hazırlık için ne yapmamız gerek diyorsanız, yanıt şu: Hemen düzenli olarak yürüyüşe başlayın!

Yaza hazırlık için geri sayım başladı... Eğer son dakika stresi yaşamak istemiyorsanız, hemen harekete geçin. Şimdiden terlemeye başlamazsanız, daracık elbiselerin içine girmek için çabalarken terleyeceksiniz yoksa!
Unutmayın; kilo vermek için sadece aç kalmak faydasız. Vücudun uzun vadede yağ ve karbonhidrat dengesini ayarlaması çok daha etkili. Aksi halde metabolizma boş yere strese girecek, tabii siz de onunla birlikte!
Bilinçli bir şekilde sebze, meyve, tahıl ağırlıkla beslenmek, hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de yedikleriniz yağ olarak vücuda yapışmıyor. Peki, sadece sağlıklı beslenmek kilo vermek konusunda yeterli mi? Hayır...
Vücut egzersizleri yeni beslenme alışkanlığıyla bir araya geldiğinde inanılmaz bir etki yaratıyor. Düzenli hareket etmek işte bu yüzden önem taşıyor. Yürüyüş ve kas egzersizleri ise küçük mucizeler yaratmak için birebir... Böylelikle kalori hesabı yapmanıza da gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Kusursuz vücutlar

Transvital’in vücudu şekillendiren ve belirginleştiren vücut serisi Perfecting Body Line, sorunlu bölgelerde maksimum etki gösteriyor. İçeriğindeki Osilift, cildi gerginleştiriyor ve uzun süreli toparlanma vadediyor. Essenskin, cildin eski sıkılığını ve dolgunluğunu kazanmasına yardımcı oluyor. Taşıyıcı sistem Cerasome ise moleküler oksijenin cildin alt katmanlarına transferini sağlıyor.

Scarlet Johansson ve tutkunun parfümü

Dolce&Gabbana, yeni parfümü Desire için  Scarlett Johansson yeni bir çalışmaya imza atıyor. Dolce&Gabbana’nın yeni kokusu Desire, kadınsılığı ve cazibeyi ifade eden bir parfüm olarak hayatımızda... Liçi, bergamot ve müge gibi oryantal çiçek kokularının oluşturduğu notalar, parfüme sıra dışı bir zenginlik katıyor. Desire’in şişe tasarımı ise Stefano Gabbana’nın imzasını taşıyor. Parfüm nisan ayından itibaren satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Kırışıklıklara savaş açın

Cildin hücresel hareketlerini yeniden yapılandırıyor, kırışıklıklara karşı savaş başlatıyor... La Colline’in yeniden yapılandırma, doldurma ve onarma etkili Line Relief serisi, özel formülü sayesinde hücrelerin oksijen tüketimini artırmaya yardımcı oluyor. Cildin iyileşme işlemini taklit eden R3 Peptixyl Complex, CMA Complex’le birleşerek, destekleyici fiberlerin üretimini uyarıyor. Böylelikle cilt dolgunluk kazanıyor, çizgiler dolduruluyor.

Yazarın Tüm Yazıları