Bir soru yüzünden bana sapık muamelesi yapıyor

Merhaba Güzin Abla; ben 34 yaşında, üniversite mezunu, 4 yıllık evli bir beyim.

Eşim 29 yaşında ve o da üniversite mezunu. Birbirimizi çok seviyoruz. İşlerim de gayet iyi... Kısacası hayatımda hiç sorun yoktu; ta ki durduk yerde başıma iş açtığım 2 ay öncesine kadar!

Nereden aklıma estiyse, eşime oral seks hakkında ne düşündüğünü, eşlerin birbirine oral seks yapmasını normal bulup bulmadığını sordum. "Benden böyle bir isteğin mi var" diye sordu. "Eğer sen de istersen, neden olmasın? Yatak odamız biraz renklenebilir" yanıtını verdim. Vermez olaydım. Eşim bana demediğini bırakmadı; ne sapıklığım kaldı, ne manyaklığım! Bir dünya laf etti. Bana çok kızdı.

2 aydan beri odalarımız ayrı, o ayrı odada yatmaya başladı. Benimle zorunlu olmadıkça konuşmuyor. Son zamanlarda boşanmaktan söz eder oldu. Onu anlayamıyorum; basit bir konuşma bu kadar büyütülür mü? Sizce gerçekten oral seks bir sapıklık ya da cahillik mi?

Aslında böyle bir merakım da yok. Evlenmeden önce kimseyle böyle bir ilişkim de olmadı. Benimki sadece bir meraktı. Bu yüzden neredeyse evliliğim yıkılacak. Bazen "Ne olacaksa olsun, boşanırsa boşansın" diyorum ama onu o kadar çok seviyorum ki onsuz da yapamam gibi geliyor. Benim için bir çıkış yolu bulursanız çok mutlu olurum.

RUMUZ: İSTANBUL TÜRKÜSÜ


Güzel oğlum, cinsel beraberlik sırasında eşlerin karşılıklı uyum içinde olmaları, her iki tarafın da keyif alacağı ve mutluluk duyacağı davranışların uygulanmasıyla olur. Bu da her iki tarafın isteğiyle birtakım deneyimler yaşanması demektir.

Seksologların açıklamalarına göre, cinsel yaşam içinde birbirine zarar ve acı vermemek, sağlık açısından sorun yaratmamak şartıyla her türlü fantezi denenebilir. Bu sözünü ettiğin konu bazı cinsel eğitim kitaplarında açıklanan bir yakınlaşma şekli olsa da, bunu asla hiç kimseye zorla kabul ettiremezsin (Kaldı ki burada senin de böyle bir tutumun olmadığı görülüyor). Ancak eşinin ve senin karşılıklı uyumunuz durumunda bu söz konusu olabilir. Eşin kabul etmeyebilir, bu onun tercihidir, saygı duyarsın.

Öte yandan eşinin bu kadar fevri davranması, bu kadar tepki göstermesi biraz aşırı geldi bana. İstemeyebilir, ama seni sapıklıkla suçlaması, yatağınızı ayırması, boşanmayı düşünmesi, evlilik birliği içinde hoşgörü anlayışının hiç olmadığını gösteriyor. Bence ona bilimsel bazı cinsel eğitim kitapları al. Uzmanların aklı başında, ciddi kitapları var; ver okusun. Cinsel yaşamda, sapıklık sınırının boyutlarını öğrensin.

Ayrılığa can dayanıyor ama yürek gitti gidecek

Sevgili Güzin Abla özel bir şirkette çalışmaktayım, yaşım da 26... Çok bunaldım. Etrafım ne kadar kalabalık olursa olsun, çok yalnızım. Lütfen bana yol gösterin.

Karşılıklı yaşanılan o kadar çok şey vardı ki, ama artık bitti. Bitmek zorundaydı, ben bitirdim. Yine de iş unutmaya gelince olmuyor, maalesef yerine başkası konmuyor. Ellerimi ondan başkasına nasıl verebilirim? Elimde olsa kalbimi söker atardım. Ve en zoru da sevdiğinizi her gün gördüğünüz halde görmezlikten gelmek... Dayanılması çok zor. Ama onu unutmaya mecburum.

İnsan sevdiğini aklından, yüreğinden nasıl atabilir? "Başka şeylerle meşgul ol" demeyin bana, yeterince oluyorum ama durum değişmiyor ablacığım. Elimden tutsa onunla köprüden ölüme bile atlardım. İnsan yaşayan ölü durumuna geliyor sanki... Sevginin bana göre ikinci şansı yok; bir defa gerçekten ama gerçekten sever ve sevilirsiniz.

Tedavi gördüğüm halde düzelemiyorum, daha da kötü durumlara geldim. Korkuyorum ablam, sonumun kötü olmasını istemiyorum. Tek istediğim onu unutmak, ama nasıl? Sevmek zor, ayrılık daha zor. Can dayanıyor dayanmasına ama yürek gitti gidecek.

RUMUZ: AY İLE YILDIZ


Bir de şu ayrılığın nedenini, niçinini anlatsaydın ya evladım... Evli miydi, sen mi evliydin? Ya da başka nedenler mi vardı? Aile meselesi mi? İnsan bu kadar severken ayrılmak ister mi? Ama şunu asla kabul etmiyorum; "Sevginin ikinci şansı yok" diyorsun, yanılıyorsun.

İnsan ömrü boyunca çok defa da sevebilir. İlk aşk unutulmaz, o başka. Ama yeni aşklar yaşar, mutlu da olur, mutlu da eder, hiç merak etme. Bu acı da geçer, unutursun.

Daha çok param varken geliyor

Evet, ben de evli bir erkekle birlikteyim. Tanışalı 2.5 yıl oldu. Ama o daha en başında bana hiçbir şey vaat etmeyeceğini, benimle evlenemeyeceğini söylemişti. Beni kandırmadı. Onu seviyordum, kabul ettim. Birlikte bir ev tuttuk, bir gece bana gelip, bir gece de eşine gidiyor.

Aramızdaki tek sorun, onun şu anda çalışmaması. Ben ise büyük bir şirkette sekreter olarak çalışıyorum; zaten orada tanışmıştık. Sonra o işten ayrıldı. Beni huzursuz eden, ay başlarında maaşımı aldığım zaman bana daha sık geliyor, üzerime düşüyor. Ama ay sonuna doğru, maaşım bitip de ona destek olamadığım zaman zoraki gelir gibi... Hatta bazen atlatıyor. Ne dersin ablacığım, benimle param için mi beraber oluyor?

RUMUZ: İNANMALI MIYIM?


Eh kızım, görünen köy kılavuz ister mi? Her şey ortada. Adam aslında sana baştan beri dürüst davranmış, "Benden bir şey bekleme, evlilik mevlilik isteme, sana hiçbir şey veremem" demiş. Sen de kuzu kuzu kabul etmişsin.

Aradan uzun bir zaman geçmiş, artık çalışmadığı için de senden para sızdırmak pek işine gelmiş. Paran olmadığında sana gelmek demek ki artık onu zorluyor. Aslında bir anlamda hevesi geçmiş, ama para tatlı geliyor.

Senin yıllarını yiyip bitirmesi bir yana, üstelik de paranı yiyor bu adam. Karakteri hakkında hálá olumlu düşünebiliyorsan ve hálá sevebiliyorsan, aferin sana!
Yazarın Tüm Yazıları