Bu nasıl bir iştir?

TÜRKSAT üzerinden yayın yapan Hayat Televizyonu isimli kanalımızın yayını, 16 Şubat’ta süresiz olarak durdurulmuştur. Karar, EURASİASAT Genel Müdürü Özkan Dalbay tarafından, TÜRKSAT üzerindeki Dijital Platformun (TÜRKVİZYON) sahibi olan şirkete gönderilen kısa bir yazı ile iletilmiştir.

Gerekçe ve iddia; ROJ TV’ye canlı yayın için aracılık yaptığımız yönündedir. Bu gerekçe ve iddia tamamen gerçek dışıdır. Çünkü;

1- Gönderilen yazıda Hayat Televizyonu’nun ROJ TV’ye böyle bir olanağı nerde, ne zaman ve nasıl sunduğuna dair somut hiçbir açıklama veya tespit yer almamaktadır?

2- Bizim kendi araştırma ve tahminlerimizden çıkardığımız sonuç, bu gerekçe ve iddianın 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılan Newroz kutlamaları olabileceği yönündedir.

3- Hayat Televizyonu olarak Diyarbakır’da yapılan bu etkinliği canlı olarak yayınladık. Bu canlı yayın hizmetini, Dicle Haber Ajansı (DİHA) isimli ajanstan aldık. Bu, adı geçen ajansın yetkililerinden de istenildiği zaman öğrenilebilecek bir bilgidir.

4- Dahası, Hayat Televizyonu olarak böyle bir yayın için gerekli olan bir canlı yayın aracımız yoktur. 8 aylık yayın hayatımız boyunca da canlı yayın aracı kiralamadık.

5- Ayrıca ROJ TV isimli kanal bugün, TRT3’de dahil bir çok Türk kanalının canlı yayınlarını uydudan indirerek kullanmaktadır. Kaldı ki ne TÜRKVİZYON’un nede TÜRKSAT’ın yayın sözleşmelerinde böyle bir suç tarifi yoktur.

Sonuç olarak, sansürün kaldırılışının 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde yaşadığımız bu olay anlaşılır bir olay değildir. TÜRKSAT’ın, İçişleri Bakanlığı ve RTÜK’ün imzası bulunan bu uygulamadan biran önce vazgeçilmesini istiyoruz.

İskender BAYHAN-Hayat Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü

ODTÜ’yü yıkmak...

"BİZİ yokedecekler şunlardır: İlkesiz siyaset; vicdanı sollayan eğlence; çalışmadan zenginlik; bilgili ama karaktersiz insanlar; ahláktan yoksun bir iş dünyası; insan sevgisini alt plana itmiş bilim; özveriden yoksun bir din anlayışı." (...) "Dünyada görmek istediğiniz değişikliğin kendisi siz olun..."

’ODTÜ’yü Yıkmak "Güven-Özveri-Tecrübe İster Platformu’ diyor ki:

"Herhangi siyasi partinin, örgütün ya da fraksiyonun birer mensubu olarak değil; ODTÜ’yü seven ve bu bağlamda ’üniversite’ düşüncesine sahip çıkan, bir çağı yarım asra sığdırmış ODTÜ tarihinin ve ’ODTÜ ruhu’nun birleştirici devrimciliğine inanan ve bu bağlamda diğer üniversitelerdeki dostlarımıza ve ülkemiz insanına muhalefet yoksunu olduğumuz bu günlerde anlamlı bir mesaj vermek isteyen ve karşıdevrim zihniyetinin eseri adamların ve içi geçmiş siyasetçilerin başıboş açıklamalarına taviz vermek istemeyen bir grup olarak, ’ODTÜ’yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster Platformu’ adı altında, yaz tatilinde dahi olsa ODTÜ’lü dayanışmasını herkese göstermek için, 22.7.2008 Salı günü saat 16.00’da, yerleşkemizde, ODTÜ Postanesi’nin önünde kalan kavşakta buluşuyoruz."

ODTÜ ve imarsız yapılar

YILLARDIR sizi hayranlıkla okuyan bir seveninizim. Bugünkü (dünkü) yazınıza sanıyorum kendinizin attığı ’ODTÜ’deki binalar 50 yıllık’ başlığı maalesef çok yanlış oldu ve doğru değil. Sn. Aliefendioğlu’nun yazısındaki 50 yıl da 52 yıl olacak. Son yıllarda yapılan o kadar yeni, imarsız ve izinsiz kaçak yapılan bina var ki şaşarsınız. Ben de bu camiadanım ve ODTÜ’lü olmaktan her zaman gurur duyarım. Fakat doğruya doğru; keşke daha iyi inceleyip daha tarafsız olabilseydiniz.

Murat ASYA

Suda mucize!

1- Atatürk Bulvarı’ndaki ’Kremlin Çıkmazı’ hakkında yeni bir durum var mı?

2- NTV’ye göre Ankara’da barajların doluluk oranı %O... Ancak ne bir kesinti var, ne de bir önlem çağrısı! Bu mucize değil de nedir efendim, bilen var mı?

3- Ankara’da su yok ancak tüm ana bulvar refüjleri çimlerle kaplandı ve de gece-gündüz sulanıyor. Bunun mantıklı! bir açıklaması var mı sizce?

4- Eryaman Optimum karşısında tam 8 milyon dolara Ortadoğu ve Balkanların en büyük yeraltı/yerüstü kavşak inşaatı yapılıyor. Vatandaş soruyor; burada trafik tıkanıyordu da biz mi görmüyorduk!

Evet şimdi trafik felç, hem de en az altı ay sürecek.

Rıfkı YEŞİLBAŞ

Bugün Lozan

ÇANKAYA Belediyesi ve ’14 Nisan Çalışma Grubu’nun birlikte düzenlediği ’Lozan Barışı’nın 85. yılında kutlama haftası etkinlikleri’nin duyurulacağı basın bildirisi 21.7.2008 günü (bugün) Pembe Köşk’te açıklanacaktır.

Günümüzde daha da önem kazanan Lozan barışının bilimsel toplantı, gösteri ve şölenlerle kutlanacağı haftanın programının da açıklanacağı ve pek çok demokratik kitle örgütünün katılımı ile gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşunun ve bağımsızlığının temeli olan Lozan Barış Anlaşmasına sahip çıkmak için açılış bildirisine herkes katılabilir.

14 Nisan Çalışma Grubu

GÜNÜN SÖZÜ

"Gökçek madem o kadar marifetliyse, şimdilik aynı saflarda durduğu hükümetin pek çok devlet kurumunun da ODTÜ ile aynı durumda olduğunu bilmiyor mu? Biliyor!.. O halde babayiğit ve hakşinas Gökçek hükümete ait binalara da aynı hükmü uygulamaya kalkışabiliyor mi? O yürek onda yok! O halde boşuna böbürlenmemeli... On binlerce öğrencinin okuduğu ODTÜ’yü cezalandırmak isteyen Gökçek, her şeyden evvel ille bir yerleri yıkacaksa, o zaman işe Milli Kütüphane’nin önünde metruk haldeki hilkat garibesi olarak bıraktığı Gökkuşağı’ndan başlamalıdır.

(Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz)
Yazarın Tüm Yazıları