Bodrum hasreti bitmez

Mavinin başkenti, yaz sezonunu açtı, koylar yine cıvıl cıvıl, okullar törenlerle kapandı, belde başarıdan başarıya koşmakta, ona herkes hayran..

Haberin Devamı

BODRUM’da yaz sezonu başlıyor, okullar coşkulu törenlerle kapandı, koylar bir anda cıvıl cıvıl oldu. Mavinin başkenti aşıklarını bağrına basıyor, ondan uzakta yaşayan aşıkları ise “hasret” derdiyle kıvranmakta, tıpkı benim gibi..
Bu arada aferin bizim “Miko Cenap”a diyelim.. Miko Cenap dediğim adem kişi, Alsancak’ta okyanus kuşundan esinlenen “Miko Kafe” isimli bir mekan açarak, bulunduğu sokağı, çevresini hatta tüm semti etkileyerek, kafelerin sanat-kültür merkezi olabileceğini ispat etmiş, bu yüzden de yerel yönetim ödülleri kazanmış girişken bir aydındır.
Cenap beyimiz ve kızkardeşi Cavidan Kozlu, dün akşamüstü saatlerinde Bodrum Gümüşlük Yalı Caddesi’nde “Miko Sail isimli bir kafeyi, “Kerem Görsev Trio” konseri ile açarak, Gümüşlük’e ve dolayısıyla Bodrum’a nice katkılar yapacağını ilan ettiler.  Kerem Görsev (piyano), Kağan Yıldız (kontrbas), Ferit Odman (davul) konserinde, benim gibi “Bodrum hasreti” çekenler, mutlaka Miko Cenap’a ve Cavidan’a martılarla, “Helal Olsun” kutlama mesajları göndermişlerdir. Bodrum yeni bir kültür damarı kazandı, haberiniz olsun.
(Miko Sail: (0252) 394 42 28)

Haberin Devamı


Aksona Mehmet, Batı Akdeniz’e uğurlandı..

Teknesiyle Sicilya, Tunus, Cezayir yönüne uğurlanan Bodrumlu ünlü süngerci Aksona Mehmet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Cevat Şakir Belgeseli’nin yönetmeni Harun Özakıncı tarafından “Bodrum’un gururu” ilan edildi.

Bodrum Okul Gemisi birinci oldu

Valos-İstanbul-Lavrion etaplarında gerçekleşen “Boylu Soylu Yelkenliler Tarihi Sularda-Ragetta 2010” yarışında B klasmanında birinci olan “STS Bodrum Okul Gemisi”nin personeli, zaferini ve kupa heyecanını kendisini çiçeklerle karşılayan Bodrumlularla birlikte kutladı.

BALIKÇI BELGESELİ

Duyduk duymadık demeyin.. Artık, bir “Cevat Şakir Belgeseli” var.. “Anadolu’nun Avukatı” alt başlığıyla hazırlanan, gala sunumu coşkulu biçimde gerçekleşen, 1 Temmuz’dan itibaren İz-TV’de gösterilip, DVD’si piyasaya çıkacak olan belgeselin tüm yaratıcılarını kutluyorum. Başta yönetmen Harun Özakıncı, yapımcı Fırat Uğurlu, Metafor Film-www.eski bodrum.com işbirliği, yapımı uygulayan firma olan Rollant Film’e büyük iş başardılar. Böylece Cevat Şakir’in yaşamıyla ilgili elimizin altında nitelikli bir belgesel oldu. Laf aramızda TRT’nin yıllar önce yaptığı ‘Halikarnas Balıkçısı Belgeseli’ arşivlerde yok oldu. Bende bir kopyası olan bu çekimin, evimin içinde kaybolduğunu, günlerden beri onu aradığımı da eklemeliyim. Demek ki sempatik Harun’un çektiği belgesel, Bodrum’a ve Cevat Şakir’e olan hasretimizin biricik belgesidir. (İletişim: Harun Özakıncı: (0536) 958 58 11 – harunozakinci@gmail.comwww.eski bodrum.com)

Haberin Devamı


Ünlü “Miko Kafe”, artık Gümüşlük’te

İzmir’de uzun yıllar kültür-sanat merkezi olarak hizmet eden aydınların buluşma merkezi ünlü “Miko Kafe”, Bodrum Gümüşlük’te şube açtı. “Kerem Görsev Trio” konseri ile dün sezona ‘merhaba’ dedi.

Bodrum’a hasret
Ayağımda o eski sandaletim
Begonvil takılı hasır şapkam
Bambaşka okyanuslarda yüzerken
Hak vermez miyim Cevat Şakir’e:
“Yokuş başına geldiğinde
Bodrum’u göreceksin.
Sanma ki,
Sen geldiğin gibi gideceksin.
Senden öncekiler de böyleydiler.
Akıllarını hep Bodrum’da
Bırakıp gittiler..”
¡
Cebimde antik hatıralar
Dilimde köy türküleri
Ağzımda mandalina tadı
Tenim hala tuz kaplı,
Uzaklarda küçük bir yelkenliyim
Aklımı başıma toplamalıyım!
Yaşar Aksoy
15 Haziran 2010 – Taşbahçe, Çeşme.

Haberin Devamı


İngiltere Büyükelçisi Raddeway Bodrum hayranı
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u eşiyle birlikte makamında ziyaret eden İngiltere Büyükelçisi David Raddeway, arkeolojik ve kültürel birikimi ile Bodrum’un İngiliz turistleri için vazgeçilmez bir belde olduğunu belirtti.

Aksona Mehmet
Sevgili dostum, süngerciler padişahı “Aksona Mehmet”, şu anda teknesinin içinde oğlu Fatih, kameraman ve iki denizciyle Batı Akdeniz sularında yelken basıyor.. Geçenlerde rıhtımda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Cevat Şakir belgeseli yapımcısı Harun Özakıncı’nın tam ortasında hemşerilerine hitap eden Aksona Mehmet, Bodrum’u ve süngerciliği tanıtmak için Batı Akdeniz’e yelken açacağını ilan etti. Başkana kocaman bir sünger hediye etti.
Sicilya, Tunus ve Cezayir’e gidecek olan Aksona Mehmet’i, “Cevat Şakir Belgeseli”ni hazırlayan ekip, sonuna kadar desteklemekte. Başkan Mehmet Kocadon şunları söyledi: “- Aksona ağabeyim, beldemizin en eski süngercilerindendir. Topağımıza ve denizimize büyük faydası dokundu. Şimdi engin denizlere Bodrum’un ruhunu götürüyor. Ona yolunu bulması için pusula armağan ediyorum. Gerçi o yolunu yıldızlardan bulur, ama adet yerini bulsun.”
Uzak denizlerde Bodrum hasreti çekeceğini bildiğim Aksona Mehmet, kıyıdan ayrılmadan önce bana verilmek üzere bir armağan hazırlamış, ama orada bulunamadım. Çünkü pusulayı şaşırıp Bodrum’dan uzaklara düştük, ağır hasret çekmekteyiz. Başkanımız bana da bir pusula gönderse bari. Tüm Bodrum aşıkları sonsuza kadar yaşasın!.. Hasretini çekenler daha çok yaşasın!.. (Sürekli benimle ilişki içinde olan Bodrum Belediyesi’nde Hüseyin Öztopal yönetimindeki Basın ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederim.)

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları