Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Bir kış rüyasına hazır mısınız?

Dekorasyon stillerini farklı şekillerde kategorize etmek mümkün. Mesela bazıları kesinlikle ‘kış stili’. Ortak noktaları zengin tekstiller, odunsu renkler ve sıcak detaylar.

Haberin Devamı

Nordik ruh

Doğayla çok yakın iletişim kuran kuzey evlerinde tüm seçimler, ‘kendini iyi hissetmek, yavaş yaşamak ve konforu sadelikle yakalamak’ üzerine. Mekânda kalabalık yapan değil, ferahlık yaratan ürünler tercih ediliyor. Kullanılan malzemelerin hamlığı, yeşil bitki köşeleri, etnik dokumalar ve natüralist orman desenleri kışa çok yakışıyor.

Rahatına düşkünler için

Karla kaplı bir sabaha uyandığınızda, beyazlığın büyüleyici güzelliğinin tadına varıp, sıcak bir kahve eşliğinde evinizin keyfini çıkarmak için tek ihtiyacınız olan, geniş, derin ve rahat bir kanepe. Biliyorsunuz kanepeler artık sadece oturma değil, üzerine yayılma, tüneme, uzanma ve hatta uyuklama işlevini de görüyor.

Cocooning akımı

En evcimen dekorasyon akımı olan cocooning, “kendi köşene çekil ve dünyadan soyutlan” sloganıyla soğuk günler için bire bir. Kadife ve kaşmir gibi lüks dokularla şımarma, koza formundaki oturma birimlerine gömülme, yastıklara sarılma, banyoyu mini bir spa’ya çevirme gibi hareketler kışı selamlıyor.

Haberin Devamı

Sıcak, daha da sıcak

Ateşin enerjisinin mekânlara kattığı duygu her zaman olağanüstü. Sıra dışı formlara sahip, 360 derece dönebilen ya da taşınabilen şömine modelleri ve aromatik kokular taşıyan mumlarla evinizde samimi, sıcak bir kış yaşayabilirsiniz.

Chalet (şale) tutkusu

Alpler’den ödünç aldığımız bu stilin farklı yorumları mevcut. İster kırmızı ve beyazı birleştirerek İsviçre dağ hayatını şehre taşıyın, ister Aspen ya da Courchevel’deki lüks villaların karakteristik detaylarını ödünç alın, elinizde 3 harika dekorasyon anahtarı var: Kütük ahşap, kürklü tekstiller ve rustik yüzeyler.

Örgülü tekstiller

Kışın en harika hissi sıkı sıkı örtünüp ısınmak değil midir? Her şeyin ‘el yapımı, el emeği, organik ve doğal’ versiyonunun rağbet gördüğü günümüzde, eskilerin kalın şiş örgülü yün battaniye, throw (koltuk şalı), yastık ve halıları bu ihtiyaca cevap veren vazgeçilmez kış dekorları haline geldi.

Yazarın Tüm Yazıları