Bugün Çağdaş Sanat Fuarı’nı gezin

GÖRSEL zevkinizi pekiştirmek, iyi resimler, iyi heykeller görmek, genç sanatçıların çıkışını izleyebilmek için bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Rumeli Salonu’nda açılan Contemporary İstanbul’u (Çağdaş Sanat Fuarı) gezin.

Bir tespitimi tekrarlamalıyım.

İyi, genç heykelciler bu türün yaygınlaşmasını sağlıyorlar, satın alanların sayısı da artıyor.

Contemporary İstanbul’a yabancı ülkelerden katılan galeriler de var. Desteklenmesi gereken bir gelişme.

Adana’dan, Muğla’dan bir galerinin fuarda bulunması. Her zaman dediğim gibi; üç büyük şehir dışına sanatın çıkması, burada ilgi görmesi için önem taşıyor.

Gelecek yıl Çağdaş Sanat Fuarı, İKSV’nin düzenlediği İstanbul Bienali ile aynı tarihlere rastlayacak. Aynı haftada açılacak.

Fuarın hazırlanmasında üç kişinin adını anmalı; fuarı düzenleyen İKON Ekibi’nin başkanı Ali Güreli, yönetim kurulu üyesi Gazanfer Gür, Contemporary İstanbul Direktörü Orhan Taner.

Fuarın gerçekleşmesini üç ana sponsora borçluyuz:

Deutsche Bank, DYH (Doğan Yayın Holding), İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

Deutsche Bank,
2007 Sanat Takvimi içine, bankanın sponsorluğunu da yazarak, 5-9 Eylül arasında açılacak Contemporary İstanbul Art Fair’i (İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı) de almış.

* * *

FUARDA
galeriler, kurumlar, inisiyatifer yer alıyor.

Böylece sanatın başka alanlardaki uzantılarını da görebilirsiniz.

Fuar iki kattan oluşuyor, aşağıda dün sabah Posta Gazetesi Bandosu tanınmış parçaları çalıyordu, galeri görevlileri, gelenler de zaman zaman müziğin ritmine kendilerini kaptırıyorlardı.

Galeri Apel’de Azade Köker’in çok iyi eserlerinin yanı sıra, genç heykelci Yücel Kale’nin cam çalışmaları da dikkatimi çekti.

Maçka Sanat Galerisi’nde Rabia Çapa, bana Nur Koçak’ın ilkokul ikinci sınıfta tuttuğu defteri gösterdi.

Büyük boy bir fotoğraf, sıradan bir okul resmi, öğrencilerden biri de Nur Koçak, sınıf arkadaşlarından biri de, o zaman babası hariciyeci olarak Türkiye’de bulunan, şimdiki Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref.

Çapa
’nın bana gösterdiği sanatçının defterinde önce matbaa harfleriyle metinler, sonra da el yazısı ile yazılar bulunuyor. Çok güzel çizilmiş haritalar da var. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu defteri görmüş, kitap yapacakmış.

* * *

BUGÜNÜN
ünlü sanatçılarını, yarının önemli sanatçılarını bu fuarda yan yana görebilirsiniz.

Pazar gününüzü değerlendireceğiniz en iyi mekán.
Yazarın Tüm Yazıları