Bu da geçer yahu

BİR bu eksikti. Sonunda Malta'ya da puan verdik. Malta'nın eriği lezzetli, taşı ağırdır. Duvarın altında kalmış gibiyiz. 70 milyonluk ülkenin milli takımı, 400 bin kişilik bir adanın milli takımını geçemiyorsa, patlayan tepkiyi görmezden gelemeyiz.

Futbol bu. Kendinden küçüğüne kaybedersin. Ama onun bile raconu var. Hani vuruşa vuruşa kaybetmek var ya. Minik Malta'nın futbol ekibi boyundan büyük iş yaptı. Eh iznimizle!

Spor sayfalarında bozgunun nedenleri didikleniyor. "Biz nerede hata ettik?" Nerede hata etmedik ki. Futbol tarihimizin en kara sayfası İsviçre maçından bu yana!.. Fatih Terim bu yoldan yüzünün akıyla çıkmak için; tam 58 futbolcuyu takıma aldı, koydu, değiştirdi. Kimi sakatlıktan, kimi transfer illetinden toplama takım doğdu adeta. Türk Milli Takımı, Norveç, Bosna ve Malta'ya 7 puan verdi. Milli Takım'da gevşeme var. 'Nasıl olsa yeneriz' aldanışıyla sahaya çıktılar. Beraberliği zor kurtardılar. Ayhan'ın "Ben ağzımla kuş tutsam Milli Takım'a çağırmazlar" reçetesi bile Terim'e ilaç olmadı. Bu mesajın altı da üstü de futbol yönetimimizin içinde bulunduğu kaosu çok iyi anlatıyor. Çaresizliğin bu kadarı tek kelimeyle hazin.

Terim'in düşüşü

Hep Milli Takım'ı eleştirdik. Önce hocayı göklere çıkardık. Şimdi hem hoca tutarsız hem Milli Takım. Futbolcuların çoğu duyarsız. Öylesine sahaya çıkıyorlar. Yanlış diyen varsa rakamlara baksın. Grupta 3 kaleci, 10 savunmacıyla bile "imparator" çöküşü durduramadı. Son 4 maçta 8 gol yemekten kurtulamayan takım; rakiplerine de bakınca doğrusu toplumda hayal kırıklığı yaratıyor.

Gol atsa da atmasa da hep olay adam. Bu maçta sadece biz değil, Maltalılar bile ona dil uzattı. Bizim İsmail Er'in Hürriyet'teki röportajında Maltalı Mifsud ince ince dalga geçiyor: "Sizi çözmek çok kolay. Tek bildiğiniz Hakan'a top şişirmek."

Hocasıyla, futbolcusuyla kaybettiler. Kahrı millete kaldı. Çetin Altan'dan nereye çeksek oraya gidecek bir fıkra:

Vaktiyle bir gemiden denizin dibine indirilen bir dalgıcın telefonu çalmış. Bir ses:

Hemen yukarı çık. Gemi su almaya başladı, batıyor.

Milli Takım ne Fatih Terim'in, ne Ulusoy'un özel ekibidir. Hepimizin, milletimizin temsilcisidir.

Bugün Macaristan'la onur maçına çıkıyoruz. Önce utancımızı silmek için. Bir kör bile aynı çukura iki defa düşmezmiş. Haydi Terim, haydi çocuklar. Bizi daha fazla üzmeyin. Bu da geçer yahu. Biz ne vartalar atlattık.
Yazarın Tüm Yazıları