Bugün önemli bir gün

2011’in ilk cuma gününden hepinize merhaba! Bugün sizlere sıradan gibi görünen bir günün aslında nasıl da önemli olabileceğinden bahsetmek istiyorum.

Ben fırsat buldukça tarihte bugün ne olmuş diye bakmak için internette gezinmeyi çok severim. Beğendiğim bir oyuncunun doğum günü, şaşırtıcı bir buluş, kırılmış bir rekor gibi ilginç bilgilerle karşılaşmak heyecan verici gelmiştir bana hep. Bugün de aynı şeyi yaptım, meşhur arama motorunun kutucuğuna 7 Ocak yazıp enter’ladım. İşte tarihin tozlu yaprakları arasında karşıma çıkanlar...
1610’da yani tam 400 yıl önce İtalyan astronom Galileo Galilei, Jüpiter’in dört uydusu olduğunu belirlemiş. 1714’te İngiliz mühendis Henry Mill daktilo makinesinin patentini almış. 1785’de Fransız havacı Jean Pierre Blanchard ve ABD’li fizikçi John Jeffries, bir balonla Manş Denizi’ni geçmişler. 1789’da Amerika’da ilk defa başkanlık seçimleri yapılmış ve George Washington başkan olmuş. 1927’de okyanus aşırı ilk telefon görüşmesi New York Londra arasında yapılmış. 1946’da şimdiki bilgisayarlara giden yolda atılmış büyük adımlardan biri olarak kabul edilen bilgisayar “Eniac”, Amerika’da kullanılmaya başlanmış.
Bütün bu çığır açan olaylar 7 Ocak’ta gerçekleşmiş. Sizce de ilginç değil mi? Diğerlerinden hiçbir farkı olmadığını düşündüğümüz öylesine bir günde, hayatımızı değiştirecek bir buluş, geleceğimizi etkileyecek bir icat yapılabileceğini bilmek bence gerçekten de etkileyici. Tam da bu yüzden, bugünün önemsiz olduğunu asla düşünmemeliyiz. Çünkü gelecek bugün yaratılıyor. Hepinize müthiş yeniliklerle dolu bir gün diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları