Bülent Boğ

Luca, Scifo ve Fernandez

8 yıldır ehliyetim var. Bugüne kadar iki kez trafik cezası ödemek zorunda kaldım. Birisi park yasağı ihlaliydi. Yasak levhasını görmediğim için diğer araçlar gibi ben de yolun kenarına park ettim ve cezayı yedim. İtiraz etmedim, çünkü hakkım yoktu, suçluydum. Diğeri ise kırmızı ışıkta geçtiğim iddiasıyla kesildi. Aslında yeşil ışıkta geçmiştim ve trafik ışıklarından yaklaşık 150 metre sonra beni durduran ekip otosundaki polis memurlarına uzun süre gerçeği anlatmaya çalıştım. Ama nafile. Belki de bir yanlışlık yüzünden cezayı ödemek zorunda kaldım. Bir çok şeyi unutabilirim ama bu cezayı unutmam mümkün değil.

Bugünkü Beşiktaş derbisinde G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu sahada takımının başında olamayacak. Çünkü G.Birliği maçında teknik alanı ihlal ettiği için 1 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. G.Saray yönetimi derbinin de telaşıyla cezaya itiraz için Tahkim Kurulu'na başvurdu.

Belçika Ligi'nde Charleroi'nin teknik direktörü Enzo Scifo geçen ay Wasterlo maçında yan hakemin ensesine tokat attı. Belçika Federasyonu, Milli Takımına uzun süre hizmet eden Scifo'ya 4 hafta men cezası uygun gördü. Aslında 1 yıla yakın bir ceza alması beklenen Scifo'nun yapılan bu jeste rağmen gösterdiği tepki ise ilginç; ‘‘Şaşırdım, ceza beklemiyordum. Benim için bir maç da, 1 yıl ceza da aynı. Beni disipline etmek istiyorlarsa, diğer teknik direktörlere de aynı şeyi yapmalılar.’’


Örnek düŞünce...


Ve Luis Fernandez... Paris Saint Germain'in teknik direktörü, geçen hafta sonu Bordeaux ile oynadıkları Fransa Lig Kupası yarı finalinde 4. hakemi itti ve sözlü saldırıda bulundu. Sonuçta bu sezon 3. kez sahadan ihraç edildi. Fernandez, hırslı ve maçları kendisi de kulübede oynayan bir teknik adam. Ama o, Fransa Federasyonu'ndan gelecek cezayı beklemeden noktayı koydu: ‘‘PSG'yi çalıştırdığım sürece, kulübümü zor durumda bırakmamak için lig maçlarında kulübede olmayacağım. Verilecek cezaya da itiraz etmeyeceğim. Umuyorum, diğer yöneticiler, teknik direktörler ve hakemler de iyi güzel futbol için sorumluluklarının farkına varır.’’ Ardından cezası açıklandı, eylül ayına kadar hak mahrumiyeti.

Güzel futbol için dünyada sporun içinde olan insanların bu üç farklı olaydan ve Fernandez'in açıklamalarından alması gereken çok ders var.


Sayı rekoru Chamberlain'in

BUGÜNE kadar bir NBA maçında en çok sayı atan basketbolcu Wilt Chamberlain. Ünlü sporcu, 2 Mart 1962 tarihinde Philadelphia 76'ers formasıyla New York Knicks'e 100 sayı atarak bu dalda rekorun sahibi oldu. Chamberlain, 21 Ekim 1999'da 63 yaşında öldü.



Tonya Harding, 1990'lı yılların başında artistik patinajda ABD'nin kraliçesiydi. Madalyalar kazandı, ancak 1994 Olimpiyatı öncesi rakibi Nancy Kerrigan'a yapılan saldırıda başrolde yer alınca kariyeri tersine döndü. Hem bu olaydan hem de eski eşine saldırı suçlarından yargılandı, hüküm giydi. Buz pistlerinde yarışması yasaklandı. Kamera karşısına geçip bir filmde de rol alan 32 yaşındaki Tonya bugünlerde geçim mücadelesi veriyor. Skandallarla dolu yaşamını sürdürebilmek için eskiden yarışmalarda kullandığı giysilerini satıyor, otomobil satıcılığı yapıyor, kimi zaman Vegas'ta çıplak buz gösterilerine çıkıyor. Tonya son olarak FOX Televizyonu'nda 13 Mart'ta yayınlanacak ‘‘Kötü kızların maçı’’ olarak adlandırılan gösteri için boks ringinde. Tonya'nın rakibi ise ABD eski başkanı Bill Clinton'ın kendisine tacizde bulunduğu iddiasını ortaya atan ve Lewinski skandalının perdesini aralayan Paula Jones.


Dünya Kupası'na doğru

İsviçre'nin evsahipliği yaptığı 5. Dünya Kupası'nı finalde Macaristan'ı 3-2 yenen Federal Almanya kazandı. 52 maçlık maratonda 140 gol (ortalama 2.69) atılırken, Gol Krallığı unvanı 11 kez fileleri havalandıran Macar futbolcu Kocsis'in oldu. Yugoslav Horvat, Uruguaylı Cruz, İngiliz Dickinson ve Meksikalı Cardenas ise kendi kalesine gol atan 4 futbolcu olarak kupa tarihine geçti.
Yazarın Tüm Yazıları