Bilmesi gerekenler ’bilmiyorum’ diyor

BUGÜN işim nedeniyle Çankaya’da bir muhtarlığa ulaşmaya çalıştım. En sağlam ’sandığım’ kaynak, Çankaya Belediyesi internet sayfasından muhtarlığın telefon bilgilerine ulaştım.

Ulaştığımı sanmışım aslında. İnternet üzerinde arama motorlarından ulaşabildiğim tüm kayıtları teker teker arayarak yine şansımı denemeye çalıştım. Arama motorlarının yayın tarihe bakmaksızın her türlü veriyi depoladığını bilebilecek kadar internet kullanıcısıyım. Eski muhtarların bilgilerine ulaşmış olmam kuvvetle muhtemel. Zaten arama motorlarından umudum yoktu, ancak belediyenin resmi internet sayfasında olmaması beni oldukça şaşırttı.

Çaresizlik içerisinde bir mantık yürüttüm, belki aradığım mahalle muhtarlığına yakın bir muhtarlık numarayı biliyordur. Yine Çankaya Belediyesi resmi internet sitesinden aradım Mustafa Kemal Mahallesi muhtarlığını; sucu çıktı; kontrol edebilirsiniz.

İşim nedeniyle ulaşmak istediğim bilgi, bahsi geçen mahallede bir sokağın eski adı idi. Belediye, kendilerinde bu bilginin olmadığını söylüyorlar, Büyükşehir Belediyesi’nden yeni devir almışlar ancak bu bilgi kendilerine verilmemiş. Büyükşehir’in sayfasından da istediğim bilgiye ulaşamadım. Çankaya Belediyesi, muhtarlıktan bu bilgiye ulaşabileceğimi ifade ediyor, lakin muhtarın iletişim bilgilerini soruyorum, ondan da bir haberler.

Bir bilgi almaya gidiyorsunuz, bilmesi gerekenler size rahatça size ’bilmiyoruz’ diyebiliyorlar. Sorununuzu çözmek için orada olanlar, size çözümden çok çözümsüzlük üretiyorlar.

Kronik Türk hastalığı.

Sonunda şu şekilde çözdüm:

Pes ettim ve "Bilmediğinize dair kağıt verin", yazın kağıda "falanca gelmiş ve dairemizde mevcut olmayan şu bilgiyi talep ettiğinden kendisine cevap verilememiştir" diye iki satır derken; sanki ben kapıdan yeni girmişimde sormuşum gibi cevabımı aldım.

Tehditle.

Hangi çağda yaşıyor bu memleket?

V.S.

"Bu ülkede bazı şeyler sakat"

BU cümle Ahmet Çakar tarafından Habertürk TV’de bir söyleşide kullanıldı. Bikini giyip giymeme konusun da bir serveti eliyle ittiğini anlatıyordu. Ben bu Ahmet Çakar’ın ne iş yaptığını, daha doğrusu yapmadığını merak edenlerdenim. Adam doktor mu, spor programcısı mi, hakem mi, yarışma sunucusu mu anlamakta güçlük çekiyorum. Hani derler ya her taşın altından çıkar cümlesi tam buna oturmuş.

Sunduğu yarışma da para vermemek için sorduğu kazık mı kazık soruları bilen çıksa bile kargaları güldürecek bir teklif sunan bu arkadaş acaba ne yaptığını bence bir daha düşünmeli.

Ben hiç tanımadığım halde onu kanalda görünce sinirlerim geriliyor ve hemen kapatıyorum. Kendi çocukları bile kendisine kızdığını anlatan Çakar diyor ki, bu ülkede bazı şeyler sakat. Evet sakat, her kanalda sizi gösterip olur olmaz yarışma programları sunduran halkın gururu ve duyguları ile oynanmasını sağlayan o yapımcıların bazı şeyleri sakat... İnsan kendi mesleği ile iyi bir yere gelince hobi için bazı mesleklere de el atarlar ve bu çoğunlukla para için olmaz. Ama ne gezer. Bikini konusunda verdiği sözü tutmadığı halde halen ondan nemalanmak yerine sözünde dursaydı daha saygın olurdu diye düşünenlerdenim.

n Hüseyin EKŞİ

Demokrasi=Başbakan

BAŞBAKAN
, Bahçeli’nin sert konuşması üzerine "Bizi yabancılardan emir almakla itham ediyorlar. İspat etsinler o zaman gereken neyse yaparız, ama ispat edemezlerse bunun altında bu iktidar kalmaz"dedi!

İyi güzel de o zaman neden, aslı astarı belli olmayan (fetokopi) fotokopi bir belgeyi eline alır almaz, yıllarca PKK ile bu millet için çarpışmış bir kurumu tüm milletin önünde suçlayıverdi!

Demokrasi sadece Başbakanlara ait özel bir hak değildir. n Engin BALIM

’Abdülcanbaz’lık

TÜRKİYE
Cumhuriyeti’nin küresel güç odaklarının himayesinde temellerinin sarsıldığı, tarihin çarklarının Lozan’dan Sevr’e geriye döndürülmeye programlandığı bir süreçte postmodern neoliberal küresel işbirlikçi ittifaklarının ibret verici örnekleri...

Abdülcanbaz’ın hikayelerindeki gibi, 32 kısım tekmili birden, pervasızca ’misyon’ görevlerini yerine getirmekte...

Ne dersiniz Bandırma vapurunda Kuvayı Milliye ateşini yakan tıbbiyelilerin torunları bu gidişe bir dur diyecekler mi?

n Dr. Ali Rıza ÜÇER


Biliyor musunuz

HALKIN Yükselişi Partisi Ankara eski İl Başkanı Mehmet Alanko ve Genç Parti Milletvekili adayı Sevim Erol’un Genel Merkez’de yapılan törenle DYP’ye katıldıklarını...
Yazarın Tüm Yazıları