Bella yoldan çıkarıyor

Alacakaranlık’ın Bella’sı Kristen Stewart, bu hafta gösterime giren “Yolda” adlı filmde sıra dışı bir rolle çıkıyor karşımıza. Ayrıca !f İstanbul’da kaçıranlar için festival programından üç film bu hafta gösterimde: Martin McDonagh’ın zekice yazılmış kara komedisi “Yedi Psikopat”, beat kuşağının aynı adlı kült kitabından uyarlanan “Yolda” ve yılın en şoke edici filmlerinden “Hayat Avcısı”, haftanın en iyi seçenekleri arasında...

Haberin Devamı

Yolda
On The Road
Yönetmen: Walter Salles
2012/ABD-Brezilya-Fransa/124’

“Central do Brasil/Merkez İstasyonu”, “The Motorcycle Diaries/Motosiklet Günlükleri” filmleriyle tanıdığımız Walter Salles’ın beat kuşağının yaratıcılarından Jack Kerouac’ın aynı adlı kült romanından uyarladığı “Yolda”, yazarın 40’ların sonunda çıktığı ve 3 yıl süren yolculuğunun hikâyesi... Geleneksel anlatım tekniklerine uymayan kurgusu ve anlatımıyla filme çekilmesi imkânsız sayılan kitabın beyazperde macerası yıllarca başka yönetmenlerin adlarının geçtiği projelerle adeta bir efsaneye dönüşmüştü. Bu anlamda Salles’ın filmi cesaret işi sayılabilir. Senaryo ise yönetmenin gedikli senaristi Jose Rivera’nın kaleminden çıkma. New York’lu genç bir yazar olan Sal Paradise’ın babasının ölümünün ardından, büyüleyici ve eski sabıkalı Dean Moriarty’le tanışmasını ve onunla birlikte çıktığı yolculuğu anlatan filmin kadrosu ise, Sam Riley, Kristen Stewart, Garrett Hedlund, Amy Adams, Kirsten Dunst gibi genç yıldızlardan oluşuyor.

Haberin Devamı


Zekâsı yüksek, mizahı bol komedi

Yedi Psikopat
Seven Psychopaths
Yönetmen: Martin McDonagh
2012/İngiltere/100’

2008’de yönettiği ilk filmi “In Bruges”la dikkatleri üstüne çeken İngiliz yönetmen Martin McDonagh’ın merakla beklenen ikinci filmi yine zekice hazırlanmış bir kara komedi. “Yedi Psikopat” adlı kitabını bitirmek için esin perisini bekleyen Marty’nin işsiz aktör arkadaşı Billy’nin gizli yardımıyla hayalindeki karakterleriyle karşılaşmasını anlatan film, zekası yüksek, mizahı bol senaryosu ve Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson’dan oluşan oyuncu kadrosuyla yılın en iyi komedilerinden biri.

Gerçeklik algınız karışacak

Hayat Avcısı
The Imposter
Yönetmen: Bart Layton
2012/İngiltere/99’

Yılın en çok konuşulan belgesellerinden “Hayat Avcısı”, 13 yaşındaki Teksaslı Nicholas Barclay’ın arkasında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Çocuğun kaybolmasından üç buçuk yıl sonra, aileye şaşırtıcı bir telefon geliyor: Nicholas Amerika’dan binlerce kilometre uzakta, İspanya’da bulunmuştur ve kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığını, akıl almaz işkencelere maruz kaldığını iddia etmektedir. Nicholas’ın ailesi durum ne kadar tuhaf olursa olsun, geri dönmesinden büyük mutluluk duymaktadır. Ne var ki, Nicholas Teksas’a dönünce işler daha da tuhaflaşır. Her ne kadar aile tarafından kabul görse de, Nicholas olduğunu iddia eden kişiyle ilgili şüpheler baş gösterir. Barclay ailesinin sarışın, mavi gözlü oğlu, nasıl esmer tenli ve kahverengi gözlü olmuştur? Kişiliği, hatta aksanı nasıl bu kadar değişebilmiştir? Aile bu kadar bariz farklılığı nasıl ayırt edemiyormuş gibi görünmektedir? Teksas’a dönen bu kişi Barclay ailesinin kayıp çocuğu değilse, kimin nesidir? Ve Nicholas’a gerçekten ne olmuştur? “Hayat Avcısı” bu sorularla kafaları karıştırıyor ve izleyicinin gerçeklik algısını zorluyor. Sinemada ender yaşayacağınız deneyimlerden biri, kaçırmayın!

BUNLAR DA VAR

Haberin Devamı

Dev Avcısı Jack
Jack The Giant Slayer
Yönetmen: Bryan Singer

Uzun zaman önce ortadan yok olmuş devler, asırlar sonra ilk kez dünya üzerinde serbest kalınca, bir zamanlar kaybettikleri toprakları geri alma mücadelesine girişirler. Böylece, kendilerini durdurmak isteyen genç çiftlik işçisi Jack’i hayatının savaşına sürüklerler.

Sabit Kanca
Yönetmen: Alper Mestçi

Televizyon şov karakteri olarak ün yapan, hemen ardından sosyal medyada fenomene dönüşen Sabit Kanca şimdi de sinemaya taşınıyor. Yaşadığı mahallede her şeyi bilmesiyle ünlenen Sabit Kanca, zekasını ölçmek ve büyük ödülü almak için ulusal bir kanalda yayınlanan bilgi yarışmasına katılır.

Mahmut ile Meryem
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Haberin Devamı

1500’lü yıllarda geçen, biri Han’ın oğlu diğeri Keşişin kızı olan, farklı dinlere mensup iki gencin efsaneye dönüşen destansı aşkını anlatan filmde başrolleri Aras Bulut İynemli ve Eva Dedova paylaşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları