Çiçek kadınlar

2008 yaz makyajında kadınlar adeta çiçek açıyor. Markaların makyaj koleksiyonlarında tamamen doğanın özü tema olarak kullanılıyor.

Çiçeklerin ve kelebeklerin yansıttığı pozitif enerjiden yola çıkan birçok marka, renk paletlerine kattıkları parlak ve yansımalı renklerle çiçek kadınlar yaratıyor.

Christian Dior makyaj artisti Suna Tensi, 2008 yazında kadınların modadaki zarif, şık, romantik zarafeti makyajlarına da taşıyabileceklerini belirtiyor: "Lila, pembe, mor, mercan rengi ve kahverengi tonları bu sezon kendini gösteren renklerin başında geliyor. Tabii, bu renklerin temelinde yanar döner yansımalar var. Ama bahsettiğim yansımalar asla yoğun ışıltı ve simlerle karıştırılmamalı."

Her markada, ince dokulu ürünleri bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Tensi, bize havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, koleksiyonlar raflarda yerini almaya başlamışken makyaj çantalarımızı bir kez daha gözden geçirmemizi öneriyor: "Sezonda her kadın yumuşak, satenimsi ürünlerle bambaşka bir görünüme bürünebilir. Dudaklarda da çok bilinen çiçek renkleri, yanar döner etkiyle hazırlanmış. Rujlardaki bu yansımalar adeta mücevher etkisi veriyor. Fuşya, mercan dışında gülün ve pembenin her tonu kullanabileceğimiz ilkbahar, yaz renkleri."

Suna Tensi’ye göre bu sezon yanar döner etkisi sadece göz ve dudak makyajıyla sınırlı değil aynı etki pudralara da yansımış durumda. Bu pudralarla bahar makyajına bütünlük kazandırmanın kolay olacağını söylüyor: "Bu pudralar içlerindeki yanar döner renklerle cildi aydınlatıyor, pürüzsüzleştiriyor. Ayrıca göz altı morluklarını ve yüzdeki kızarıkları kamufle ederek, cilde doğal ve ışıltılı bir hava kazandırıyor.

Gece makyajı

Romantik ve doğal makyajlardan bahsederken, gece makyajlarını da unutmamak gerek. İnce ve natürel makyajları, göz makyajını bir ton koyulaştırıp kuvvetli rimelle bütünleştirerek gece makyajına taşıyabilirisiniz. Suna Tensi, kadınlara sezon makyajıyla ilgili küçük ipuçları veriyor:

Elmacık kemiklerinizin üzerine, yine sezondaki çok patlamayan ama yansıma veren allıkları tercih edip göz makyajınıza uygun bir dudak parlatıcısı ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Unutmayın ki, makyaj, kusurları kapatmak, yorgunluk izlerini silmek ve bakımlı görünmek için yapılmalıdır.

Her zaman dikkat çekici, patlayan makyajlardan uzak durulmasını salık veririm. Artık bizim ülkemizde de yavaş yavaş bu bilinç gelişiyor. Zaten tüm dünyada geçerli olan makyaj trendi de doğallığı öne çıkarıyor.

Kahve güzelleştiriyor

Yüzyıllar öncesinin beyaz peruklar, kırmızı boyanmış dudaklar ve beyaz pudralarla özellikle solgunlaştırılan Barok yüzlü kadınları, kahvelerini de soğuk olarak yudumluyorlardı. Çünkü geçmiş dönemlerdeki makyaj ürünleri kahvenin buharıyla bile akabiliyordu. Ama, onlar bu sayede soğuk kahvenin güzelleştirdiğini keşfettiler...

İnsanoğlu 9. yüzyıldan beri kahve içiyor. Ama onun çok yönlü etkisini kimse bilmiyordu. Aksine nem kaybı, kan ve dolaşım bozuklukları ve birçok olumsuz etkisi olduğu yazılıp çizildi bugüne kadar. Ama günümüzün bu leziz içeceği sadece sabahları uyandırmakla kalmıyor aynı zamanda güzelliğimize de hizmet ediyor:

Serbest radikallerle savaşıyor

Serbest radikaller hepimiz için tehlike oluşturuyor ama tehlikenin boyutu aslında daha çok yaşam tarzımızla ilgili. Özellikle sigara ve alkol kullanımı kadar UV ışınlarına maruz kalmak da tehlike çanlarının çalması için yeterli. Serbest radikaller hücrelere sinsice girerek yaşlanma sürecine zarar veriyorlar. Dolayısıla cilt, saçlar organlar ve hatta beyin olumsuz etkilerine maruz kalıyor.

Bozuk morale kahve arası

Hepimiz biliyoruz, kendimizi kötü hissettiğimiz dönemlerde çoğumuz bir fincan kahveye sarılıyoruz. Kahve endorfin ve serotanin gibi mutluluk hormonlarını harekete geçiriyor ve yeniden moralimizin yükselmesine yardımcı oluyor. Ayrıca yaratıcılık ve konsantrasyonu da artırdığı biliniyor. Ve önemli bir detay daha; Amerikalı bilimadamlarına göre kahve içenlerin seks yaşamları diğerlerine göre daha uzun. Çünkü kahve tıpkı spor sırasında olduğu gibi enerjiyi artırıyor. Ayrıca yağ yakımını da stimüle ettiğinden vücutta su tutulmasını da engelliyor.

Selülit derdinin çaresi

Kahve tanesi kadınların yüzde 80’inde görülen selülit sorununda da etkili. Yağ yakımındaki pozitif etkileri, doku ve lenflere kahve içerikli ürünlerle yapılan masajlar sayesinde azalıyor. Cilt yüzeyindeki dalgalanmalar yok oluyor ve cilt pürüzsüz bir görünüm kazanıyor. Bu yüzden kozmetik ürünlerinin birçoğunun bileşiminde özellikle selülit ve gerginleştirici ürünlerde kafein bulunuyor.

Diş çürüğünden koruyor

Sigara ve kahvenin dişleri sararttığı söylendiğini duyduk ama aynı zamanda dişleri güzelleştirdiğini ilk kez duyuyoruz. Son araştırmalar, kahvede bulunan klorojen asitinin özellikle de trigonellin maddesinin dişleri çürüklere karşı koruduğunu ortaya koyuyor.

Peeling uygulaması için

Bir miktar kahveyi duş jeliyle karıştırın. Elde ettiğiniz jeli masajla vücudunuza yedirin. Cilt yüzeyindeki kurumuş ölü deri tabakasının temizlendiğini göreceksiniz.

Yüz peelingi için kahveyi zeytinyağıyla inceltin ve içine bir miktar bal ilave edin. Yüzünüze sürün, birkaç dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın. Gözeneklerin temizlendiğini ve cildinizin parladığını göreceksiniz.

Kahve, saç dökülmesinin yanı sıra koyu renkli saçların sağlıklı parlamasına da yardımcı olur. Kahveyi kaynatın soğduktan sonra kuru saçlara masajla yedirin. 20 dakika bekleyin, durulayın.


Bir saatte 3 KİLO vermek mümkün mü

Özel bir geceye davetlisiniz. Ama çok sevdiğiniz elbisenize sığamadığınızı son anda fark ettiniz. Ayna karşısında kara kara düşünmek size bir fayda sağlamaz. Amerika’da bir süredir uygulanmaya başlayan ve kadınlar için adeta ilkyardım niteliği taşıyan şok zayıflama yöntemi, sizi istediğiniz kıyafete 1 seanslık kür ile sokuyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız estetisyen Reyhan Çelik "Şok Zayıflama" yönteminde kullanılan ana ürünlerin mucizevi ölüdeniz mineralleri ve tuz parçacıkları olduğunu söylüyor: "Mineral ve tuz parçacıklarının yanı sıra limon otu ekstresi, hindistancevizi, vanilya yağı ve saf badem yağı da kür içine dahil ediliyor. Ve kullanılan kür yağ ve tuz olarak kombine ediliyor."

Amerika ve Avrupa’da son dönemde oldukça rağbet gören bu uygulamayla bir saatin sonunda vücut 1 ila 3 kilo kaybediyor ki, bu da 8-10 cm’lik bir incelmeye denk geliyor. Reyhan Çelik, geçici etkisi olan şok zayıflamanın sürekli olarak sağlıklı bir diyet reçetesi ile uygulandığı takdirde uzun süreli kalıcı zayıflık da sağladığını belirtiyor.

Bu uygulama vücuttaki tüm ödemi söküp aldığı için özellikle sigara içenlerin sağlığına da hizmet ediyor. Peki uygulama nasıl gerçekleşiyor? Yağlar ve tuzlar vücuda dairesel hareketlerle yediriliyor. Ardından vücut stretch film ile sarılarak ısı battaniyesinde bir saat bekletiliyor. Kür ılık bir duş ile tamamlanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları