Kadın memurlara idari izin kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? Cumhurbaşkanlığı duyurdu: İşte izinli sayılacak kamu çalışanları

Güncelleme Tarihi:

Kadın memurlara idari izin kaç gün sürecek, ne zaman bitecek Cumhurbaşkanlığı duyurdu: İşte izinli sayılacak kamu çalışanları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 07:06

Kahramanmaraş depreminin ardından alınan kararlarda biri de eğitim öğretimde ikinci dönemin uzatılması oldu. Okulların 20 Şubat'a kadar kapalı olması nedeniyle kamuda çalışan kadın çalışanlar için de açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kararına göre, bazı kamu çalışanı kadınlar 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izinli olacak. Peki, kamuda idari izin ne zaman bitecek? İdari izin kaç gün? İşte, o konu hakkında yapılan açıklamanın ayrıntıları.

Haberin Devamı

Kadın memurlar idari izinli mi, sorusu Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen açıklamayla gündemde yer aldı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara, hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla idari izin verildi. Yapılan açıklamada Sağlık personeli ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının bu kapsamda yer almadığının altı çizildi. Kamuda kadın çalışanlara idari izin süresi 20 Şubat'ta sona erecek.

İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTECEK?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara, hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.

Kadın memurlara idari izin kaç gün sürecek, ne zaman bitecek Cumhurbaşkanlığı duyurdu: İşte izinli sayılacak kamu çalışanları

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kararına göre, kamuda çalışan ve 10 yaş altında çocuğu olan kadınlara idari izin verilebilecek. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipleri Genel Müdürlüğü'nün yazısında, "Ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle eğitim ve öğretime ara verilmiş olup, kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlara birim amirlerince 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilebilecektir" denildi.

Ankara Valiliği'nin Twitter'daki hesabından karar paylaşılarak, "Sağlık personeli ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları hariç; ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 10 yaş ve altı çocuk sahibi anneler, 20 Şubat 2023 tarihine kadar Valiliğimizce idari izinli sayılmışlardır" denildi.