Botoksla Nefertiti lifting’i

Mısır kültürünün en önemli figürlerinden Kraliçe Nefertiti, kuğu gibi boynuyla kadın zarafetinin de sembolleri arasındaydı.

Haberin Devamı

Günümüzde bile onunki gibi bir boyuna sahip olmak isteyen sayısız kadın var. Neyse ki yeni teknolojiler, bu hayali gerçeğe dönüştürebiliyor. Örneğin botoksun özel bir solüsyonla karıştırılıp düşük dozda uygulanması, cerrahi operasyon kadar etkili oluyor.

Botoks boyunda etkili bir germe sağlayarak, boynun daha uzun ve genç görünmesini mümkün kılıyor. International Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Ferzan Aytuğ, tıpta “Nefertiti neck lift” olarak bilinen bu yöntemle ilgili sorularımızı yanıtladı: 

Yöntem neden Nefertiti’nin adını taşıyor?
- “Nefertiti boynu” kavramının estetikte ön plana çıkması, kraliçenin boynunun ince, uzun, çizgisiz, genç görünümlü ve çok zarif bir yapıda olmasından kaynaklanıyor. Bu güzellik kalıbı günümüzde de değişmedi. Nefertiti’nin boynu, milenyum kadınları için de güzel görünümün olmazsa olmazları arasında... 

Boyunda estetiğe neden ihtiyaç duyuluyor?
- Boyun kası vücudumuzun en yüzeysel kası ve kasılmasıyla beraber boyunu aşağı doğru çekiyor. Boyun yaşlanma, kilo alıp verme, güneşin zararlı etkileri gibi nedenlerle zaman içinde sarkıyor. 

Boyun bölgesine uygulanan botoksun etkisi ne kadar sürüyor?
- Normalde 4-6 ay arasında etkili, yani yılda iki kez tekrar etmek gerekiyor. Ancak boyunda oluşan diğer kozmetik sorunlar için lazer uygulaması da yapılıyor. Derin bağ dokusunu uyarmak için farklı lazer sistemleri kullanılıyor. Ancak lazer güneş hassasiyeti yaratacağından, bu yönteme eylül-ekimde başlayıp mayısta sonlandırmak en doğrusu. Ben uygulamalarımda genelde önce botoks yapıp ardından lazer ile desteklemeyi tercih ediyorum. Bilimsel araştırmalar da lazerin botoksun etki süresini uzattığını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

UZUN VE GERGİN BİR BOYUN HAYAL DEĞİL

Boyun kasına özel bir enjeksiyon uygulanarak, bu kasın aşağı doğru kasılması bloke edilebiliyor. Böylece yüz kasları boynu yukarı doğru çekip daha uzun ve gergin görünmesini sağlıyor. Bu yöntemde, botoks iyice sulandırılarak, kısa aralıklarla minik minik dozlarda yüzeysel olarak enjekte ediliyor.

LAZER, BOTOKSUN  ETKİSİNİ ARTIRIYOR

Haberin Devamı

Boyna botoks uygulandığında, yaklaşık 7-10 gün içinde cilt gerginleşip yukarı kalkıyor. Ancak botoks tek başına yeterli olamayabiliyor. Sarkmanın yanı sıra cilt kuruluğu, kalınlaşması, renk değiştirmesi gibi sorunlar da varsa, botoksun etkisini artırabilmek amacıyla lazer devreye giriyor.

Gecenizi renklendirin

Layla, Lash Art maskara serisini siyah, mavi ve yeşil renk seçenekleri ile kadınların beğenisine sunuyor. Bu ürünlerle kirpiklerinizde istediğiniz renk oyunlarını yapabilir, bir küçük dokunuşla mükemmel bir görünüm elde edebilirsiniz. Birkaç da küçük kullanım tüyosu vereyim:

Far ve eyeliner sonrasında, kirpikleri dipten uca tarayacak şekilde uygulayın.

Renkli maskaraları siyah maskara üzerine kullanın.

Minimalist bir görünüm için tek renk, farklı bir görünüm için birkaç rengi birlikte kullanabilirsiniz.

Ürünün fiyatı ise 28 TL...

Haberin Devamı

30’lu yaşlara özel

30’lu yaşlardaki kadınlara Dior “Hydra Life” ürünü öneriliyor. Bu cilt bakım kremi, ilk yaşlanma belirtilerini olabildiğince geciktirmek için “yaşlanma karşıtı” özel bir serum içeriyor. Nemlendirici bakımdan çok daha fazlasını vadeden ürün, cildinin tazeliğini ve gençliğini korumak isteyenler için birebir...

Temel bakımın ötesindeki ürünler

Temizleme ve nemlendirme, kusursuz bir cilt bakımının temellerini oluşturabilir. Ancak maskeler, peeling’ler, göz kremleri ve serumlar, güzellik yolculuğunda çok daha önemli rollere sahip...

MASKELER: Maskelerin ihtiyaçtan çok lüks olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü bunların içerdikleri maddeler, cilde derinlemesine nüfuz ederek soyma, nemlendirme, temizleme ve yatıştırma işlevi
görüyor.
Önemli olan cilt tipinize uygun maskeyi seçmeniz... Killi maskeler, kuru ciltler için pek uygun olmayabilir. Diğer yandan nemlendirici maskeler de yağlı ve akneye eğilimli ciltlerde sorun yaratabilir.
Uyguladığınız maske cildinizde hafif bir karıncalanma ve batma hissi yaratıyorsa, size uygun değil demektir.

PEELING’LER: Ölü hücreler ve kir, cilt yüzeyine yapışarak gözenekleri tıkıyor ve cildin mat görünmesine yol açıyor. Peeling ürünleriyle yüzeydeki işte bu ölü deri hücrelerini arındırabilirsiniz. Kan dolaşımını da harekete geçiren bu ürünleri haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Uygulamanın sık sık tekrarlanmaması önemli; cildin savunma mekanizması olan “stratum corneum” tabakasına zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Temizlik sırasında sünger, fırça ve lif gibi fiziksel peeling araçları yerine krem bazlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

GÖZ KREMLERİ: Göz kremleri genel olarak ciltte kullandığımız ürünlerden daha hafif bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla göz yapısının hassas dokusuna zarar vermezler.

Gündüz göz bakımında UV koruyuculu ürünler kullanmanız yerinde olur. Ancak bunları gözlere çok yakın bölgelerde uygulamayın.

SERUMLAR: Serumlar hafif içerikleriyle yaşlanmaya karşı etkilidirler. Günlük kullanım için üretilenleri olduğu gibi, cildin yeni hücre üretimine gereksinim duyduğu dönemlerde başvurulması gerekenleri de mevcuttur. Genellikle nemlendiricinin altına uygulanan serumları pek çok markanın bakım serisinde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dudaklarımı oku

Her 10 kadından 8’i gün içinde en az iki kez rujunu tazeliyor. Ama bilinçsiz tüketici olmayın; ruj deyip geçmeden önce aşağıdaki yazıya mutlaka söz atın.

En modern görünümlü ve hata kapatan rujlar, saydam renkli olanlardır. Koyu renkleri kullanmak ise tecrübe ister.

Islak görünümlü ya da nemlendiricili ruj, ışığı yansıtarak dudakların daha dolgun görünmesini sağlar.

Mat rujların kalıcılığı diğerlerinden daha uzundur.

Dudaklarınızı asla koyu renkte bir dudak kalemiyle çerçeveleyip içini farklı bir renkte boyamayın.

Seçtiğiniz rujdan fark edilir şekilde koyu bir dudak kalemi kesinlikle kullanmayın.

Dudaklarınızın olduğundan daha dolgun görünmesi için alt dudağınızın ortasına açık ve inci tonlarında ruj sürün. Bu nokta ışığı yansıtacak ve dudaklarınıza dolgun bir görünüm kazandıracaktır. 

Sırf başka birinde güzel duruyor diye o renkte ruj almayın. Çünkü ruj son rengini, dudakların asiditesine ve doğal rengine göre alacaktır. 

Rujun rengi, genellikle dudaklarınızda kabında olduğundan daha farklı görünür. Bu yüzden satın almadan önce mutlaka
uygulama yapın.

Haberin Devamı

DUDAK BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

Ne kadar kremsi kıvamda olursa olsun çatlamış dudaklarda hiçbir ruj güzel durmaz. Bu yüzden dudaklara düzenli olarak bakım yapmak gereklidir. 

Çatlama: Çatlamayı önlemek için dudak kremini dudaklarınızın kenarlarını da örtecek şekilde her gün düzenli olarak kullanın. Güneş koruyucu ile A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra AHA içeren ürünleri tercih edin. 

Yarılma: Çatlaklar genellikle kuru havadan dolayı oluşur ve önlem alınmadığı takdirde sorun ilerler, kanama yapan acı verici yarıklar meydana gelir. Bunu önlemek için gece yatarken dudaklarınızı yoğun şekilde nemlendirecek bir krem kullanın. 

Rujun dağılması: Dudaklarınızın çerçevesini parafin içeren bir dudak kalemiyle yaparsanız, rujunuzun gün içinde dağılmasını önlemiş olursunuz.

Yazarın Tüm Yazıları