Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Biraz sadeleşiyoruz

Geçen senelerde eklektik ve kitsch temaların hakimiyetindeki dekorasyon dünyasında, mekánlar tıpkı bir tiyatro sahnesi gibi tasarlanıyordu.

Ancak dikkat: Karıştırma ve kalabalıklaştırma eğilimi son aylarda biraz yavaşlamaya başladı. Renk ve desen hálá var, ancak ölçülü bir şıklık ve azaltma senaryoları da giriyor ev hayatımıza. Yeni sezonun dekorasyon kodlarını çözerken, biraz sadeleşiyoruz.

yüzyıl insanının hayat akışı son derece yoğun, hareketli, inişli çıkışlı ve çok renkli. Gelişen teknoloji ve haberleşme yöntemleri dünyamızı küçültürken, bizleri devamlı uyararak belleklerimizi bir şekilde yoruyor. Ayrıca reklam, TV gibi vazgeçemeyeceğimiz alanlardaki renklilik, çeşitlilik, akla hayale gelmeyecek türde ilgimizi çeken mesajlar da, bizi evimize girdiğimizde sakinleştiren bir ortamı arar hale getirdi.

Bu gerçeklere son bir-iki yılın inanılmaz yoğunluktaki renk, desen ve form bombardımanı da eklenince, yeni koleksiyonlar bu kalabalık tarzlara dur demeye, baş kaldırmaya odaklandılar. Çok renkli ve gösterişli mekánlar, kişinin oyuncu kimliğini gıdıklayan, kişisel yaratıcılığın kolayca devreye girebildiği alanlar ortaya çıkarıyor, ama aynı zamanda çabuk bıkkınlık yarattığı için "Değiştir beni" mesajı içeriyordu.

Önümüzdeki dönemin evlerinde ise üzerinde fazla uğraşılmamış hissi verecek doğallıkta, yalın ve aşırıya kaçmayan bir hava esecek. Detaylar azalırken, kaliteyi yükseltmeye doğru bir eğilim göreceğiz. Gereksiz kalabalıktan çok, nitelikli, düşünülmüşe doğru bir geçiş var. Mekánlar genel anlamda çok sakin, tasarımlar bir noktaya odaklı, dramatik aydınlatmalar hakim. Böylece kendinizi her şeyin yerli yerinde olduğu, ama aynı zamanda sizi tek yerden vuran mekánlarda gezerken bulacaksınız. Trendsetter’lar, yaşanılan mekánlarda gelip geçici akımların değil, kullanıcısı ile mekán arasındaki ruhu besleyen hassas dengelerin yakalanması gerektiğinde hemfikir. Ana ezgi bu dengeyi taşımalı; zamanın ruhunu yansıtan geçici unsurlar da aksesuar olarak konuk edilmeli. Bu nedenle ana mobilyalarda zamansız ama tavırlı parçalar ve bıkmadan dinlenecek tatta artistik tınılar göreceksiniz. 2007’nin anahtar sözcükleri: tek renkli, doğal, şehirli, samimi ve elegan olacak!

İkili kahve seti 275 YTL, Vakko Dekor.

5 kollu kırmızı şamdan 149 YTL, Pabetland Trends.

Verpan marka, Verner Panton tasarımı ’Spiral’ sarkıt 1.409 Euro+KDV, Mozaik.

’Hot&Cold’ banyo seti 34,50 YTL, Mudo Concept.

Minimalist Juno S

TAKİP

Artema’nın armatür tasarımında benimsediği minimalist yaklaşım, ergonomik Juno S serisinde kendini gösteriyor. Krom kaplamasıyla banyolara modern bir stil katan Juno S, özel sistemi sayesinde su tasarrufu sağlıyor, suyla gelen kireç parçacıklarının neden olduğu tıkanmaları ve bakteri oluşumunu engeliyor.
Yazarın Tüm Yazıları