Beklenti büyük!

ŞUNU bir kez daha anladım ki, Fenerbahçe ‘‘dört dörtlük’’ oynamadıkça, biz ona methiyeler dizemeyeceğiz.. Fenerbahçe gibi bir takımın futbolcuları, o formaya yakışır oynayana dek, kalemimizden ‘‘olağanüstü beğeni ifadeleri’’ çıkmayacak..

Şimdilik karamsarlığımı hoşgörün lütfen.. İster kızın, ister darılın.. Ben, Fenerbahçe'yi ‘‘bir gün bile aleyhine yazı yazmaya zorlayacak’’ performansta görmek istiyorum.

Kocaeli karşısında, sarı lacivertliler gene vasatı aşamıyor. Pozisyona giriyor, goller kaçırıyor, 10 hafta sonra maç kazanıyor.. Ancak, sahada tam anlamıyla zevk verdiğini söylemek mümkün değil.. Sadece, durumunu iyi kavramış, UEFA Kupası'na katılma şansını zora soktuğunun bilincinde olarak sahada mücadele ediyor, o kadar.. Eskiye oranla değişmeyen futbolcuları çoğunlukta.. Özellikle Bescastnih.. Sadettin Saran'a helal olsun.. Oğuz Çetin beğendiyse, ona da.. Adam, tam bir felaket.. Böyle bir santrforu seçmek için, insanın futboldan hiç anlamaması lazım. Kemal'i Gaziantep'te biz mi, başka gözle izledik acaba? Hepimiz methettik, ben de dahil.. Demek ki, F.Bahçe forması altında oynamak başka özellikler istiyor. Zoran, Erhan Albayrak, Johnson düz oyuncular.. En azından Fenerbahçe'de öyle..

Kalemim isyan ediyor!

Biraz da iyilere değinelim.. Kalemim bile ‘‘yeter artık’’ diye bana isyan ediyor. Rüştü Reçber, Ümit Özat, Rebrov ve Tuncay'ın hakkını verelim.. Rüştü, dünyanın en iyi kalecilerinden biri.. Hangi kulübe giderse gitsin, Nihat Kahveci gibi göğsümüzü kabartacak. Bundan eminim.. Ümit Özat, savunma oyuncusu olmasına rağmen sahanın her yerinde ve yararlı işler yapıyor. Tuncay nefis bir gol attı, Kocaelispor defansını tek başına yıprattı. Rebrov da maçın ilk dakikasından itibaren olağanüstü çalıştı, terinin son damlasına kadar akıttı.. Eski Rebrov değil ama, biz bu kadarına da razı olduk.

Kocaelispor, ununu elemiş, eleğini asmış.. 200 kilometre hızla, viraja doğru giriyor.. Böyle bir rakip karşısında dahi hakem iki anons yapıyorsa, varın Fenerbahçe seyircisinin psikolojik durumunu siz tahmin edin.. Yahu, yapmayın.. Çok acı çektiniz, bütün bir sezon boyunca bunalıma girdiniz, böyle sonuçları haketmediniz. Bunların hepsi doğru ama, bu deşarj şekli kesinlikle yanlış..
Yazarın Tüm Yazıları