Burca göre zayıflama yöntemleri

Aslan Burcu
Sıcakkanlı bir burç olan Aslan’ın metabolizma hızı orta seviyelerdedir. Ateş olmasına rağmen, sabit nitelikte bulunması, metabolizmanın orta seviyelerde kalmasına neden olmaktadır. Sık sık yapılan aerobik türü egzersizler ve düşük yağ içeren bir diyet, Aslan’ın hayati organı kalbinin sağlam tutulmasında temel gereksinimdir.
Özellikle isim yapmış egzersiz salonlarında bulunmak, grup halinde spor yapmak Aslan için son derece zevk vericidir. Takım oyunlarında, özellikle lider konumunda bulunduğu zaman ciddi tatminler elde eder. Bunun yanında özel bir hocanın denetiminde ve tamamen kendisi için hazırlanmış bir fitness programı da Aslan için idealdir. Ayrıca statü sporları olarak nitelendirilen, tenis ve golf Aslan’a çok zevk verir.
Aslan’ın hassas olan sırtını ve omurgasını güçlendirmesi gerekir. Tempolu yürüyüşler ya da yoga egzersizleri bunun için çok uygun olacaktır.
Kendisine hizmet edilmesini seven Aslan dışarıda yemek yemeyi tercih eder. Dolayısıyla bu sağlıksız beslenmesindeki en büyük etkendir. Doğası gereği fast-food çok uygun değildir. Ancak eğlenceye düşkünlüğü, yemek yapmak için çaba harcamak istememesi kimi zaman bu yöntemin kaçınılmazlığına neden olur. Eğlence hayatının çok ön planda olması alkol tüketiminin de artmasına yol açabileceğinden, ciddi bir kontrol mekanizmasına ihtiyacı vardır. Aksi halde alkolün yol açtığı sağlık problemleri yaşanabilir.
Aslan kendini güçsüz, yetersiz ve muhtaç hissedeceği için hastalıklardan nefret eder. Homeopati olarak bilinen alternatif tıp sistemi Aslan’ın hem sağlığını korumasına hem de hastalıkların tedavisine son derece uygundur. Karbonhidrat Diyeti olarak da bilinen, protein ağırlıklı diyetler Aslan için idealdir. Özellikle ızgara et, balık ve tavuk Aslan’ın beslenmesinin temelini oluşturmalıdır. Peynir ve yoğurt da içerebilecek bu diyette hiç karbonhidrat ve şeker tüketmeden, Aslan istediği kiloya inebilir. Ancak çok uzun yapılmaması gereken bu diyet, ileriki yaşlarda uygulanmamalıdır.
Yarın diğer burçlarla devam edeceğiz...
Yazarın Tüm Yazıları