Bir doktor 80 hastaya bakar mı

KARTAL Koşuyolu İhtisas Hastanesi’nde kardiyoloji asistanı olarak görev yapmaktayım. (Adımı ve adresimizi belirtmezseniz sevinirim.) Polikliniklerde dünyada hiç bir yerde rastlanmayacak şekilde sınırsız sayıda numara verilmekte ve hastalara yeteri kadar vakit ayıramamaktayız. Bugün hesapladım bir hastaya 3 dakika 20 saniye hiç durmadan ayırırsak ancak geliyor. Bu da hiç ara vermeden yapılırsa oluyor. Akşama kadar 80 hasta bakıldığı nerede görüşmüş merak ediyorum.

Haberin Devamı

Asistan arkadaşlar akşam mesai bitmesine rağmen hâlâ hasta bakıyor.

Burada hastaların muayene edildikleri falan yok açıkcası. Yetiştirmek için rutin tahlil istiyoruz.

Sekreter de verilmediği için tüm hastaların her işlemini bilgisayardan görüp muayenesini yapıp sonuca kavuşturmak sadece 3 dakika 20 saniye içinde yapılması gerek. AKP hükümetinin sağlığa bakış açısını görüyorum, bir doktor olarak, tamamen göz boyama üzerine. Yeni uzman olan arkadaşlarımızı mecburi hizmete gönderiyorlar. Acaba gönderdikleri yerde hiç eko-anjiyo laboratuvarı var mı? Bütün gün masa başında oturmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Lütfen Kartal Koşuyolu Hastanesi’ndeki bu olumsuzluğa bir son veriniz.

Sabuncakis

ATATÜRK’ün çiçekçisi olarak anılan Sabucakis’in yaklaşık 40 yıl önce yaptırmış olduğu fakat uzun zamandan beri kullanılmayan çiçek seralarını kiraladık. Bu seraları onarıp (kesinlikle herhangi bir ilave yapmadan) işletmeye açmak üzere iken Boğaziçi İmar’ca mahkemeye verildik ve sonunda davayı kaybettik. Buna karşın Anadoluhisarı’nda ana yolun kenarında devasa bir sera yükselmiş üstelik daha önce herhangi bir faaliyetin olmadığı bir yerde... Belediye yetkilileri bu duruma ne diyecekler. Hani ‘Boğaz’da çivi çakılmayacak’tı. 
Muharrem GÜLKİRPİK

Haberin Devamı

Sigara içeni Elif Hanım aşağılayamaz

SİGARA ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Elif Dağlı’nın resmen sigara içenleri aşağılar şekilde yazdığı yazıdan hiç hoşlanmadım.

Bu ülkede sigara içmeyenlere gösterilen saygının, içenlere de gösterilmesi gerekir. Biz sigara içenlerin sağlığı hakkında veya verdiğimiz paranın çok olduğunun tartışması kimseyi ilgilendirmez.

Sigara içenleri yangın merdiveninde tüneyip sigara içmeye veya sokakta paltoyla donarak sigara içmeye zorlamak büyük bir ayıptır.

Ben nasıl içmeyene saygı gösteriyorsam hükümet de bu ‘aptal kanun’ gereği, içenler için işyerlerinde uygun bir alan göstermesi gerekir. Ben yeni Avrupa’dan geldim. Hiçbir yerde böyle bir uygulama yok. Bir otel salonunda gösterilen yerde içebiliyorsunuz.

Sizler kullanmıyor olabilirsiniz. Ancak kullananlara da saygılı olmalısınız. Sigara kullananı aşağılar gibi metinlere köşenizde yer vermemelisiniz. Ankara’da ne kadar çok işletmenin sigara yüzünden kapısına kilit vurduğunun farkında mısınız?

O bahsettiğiniz garsonların ekmeksiz kaldığının farkında mısınız? Sırf bu yüzden Ankara’da sosyal etkinlik yapan tüm yerler bomboştur. Ve dediğim gibi sigara kullanan insanlara bu eziyeti etmek, hele ki hakkında yorum yapmak hiç kimsenin haddi değildir. Hangi komite yöneticisi olursa olsun, o hanımın sigara içmemesi nedeniyle hemen yarın ölmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Herkes akıllı olsun.     
İsmi saklı

Haberin Devamı

Neler isteniyor, neler

RUM Loizidu davası, Arestis Davası, Orams davası pilot davalar... KKTC’den istenen 800 bin Euro... 5 bin dosya da sırada, eder 40 milyar Euro... Bulgar 10 milyar dolar. Ermeni 2015’te talebini meşrulaştırmaya çalışıyor.

İsteyen isteyene. Biz hâlâ bekle-gör makamındayız.

Özal ‘güçlü ordu’ derken, Savunma Sanayi Fonu’nu ve Müsteşarlığı’nı kurarken neler düşündü? Sonra gelenler buraları kimlere teslim ettiler ya da ne kadarı ‘milli sanayi’ye gidiyor?

Anlaşılan o ki.... Çevreden gelecek bu yoğunlaştırılmış talepler devam edecek, milli harp sanayini geliştirecek ortak dirayet ortaya konmalı, milli orduyu techiz edecek algoritmalar, yazılımlar, teknolojiler üretilmeli.

Hem de behemal...
Y. KOÇAK- Mühendis

Haberin Devamı

Bu da ‘aile açılımı’

ŞİMDİ de ‘regl’ (halk arasında aybaşı denilen olay) üzerinden oyunlar oynanmaya başladı. Neymiş efendim ‘regl’ olan kadına ayda beş gün izin verme mecburiyeti getirilecekmiş! Çalıştırdığı bir kadın işçisine her ay beş gün izin kullandıracak bir işveren çıkar mı bilemem ama kadını eve kapatma oyununun hain bir parçası olan bu ‘regl’ oyununa yeşil sermaye işverenleri destek verebilir. Böylece kadın iş hayatından soyutlanır ve yobaz düşüncenin istediği gibi eve kapatılmış olur. Bu arada menopoza giren kadınlara da müjde! Onlara sayısız iş imkânı çıkabilir. Malûm, son yıllarda ülkemizde çalışma yaşı 30’lu yaşlara kadar çekildi. Böyle olunca da genç kadınlar eve, menopozlu kadınlar işe...

Nasıl tezgâh ama?!

Kadınlar üzerinden siyaset yapanlar, dini siyasete alet edenler, bir gün rüzgârların yön değiştirebileceğini unutmasınlar! Sonuçta kadınlarımız Cumhuriyet kadınlarıdır. Bir gün elbette tehlikenin farkına varacaklardır.
C.K.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve arkadaşlarının, sigara yasağı sonucu işletmelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözülmesi için alınacak tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını önerdiklerini... m DOĞA Derneği’nden, Akbank ve Garanti Bankası’na yapılan çağrıda, “Hasankeyf’in yok edilmesine kredi vermeyin” denildiğini...

Mesaj Panosu

* BÜYÜK-ÇEKMECE’deki yıkım İSKİ ile alakalı değil. İSKİ yıllardır kullanmıyor da, şimdi o araziyi kullanacağı mı tuttu! Biz orada huzurlu şekilde çay içiyor, tost yiyorduk. Halk konserleri, festivaller burada yapılırdı. Şimdi boşboş bir tarihi köprü kaldı.
Ruşen ÖZDEMİR

* İDO’nun Bakırköy-Bostancı arasında çalışan deniz otobüsü, önündeki ve arkasındaki seferler yapılırken çarşamba 19.30 seferi keyfi şekilde neden iptal edilmiştir? Keyfilik ve sorumsuzluk değil midir.

* ÜSKÜDAR’da Numune Hastanesi’nin arkasındaki köprünün altında; bir de Belediye’nin yanındaki Mimarsinan Meydanı’nda gece-gündüz barınan bu iki adamı gören yok mu? Ölecek diye korkuyorum. Bunların sıcak bir yuva sağlamak o kadar zor mu?  M.M.

Yazarın Tüm Yazıları