Bir baba hindi Ooh my god!

FENERBAHÇE tribünlerinin aklını karıştırmaya çalışan ilk futbolcu, yanılmıyorsam Manchester United maçında golünü attıktan sonra heyecandan kendi tribünlerine doğru "Susun!" işareti yapan Tuncay olmuştu.

Tribündekilerin bir an "Tuncay sevinmeyin mi diyor şimdi?" diyerek durakladığını tahmin ediyorum o anda... Fortis Türkiye Kupası’nda Tümer’in golünü attıktan sonra "Tümer Baba ko..." dediğini dikkatli seyirciler zaten yakalamıştır.

İstediğini söyler, adam golünü atmış tabii ama "Come oooon!" şeklinde İngilizce gol sevinci yaşaması enteresan gelmişti yine de bana...

İnönü’de Beşiktaş’ı yenerek, sezonun en önemli galibiyetini kazanan Fenerbahçeli futbolcular maç sonrasında tribündeki taraftarını selamlamaya gelen genç Can’ın "Yeeeessss!" diye bağırdığını görünce kararımı verdim: Fenerbahçe sevinç nidaları için takımda birlik oluşturmak için İngilizce’yi seçmiş.

Taraftar da önlemini alsın, şampiyonluk turu sonrasında mesela Tuncay, "Bir baba hindiiiii!" derse "Oooh my god!" şeklinde karşılık versinler. Aslında "Ooh my god/Aman Tanrım!" şeklinde, daha çok şaşma ifadesi taşıyor, fakat daha uygun duran "Haleluya!" da acayip kaçabilir!.. Neticede şunu anladım: İyi Fenerli çat-pat da olsa bundan sonra İngilizce konuşabilmeli...

Tiyatrosever Çarşı

BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe maçında, Çarşı’nın sosyal konulardaki duyarlığını gösteren ve bugüne kadar sayısız güzel örneğini gördüğümüz pankartlar arasında "Çarşı tiyatro yıkımına da karşı/ Hepimiz Muhsin Ertuğruluz" dikkatimi çekti. Çarşı’nın neredeyse bütün futbolseverler tarafından takdir edilmesini sağlayan küçük fakat manalı hareketler bunlar. Sınırı aşmadan mesajı iletmek demokratik manada bir başarı. Çarşı’yı gönülden kutlarım.

Kezman’dan davul solo

FAİK Gürses,
CNN Türk’te pozisyonların otopsi masasına yatırıldığı sırada Kezman’ın Gökhan’a yaptığı faulü, müzik bilgisini de konuşturarak yorumladı: "Kezman, bu pozisyonda Gökhan’ın başında öyle davul çaldı ki, rahmetli Durul Gence (efsane davulcu) olsa esinlenip beste yapardı!"

iyi maç tedavisi

ÇARŞAMBA
günü İngiltere’de dev maç var: Chelsea-Manchester United. Maçı tv8 yayınlayacak. UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi final maçları yaklaşıyor. Seyretmek zorunda kaldığımız kötü futbol maçları umudunuzu kırmasın diye söylüyorum. İçi şişmiş olanlara bir doz Chelsea-Manchester Utd maçı öneriyorum. 19 Mayıs’ta da kupa var. Vay, vay, vay!
Yazarın Tüm Yazıları