Bilimsel anlayış değişiyor

Bir gün bilimsel araştırmaların derinleşeceğini ve kesinlikle reddedilen konuların gelip araştırılacağını biliyordum.

İşte şimdi o gün geldi. Bilim, altıncı hissi kabul ediyor. Bazı insanların geleceği öngörebileceğini açıklayan Amsterdam Üniversitesi profesörlerinden psikolog Dick Bierman, tüm zamanların en ciddi paranormal deneylerinden birini gerçekleştiriyor ve altıncı hissin olduğu sonucuna varıyor.

Hollanda’da bir hastanede en son teknolojiyle geliştirilmiş cihazlar aracılığı ile incelenen bir grup sıradan insan üzerinde yapılan deneylerin sonuçları çok ilginç.

Beyin faaliyetleri ultrasonografik cihazlarla izlenen denekler, (Deney yapılan kişiler) olayları önceden hissedebilme özelliğinin mevcut olduğunu kanıtlıyor. Ortaya çıkan verilere göre beynin, işleyişinde bazı kritik olaylar olmadan hemen önce belirgin bir biçimde değişerek yoğunluk kazandığı tespit edilmiş.

Araştırmanın sonuçları ve İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan bu deneyle ilgili Prof. Bierman şöyle bir açıklamada bulunuyor:

"Yaptığımız bu araştırmayı daha da ileri götürüp kimlerin geleceği öngörmekte daha başarılı olduğunu keşfetmek istiyoruz."

Cambridge Üniversitesi’nden Nobel ödülü olan Prof. Brian Josephson ise, "Gelecekten bilgi almanın mümkün olduğunu açıklayan bu deliller ikna edici. Fizik biliminde bunu yalanlamak mümkün değil" şeklinde konuşuyor.

Diğer bilim adamları bu iddia hakkında ne diyecekler bilemiyorum ama üniversite içinde yapılmış olan bu çalışma bilimsellik anlayışının değişmeye başladığını gösteriyor.

Zaten binlerce yıldır kabul gören ve kimbilir belki de bir zamanların bilimi olan metafizik konuların çağımızda yeniden dikkat çekici olması ve araştırılmaya başlanması çok önemli bir işaret. Dünyanın büyük bir değişim sürecine girdiğinin işareti.

Halkın kabul gösterdiği ve halk arasında "altıncı his" olarak tarif edilen olayları önceden hissetmek ve hatta meydana gelecek olayların önceden bilinmesini inceleyen bu bilim sayesinde insanla ilgili çok daha ilginç sonuçlara ulaşılabilir. Ve umarım bu araştırmalarını derinleştirirler. Böylece içine hurafe karışmış pek çok bilginin de hurafelerden arınıp yeniden ciddiye alınması ve incelenmesi mümkün olabilir.

İstekler gizlenecek

Bugün Venüs burç değiştiriyor ve Yengeç burcuna giriyor. Böylece yuva, anne ve evle ilgili duygular ön plana çıkıyor. Ev eşyaları ve evle ilgili düzenlemeler yapılabileceği gibi korumacı bir tutumun sergilenmesi de söz konusu olacak. Geleceğe yönelik istekler gizlenebilir. Gökyüzünün konumu ekip çalışmalarında ortaya çıkan bazı karışıklıkların olabileceğini ve gizli fikirlerin ortaya çıkacağını gösteriyor. Ayrıca ilaçlar, kimyasallar ve zehirli maddelerle ilgili uygulamalar ve alınan kararlar değişebilir.
Yazarın Tüm Yazıları