Bir yakınımın başına gelenler

Şu TV reklamlarında sık sık karşımıza çıkan bir ağdanın tanıtımı var. Hatırlamamanız mümkün değil. Güzel bir kadın bir reklam yıldızı sanırım, acelesi olanlara Veet hazır ağdayı öneriyor.

Gerçekten de çok pratik, çok kolay bir ürün. Şu yaz günleri için ideal görünüyor. Ancak işin bir de sağlık açısından dikkat çekici yönü var: Bunu tüm okurlarımın dikkatine sunmak istedim. Genç bir yakınım, bu ağdayı alıp kullanıyor. İçindeki prospektüsü de iyice okuyup alerji testini dikkatle uyguluyor. Belirtilen süre içinde bir sorun çıkmayınca, gönül rahatlığıyla ağdayı kullanıyor. Yalnızca dizinin altından itibaren bacaklarına... Ancak ertesi gün korkunç kaşıntılarla uyanıyor. Tüm bacakları pütür pütür kabarmış durumda. Çalıştığı için işyerinde sorunlarla karşılaşıyor. Doktora gidiyor, kortizon dahil pek çok antiallerjik ilaçla tedavi başlatılıyor. Üç günlük rapor alıyor. Ve bu sıcak yaz günlerinde 3 hafta boyunca korkunç kaşıntılarla mücadele etmek ve bacaklarında yaralarla dolaşmak zorunda kalıyor. Denize giremiyor, tatile çıkamıyor. Firmaya durumunu anlatmak için telefonla başvurduğunda ise, çok soğuk ve ilgisiz bir tavırla karşılaşıyor.

Ben de okurlarımı, özellikle de alerjisi olanları uyarmak istedim. Bu reklamlar sayesinde çok çekici gözüken ağdayı birkaç kez testten geçirmeden sakın kullanmasınlar. Daha iyisi, doktorlarına danışmadan kullanmaya kalkışmasınlar.

Çok zayıfım

Ben Mersin'den Yağmur, 1.60 boyunda 40 kiloyum. Benim sorunum aşırı zayıf olmak. Tahlil yaptırdım bir şey çıkmadı. Düzenli bir şekilde yemek yiyorum çok fazla çikolata, hamur işi yiyorum an kilo alamıyorum. Siz ne önerirsiniz. 18 yaşındayım.

SEVGİLİ
kızım, kiminiz fazla kilolarınızdan kiminiz zayıflığınızdan yakınıp duruyorsunuz. Kendinden memnun olana şimdiye kadar hemen hemen rastlamadım desem yeridir. Bu zamanda genç kızlar gerçekten incecik, tığ gibi olmaktan çok mutlular. Sağlıklı olduğuna göre neden yakınıyorsun? Biliyorsun erkeklerin ağzında da bir ‘‘çıtır kızlar’’ sözcüğüdür dolaşıyor. Bu da genç erkeklerin hem zayıf, hem de zarif ve tazecik kızlardan hoşlandıklarını belirtiyor. Senin metabolizman iyi çalışıyor, yediklerini yakıyorsun demek ki. Daha ne istiyorsun? Merak etme, birkaç yıl sonra evlenip çoluk çocuğa karıştığında, bu incecik halini mumla ararsın. Böyle zarif bir kız olmaktan neden yakınıyorsun? Kilo almak için mümkünse bol bol uyu, az hareket et. Yediklerini yakmamaya gayret et. Fındık, fıstık, ceviz, incir, badem ve bol bol tatlı yersen kilo alırsın. Ama bana sorarsan, olduğun gibi kal. Daha çok gençsin. Nasıl olsa ilerde şişmanlarsın. Ya da ince, zarif bir genç hanım olarak kalırsın ne güzel.
Yazarın Tüm Yazıları