Bilgisayardan efekt istiyoruz

“Filler tepişir, çimenler ezilir” sözünü, Oscarlı yönetmen Peter Jackson’ın son filmi “The Hobbit”te 27 atın öldüğü iddiaları için kullanabiliriz sanırım...

Haberin Devamı

İnsanların eğlencesi için hayvanlar harcanır!
Gerçi Jackson haberleri yalanladı... Hiçbir hayvanın çekimler sırasında zarar görmediğini, aksiyon ve hayvanlar üzerinde stres yaratabilecek sahnelerde hayvan kullanılmadığını, bunun yerine bilgisayar efektlerinin devreye girdiğini belirtti.
Diğer yanda ise hayvan hakları koruma örgütü PETA iddiasında ısrarlı...
Hayvanların çekimler sırasında olmasa da barındıkları ahır ve çiftliklerde öldüğünü ileri sürüyorlar. Örgütün sözcüsü Claire Fryer istenildiği gibi davranmayan bir atın, sette 3 saat boyunca ayakları bağlanarak bekletildiğini, ayaklarını yaralayan ip izlerinin daha sonra makyajla kapatıldığını iddia etti.
PETA Aralık ayında ilk gösterimleri yapılacak olan filmi protesto etmeye hazırlanıyor.
Hayvanseverler ise merakla bekledikleri bu filme karşı kuşkulular. Gerçi içinde hayvanların rol aldığı her filme karşı kuşkulu olmalıyız artık. Çekim sırasında olmasa bile çekim aralarındaki bekleyişler ve eğitim sırasında neler çektiklerini tahmin edebiliyoruz çünkü.
Keşke gün gelse de Peter Jackson’un “hayvanların yer aldığı sahnelerin yüzde 55’inde bilgisayar efekti kullanıldı” cümlesindeki yüzde “yüzde 100” olarak söylenebilse.

Haberin Devamı

Dünya hali!!!

Justin Bieber, 2011 yılında saçını kesti ve bu nedenle Twitter’da 80 bin takipçi kaybetti.”
“Kadından çok erkek arkadaşı olan kadınlarda stres, endişe ve depresyona daha az rastlanıyor.”
“Einstein’ın IQ’su 160. Mariyln Monroe’nunki ise 168.” (Aptal sarışın mı demiştiniz!)
“Hayatınızdaki en önemli insan bu cümleyi okumayı bitirdikten sonra aklınıza gelen ilk kişi.” (Annemmmm)
“James Bond, 1962 yılındaki ilk filmden bu yana 150 kişi öldürdü ve 44 kadınla birlikte oldu.” (Bir de Skyfall’dan sonra adama eşcinsel demezler mi! Pes...)
“Facebook’ta arkadaşlık tekliflerini reddeden beş kişinin sonu ölüm oldu.” (Sanal alemdir deyip geçmeyin, kimseleri kızdırmayın)
“Bob Marley’in son sözleri “para size hayatı satın alamaz” oldu.” (Hayatın değeri maalesef çalışırken değil de hep ölürken anlaşılıyor)

Yeni yuvamıza taşındık

Haberin Devamı

HAÇİKO’nun (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği) artık bir ofisi var.
Ofisimiz, NART Gayrimenkul A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı Levent Nart’ın bize hediyesi. Eski Hürriyet’çilerden Mustafa Şapcı sayesinde tanıdığım Levent Bey hem bir hayvansever hem de sosyal sorumluluğu olan bir işadamı.
NART Business Cen-ter’daki ofislerden birinde de bir sivil toplum kuruluşu olsun istemiş ve bizi seçmiş.
En hoşuma giden de NART’ta ilaç, sigorta, danışmanlık, gayrimenkul, gıda, hukuk, eğitim gibi sektörlerde faaliyet gösteren 64 yerli ve yabancı firma ile aynı çatı altında olmamız.
HAÇİKO’nun yeni yuvası, büyümemize yardım edecek pek çok dost da kazandırdı.

Yazarın Tüm Yazıları