Beypazarı bulgur pilavı

Soğanı soyup incecik doğrayın. Sivribiberlerin saplarını kesip ince halkalar halinde dilimleyin.

Haberin Devamı

Patlıcanı alacalı formda soyup uzunlamasına dörde böldükten sonra tavla zarı formunda doğrayın ve acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Domatesleri soyup tavla zarı formunda dilimleyin.
Yağı geniş bir pilav tenceresinde kızdırın. Soğanı ve sivribiberi tencere koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Havuç, patates, haşlanmış bezelye ve patlıcanı katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Son olarak, salçayı ve domatesi katıp yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin.
Sıcak et suyu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte, bulgur suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp üzerine dereotu ya da maydanoz serpiştirin.
Tekrar karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve yemeği 15 dakika kadar dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

Haberin Devamı

2 su bardağı pilavlık bulgur
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil sivribiber
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy havuç (isteğe bağlı)
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış bezelye (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber

 

Yazarın Tüm Yazıları