Bu el alkışlanır

Haberin Devamı

Bu el alkışlanır
Liseyi bitirdi, dönemin koşulları nedeniyle üniversiteye gidemedi. Ama iyi bir hayat okulundan mezun oldu. İlk iş deneyimini ilkokul yıllarında dedesinin bakkal dükkanında yaşadı. Sonra şişe-cam fabrikasında, kuyumcuda çalıştı. Ardından babasıyla birlikte emlak, inşaat ve taahhüt işleri yaptı. Askerlik dönüşü profesyonel iş hayatına atıldı. Deri sektöründe iyi bir kariyer ve çevre edindi. Bu deneyimi danışmanlık hizmeti vererek sürdürdü. 1990’dan bu yana ise tecrübesini ve enerjisini kardeşine ait ‘Fuga’ markalı mobilya üreticisi Artek için kullanıyor. Dede nasihatı, “Her şeyini kaybet ama doğruluktan ödün verme” sözünü kendisine ilke edinen A. Kadir Alkışel, Büyük Önder Atatürk’ten aldıkları soyadına uygun işlere imza atıyor. Alkışel, “Mustafa Kemal, atalarıma bu soyadını verirken, ‘Öyle işler yapın ki, onları gerçekleştiren elleriniz alkışlansın’ demiş. Biz de O’na layık olmaya çalışıyoruz” diyor. İşinde ve hayatının her alanında çalışkan, disiplinli, titiz, mütevazı ve yardımsever özellikleriyle alktış toplayan A. Kadir Alkışel, iş dışı yaşamının kapılarını Sıradışı’na açtı.

Haberin Devamı

OTOMOBİL

Egzoz sesine hastaydım


7 yaşımdan beri arabalara meraklıyım. İlk otomobilim 1967 model metalik gri renkte bir Ford Taunus’tu. Egzoz sesine hastaydım. Sonra BMW tutkum başladı. Şu an beyaz 5.20i dizelim var. Kendimi uçakta gibi hissediyorum.

Alkol aldığım zamanlar dışında arabamı kendim kullanırım. Trafikte kurallara uymaya gayret eden bir sürücüyüm. Hatta uymayanları bile uyaran bir sürücüyüm. Ama maalesef bu uyarılar çok ters anlaşılıyor. Bazen polis bile kayıtsız kalabiliyor. Bundan çok rahatsızım.

İnsanların sürekli sol şeridi kullanmasına, araçlarından izmarit ve çöp atmalarına karşıyım.

Bir otomobil alırken markasına, güvenilirliğine, kullanım kolaylığına, servis ve yedek parça bulunurluğuna dikkat ederim.

Arabanın yanı sıra motosiklete de meraklıyım. Ehliyetim de var. Ama ülkemiz koşullarında cesaret edip kullanamıyorum. Bu yaz bir ATV alacağım.

Haberin Devamı

BESLENME

İki bardak ılık su


Uyanır uyanmaz iki bardak ılık su içerim. Bazen üstüne ballı süt alırım. Beyaz peynir, zeytin, yumurta ve çaydan oluşan kahvaltı ederim. Ardından küçük bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içerim.

Öğlen yemeğim iş durumuna göre değişebiliyor. Bazen unutabiliyorum. Saat 15.00 gibi sebze tüketirim. Ya da hafif bir et yemeği yerim.

Akşamları genelde balık tercih ederim. Bazı günler balığın yerini kırmızı et alır.

Yemek seçmem. Ama patlıcanlı lezzetler daha çok hoşuma gider. Nohut ve kurufasulye olmasa da olur.

Türk ve İtalyan mutfaklarını beğenirim.

Mutfağa girerim. İyi güveç ve salata yaparım. Balık ve mangalda benden sorulur.

Haberin Devamı

 

Bu el alkışlanır

MEKAN

Karşılanma çok önemli


İzmir’de 1’inci Kordon Balık Pişiricisi, Tavacı Recep Usta, Mavra, Boğaziçi, Asma Yaprağı, Ferdi Baba.

İstanbul’da Vira Vira, Develi, Şaşkın Balık, Hisarönü Balıkçısı, Kaşıbeyaz, Asmalı Mescit Kebapçısı, Yakup.

Tanımadığım, bilmediğim yerde yemem. Kaprisli müşteriyim. İsrafı sevmem. Yiyeceğim kadar söylerim. Tek lokmanın bile çöpe atılmasını istemem.

Bir mekanda en çok nasıl karşılandığıma dikkat ederim. Güleryüz, ilgi, sunum, malzeme kalitesi, pişirme tekniği ve hijyeni de önemserim.

 

SPOR

Amatör futbol oynadım


Futbol en büyük tutkularımdan biri. Amatörde lisanslı olarak ben de oynadım. BJK Kongre Üyesi’yim. Kombine biletim var. Fırsat buldukça giderim.

Haberin Devamı

Ayrıca yüzmeyi, yürümeyi çok severim. Sağlık başta olmak üzere her şeyin başının spor olduğuna inanırım.

TATİL

İşkoliğim, zamanım yok


Hayatım boyunca hep çalıştım, işimden hiç ödün vermedim. Gerek kendi işimde gerek üst düzey yöneticilik yaptığım dönemde hep işimi ön planda tuttum. Bunun faydasını da gördüm. Çok tatil yapmak istememe rağmen işkolik olmamdan dolayı zaman ayıramadım.

En çok 1-2 günlük kaçamak yapabiliyorum. Hafta içi boşluk bulduğumda ya da bayramlarda kışın kayağa, yazın denize gidiyorum. İş seyahatlerime birkaç gün eklediğim de oluyor.

HOBİ

Taş plak topluyorum

Güzel gördüğüm, enteresan gördüğüm her şeyin fotoğrafını çekiyorum. Ayrıca, taş plak ve CD biriktiriyorum. Antika araba koleksiyonu yapmak istiyordum ama imkanlarım el vermedi.

Haberin Devamı

KARİYER

Hayat okulundan yetiştim

Lise mezunuyum. O günün koşulları nedeniyle ailem üniversiteye gitmeme izin vermedi. Ama iyi bir hayat okulundan çıktığıma inanıyorum.

İlk ve orta okul yıllarında dedeme bakkal dükkanında yardımcı oldum. Lisede yazları bir şişe-cam fabrikasında çalıştım. Kısa bir dönem Kapalıçarşı’da kuyumculuk deneyimim oldu. Askerliğe kadar babamla birlikte emlak, inşaat ve taahhüt işleri yaptım.

Askerlik sonrası Desa Deri’ye girdim. 2 ayda mağaza müdürlüğünden genel koordinatörlüğe yükseldim. 14 yıl çalıştım. İyi bir kariyer, çevre yaptım. Sonra 3 yıl İzmir merkezli Toskana Deri’de genel müdürlük görevinde bulundum. Ardından bazı firmalara danışman olarak hizmet verdim. 1990’lı yıllardan bu yana da kardeşime ait ‘Fuga’ markalı mobilya üreticisi Artek’teyim.

Bu el alkışlanır

GÜNE BAŞLANGIÇ

Erken yatarsam uyuyamam

Genelde sabah namazında kalkarım. İşim varsa yola koyulurum, yoksa ya gazeteleri okurum ya da biraz daha yatarım. Ama en geç 09.00’da güne başlarım. İzmir’deki iki mağazamızı dolaşırım. Toplantılara katılırım. İş görüşmelerimi yaparım. 19.00’da Kordon’da olurum. Geç yatmayı severim.

MODA

Ütümü kendim yaparım

Giyim konusunda çok hassasım, titizim. Babamdan bana geçen bir alışkanlık.

Tarzım spor-klasik arasıdır. Renk olarak mavi ve yeşili tercih ederim. Turkuaz ve kavuniçi de severim.

Ütümü kendim yaparım. Ütülü bile olsa bir kez daha ütülerim.

Bu el alkışlanır

SOSYAL MEDYA

Fazla zaman ayırmıyorum

Bilgisayar başında zaman harcamayı sevmiyorum. Bu nedenle sosyal medyaya çok takılmıyorum. İnsanları tembelliğe ittiğini düşünüyorum.

ASTROLOJİ

Boğayım, evime bağlıyım

Boğa burcuyum. Herkesle anlaşırım, yaşamayı ve insanları severim, kimseyle küs kalmam, evime bağlıyımdır, iyi bir aile babası olduğumu düşünüyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR

Evde sıcak bakmıyorum

Hayvanları çok severim ama evde bakmak zor.

HAYAT FELSEFESİ

Dede nasihatı: Her şeyini kaybet ama doğruluktan ödün verme. Bir de bir insanın içinde sevgi yoksa yaşamasın bence!

Yazarın Tüm Yazıları