Böyle din, böyle siyaset

5 EKİM tarihli gazetelerde, Nakşibendi tarikatının Suriye’deki önde gelen şeyhlerinden Abdulgani El Haznevi’nin Türkiye’ye gelişi ile ilgili fotoğraflar yayınlandı. Çok anlamlı fotoğraflar:

Suriye’nin Kamışlı kentinde yaşayan ve babası Şeyh Ahmet El Haznevi’nin ölümünün ardından bu ülkedeki Nakşibendilerin başına geçen Şeyh Abdülgani El Haznevi, müritlerini ziyaret etmek için Türkiye’ye gelmiş. Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’nda müritleri tarafından ilahilerle karşılanmış. Şeyhi sınırda karşılayanlar arasında Saadet Partili Akçakale Belediye Başkanı Abdülhâkim Ayhan ile MHP’li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da bulunuyormuş. DHA’dan Hasan Kırmızıtaş ile Ali Leylak’ın bildirdiğine göre, 06 AG 5254 plakalı lüks cipten inen Şeyh Haznevi karşılayanlara elini öptürdükten sonra Harran’a gitmiş. Ardından, müritlerinin oluşturduğu yüzlerce araçlık konvoyla Karaköprü Beldesi’ne gelmiş; daha sonra Akpınar Öğrenci Yurdu’na geçen şeyh burada Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu tarafından karşılanmış ve eli öpülmüş. (Hürriyet, 05.10.09)
Haberin Devamı

SAPKINLIK

Gazetelerde el öpme kuyruklarının ve beşuş çehreli politikacıların fotoğrafları var. Bunlar ülkemizdeki sapkın din ve siyaset ilişkilerinin en çarpıcı belgeleri. Peki şeyhin Akpınar Öğrenci Yurdu’nda işi ne? İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyu araştırdı mı?

Bu görüntüler İslamcı politikanın dinlikten çıkardığı İslam dininin nasıl yozlaştığının ve ilkel putperestliğe dönüşmesinin en çarpıcı kanıtları. İşte Yaşar Nuri Öztürk gibi, Ali Akın gibi gerçek din bilginlerinin “şirk koşma” olarak tanımladığı sapkınlık sahneleri.

NUR YÜZLER YOK

21 Ekim 2009 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde de hem birinci sayfada hem de içerde bir cenaze töreni fotoğrafları yayınlandı. Bu fotoğraflarla ilgili şöyle bir e-posta aldım bir okurdan:

Haberin Devamı

“Bugün sizin sayfanızda dincilerimizin grup fotosu var. Çocuklara öcü diye göstersek kaçacak delik ararlar! Bizim neden şöyle nur yüzlü dini bütün suratlarımız yok oldu. Tüm dincilerin yüzünden kin, nefret, dehşet akmakta. Dinci partinin hiçbir milletvekili, hiçbir din hocası şöyle nur içinde değil. Vazgeçtik nurdan, dingin, sakin, mütevazı bir tavır içinde bile değil. Hepsi her an cihat halinde sanki... Erbakan bile daha sempatikti yahu kanlı mı kansız mı derken.”

DİN DEREBEYLERİ

Okurun sözünü ettiği fotoğraflar, Başbakan Erdoğan’ın Rize’ye gittiğinde ziyaret edip elini öptüğü emekli vaiz Mustafa Yıldız’ın cenaze töreninde çekilmiş.

Fotoğraflardan biri dehşet verici: Bir yanda kara çarşaflı kadınlar kalabalığı, bir yanda sarıklı-cüppeli erkekler ve bunların ortasında gıcır gıcır bir Mercedes. Mercedes’in önünde işaretparmağıyla ileriyi gösteren bir mürit. Sanki “Yort savul! Savulun Şeyh Hazreti geliyor!” deyu bağırmakta. Otomobilin içinde İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaoğlu, dört bir yanında ABD Başkanı’nın korumalarına benzer, elleri telsizli tek tip kıyafetli korumaları.

Gazetelerin belirttiğine göre cenaze törenine 8-25 bin kişi katılmış. Katılanlar arasında Cüppeli Ahmet (Ahmet Mahmut Ünlü) Hoca ile Resul Bölükbaş Hoca da var.

Haberin Devamı

Ülkemizde, dinin dinlikten çıkmışlığının, din derebeylerinin şanlı yükselişinin çarpıcı manzaraları. Demokrasi ile siyaset ilişkisinin marazlı manzaraları. İşte bu nedenle, görevini yapan bir başsavcı engizisyon rahipleri tarafından yakmalık’a (ateşe) gönderiliyor!

Rize’de artık hangi cumhuriyetçi, demokrat ve laik bir parti oy alabilir? Prof. Dr. Ergun Özbudun’un özlemini çektiği “Pasif Laiklik” manzaraları! Vah zavallı Türkiye vahhh!..

Yazarın Tüm Yazıları