CHP’de akıl tutulması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin için hedef adam oldu dedik.

Kendisi de bunu kabul ediyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun seçildiği kurultaya göre 52 oy daha az almıştı.
Kendisini İstanbul delegelerinin çizdiğini söylemiştik.
Tekin itiraz ediyor:
“Bana İstanbul’dan 14 delege oy vermedi. Asıl Ankara tümüyle ve Antalya delegeleri kesti. Hiçbirine kızgın değilim.
PM listesine yapılan itirazlar gösteriyor ki, Tekin’e karşı, en az oyu alması ve bir itirazın kabulü halinde PM dışında kalması için iyi bir ‘çizik’ örgütlenmesi yapıldığı anlaşılıyor. Çünkü, itirazların son dakikada sandık kurulu başkanlığına verilmesi dikkat çekti.
Çankaya Seçim Kurulu yapılan itirazları reddetti.
Ama muhaliflerin yargıya itirazlarının sürebileceği öne sürülüyor.
Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak’ın, kurultay delegesi olmadığı halde Divan’a seçildiği, ancak durumun yaklaşık bir saat sonra gelen bir itirazla düzeltilmeye çalışıldığı da ortaya çıktı. Nitekim Kaygalak, bir mazeret dilekçesi vererek Divan’dan ayrıldı ve yerine ne zaman ve nasıl yapıldığı kimse tarafından fark edilmeyen bir oylama ile İstanbul’dan bir kadın üye seçildi. Peki soru şu:
Divan’da bulunmaması gerektiği halde yaklaşık bir saat boyunca, kurultayı yöneten ekip içinde Kaygalak’ın bulunmasının sonuçları ne olur?
Bu tür itirazlar CHP’de ciddi bir ‘akıl tutulması’ olduğunu gösteriyor.
Eski bir milletvekili ortaya çıkan durumu şöyle özetliyor:
“Sonuçları ne olursa olsun hukuken ciddi bir sorun var. Bu kadar da köylülük olmaz.”

Haberin Devamı

İzmir’de 06 plakalı PTT araçları!

İZMİR’de PTT kargo arabalarını 06 (Ankara) plakaları ile görünce ilgimi çekti. Resmi bir kurum neden İzmir’de 06 plakalı bir araç kullanır? Daha sonra öğrendiğime göre Ankara’da kurulan bir araç kiralama şirketinden günlüğü 90 TL’ye kiralanıyormuş bu araçlar; bu firma da üst düzey siyasetçilerden birinin akrabasına aitmiş. Satış bedeli 30-35.000 TL olan araca neden aylık 2.700 TL kira ödenir, bunu merak ediyorum.
Hasan ÖZYURT İZMİR

GÜNÜN SÖZÜ

“Tayyip Bey, evladım, talebem, kardeşimdir. Kendisini severim. Fakat politikaları yanlıştır. Nasihatlarımı dikkate almadı. Halkı fakirleştirdi, işsizlik % 20... 80 senede hükümetlerin 80 milyarlık dış borcunu 8 yılda 580 milyar dolara yükseltti. Türkiye’yi daha çok sevdiğim için kendisini (Erdoğan) değiştireceğim ve ülke için faydalı işlerde kullanacağız.”
(Necmettin Erbakan)

Haberin Devamı

Kozmik odaya giren devlet BDP Diyarbakır binasına giremedi

AVUSTRALYA’dan yazıyorum. Neler oluyor orada? Diyarbakır’da BDP binasından molotofkokteyli atılıyor polise ve polis binaya giremiyor. Genelkurmay’ın kozmik odalarına giren devlet bir binaya nasıl giremez? Bu BDP’liler için bir başarı. Polis için maalesef diyecek laf bulamıyorum.
Umarım İçişleri Bakanı buna bir cevap verir?
Sinan MUTLU MELBOURNE

Darülaceze’yi kim soydu

 BİR kadın okurumuz bir ihbarda bulunuyor:
“Dün gece (pazar) 150 yıllık Darülaceze (Okmeydanı) kurumunun cami kapısının levye ile kırılıp içerideki Osmanlı’dan kalma plakaların duvarlardan sökülerek çalındığını duymuş muydunuz?
O kurum ki bunca yıldır içinde cami, sinagog ve kilisenin aynı çatı altında olması ile haklı olarak övünür. Ama bunları korumayı nedense bir türlü beceremez. Geçtiğimiz yıllarda diğer ibadethanelerde avizelere kadar her şey gitmişti. Camide de en son bu plakalar kalmıştı. İşin enteresan tarafı caminin kapısı kurumun bahçesine açılıyor, yani dışarı çıkış yeri, sadece kurumun 24 saat güvenliği bulunan iki kapısı. Böyle bir soygunun dünyanın her yerinde haber olacağı düşüncesi ile size bildirmek istedik.”

MESAJ PANOSU

Haberin Devamı

- SERDAR Bilgili, Fatih Ormanları’nda kafeler açacakmış; Vahap Munyar’a söylemiş... Sözünü ettiği yer, bildiğimiz kadarıyla vatandaşın günübirlik kullanımına tahsis edilen bir yer. Daha önce Borusan işletiyordu orasını. Böyle saygın bir şirket bile burasını işletemedi, geri verdi. Benim bildiğim orada katiyen bina yapılamaz.             İ.Ü.
- DİN bu kadar kullanılır mı? Her yol mubah denilirse Beyoğlu’nda ‘Mek-Med’ adında pizza-cafe de açılır. Yazının tasarımından ne olduğu, açıkça neyin istismarının yapıldığını görebilirsiniz.
Said KIZAKLI
- BAŞBAKAN Arap atasözü olan ‘Men dakka dukka’ (Kötülüğe karşı kötülük) ifadesiyle arka çıkmıştı. Halbuki İslamiyet kötülüğe karşı iyilikle karşılık verilmesini öğütlemektedir. Bu durumda Sayın Başbakan, İslamiyet’in öğütleri yerine Arapların atasözünü tercih etmesi nedeniyle çelişkiye düşmektedir.
Cevat GÜNDOĞAN
Emekli Mak. Müh.

Yazarın Tüm Yazıları